Recept Lilek se špenátem, kapií a mozzarelou Veg

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Jednoduché, lehké, výborné.

Postup

Lilek zabalíme do alobalu a dáme na plech cca na 30 min péct na 160°C - 180°C. Současně s lilkem pečeme celou červenou kapii (nebo posléze grilujeme). Kapii obracíme a pečeme tak dlouho, dokud se netvoří černé puchýře. Upečenou dáme do igelitového pytlíku, aby se zapařila a šla dobře sloupnout.

Lilek by měl být měkký, ale ne kašovitý! Rozkrojíme lilek i se slupkou (nikdy neloupáme) na polovinu a vybereme ze středu dužinu tak, aby 1 cm nad slupkou zůstal. Z každé půlky lilku uděláme tři proužky, které posprejujeme olivovým olejem.

Špenátové listy patřičně vyprané pod tekoucí vodou vhodíme do vařící vody a minutu blanšírujeme. Oblanšírované vhodíme do studené vody, aby zůstaly svěže zelené.

Jednotlivé proužky lilku osolíme, opepříme, zdobíme proužky pečené kapie, plátky mozzarely a špenátovými lístky. Na míse ještě lehce posprejujeme olivovým olejem nebo olejem s bazalkou (nejlepší).

Varianta rozdělení poloviny liku pouze na dva proužky, které poklademe špenátem, mozzarelou a kapii vedle sebe (foto).

Recept je z kategorií: Chuťovky


Reklama

Nahlásit recept

  • 03.11.11 vloženo
  • 2258x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45 min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 velký lilek
  • 1 velká červená kapie
  • listy špenátu
  • mozzarela
  • bazalkový olej
  • (nebo olivový)
  • sůl
  • pepř

Doporučená příloha

  • bageta (toasty) pečená s citronovým máslem

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Lilek se špenátem, kapií a mozzarelou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
babi
6360 příspěvků 06.11.11 23:37

…a take krasne barevne :-) Recept vhodny pro jednu osobu a to mne vyhovuje. Diky wydri!

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Pomerančová zmrzlina


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Chilli con carne Chilli con carne
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz