Recept Lilek s mletým masem a tahinou

Jordánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Tahina je sezamová pasta,dá se koupit v obchodech s orientálním zbo­žím

Postup

Lilek omyjeme a nakrájíme na kolečka,osolíme a necháme vypotit.
Cibuli nakrájíme na drobno,tahinu dáme do mixéru,přidáme citron.šťávu,pro­lisovaný česnek, půl lžičky soli,vodu a bram.škrob a vše pořádně rozmixujeme.Na troše oleje osmahneme cibuli a přidáme mleté maso,mírně osolíme a opepříme,dusíme až je maso měkké.Kusy lilku omyjeme a osušíme,lehce obalíme v mouce a usmažíme na horkém oleji do hněda,potom to dáme na pap.obrousek(kvůli přebytečnému tuku).
Na vhodnou skleněnou nádobu do trouby(bez pokličky) naskládáme jednu vrstvu lilku,dáme mleté maso,dáme druhou vrstvu lilku a vše zalijeme omáčku z tahiny a dáme do trouby na 180°c 40-50min.


Reklama

Nahlásit recept

  • 09.11.15 vloženo
  • 1079x zobrazeno

Ingredience

  • 2 ks lilek
  • 1/2 kila mletého masa hověz.
  • 3 velké lžice tahiny
  • 1 velká cibule
  • 2 stroužky česneku
  • šťáva z 1 citronu
  • hladká mouka
  • olej na smažení
  • 4 dcl vody
  • 1 malá lžička bram.škrobu
  • sůl a pepř

Doporučená příloha

  • Bílé pečivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Lilek s mletým masem a tahinou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Sluneční skvrny s broskvemi


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Mrkvový salát Mrkvový salát
Cibulačka Cibulačka
Selská pivní polévka Selská pivní polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz