Recept Lilek s masem

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Lilek s masem

Postup

Lilek oloupejte a nakrájejte na větší kousky. Lilek posolte a v rozpálené pánvi smažte na oleji zvolna asi 12 minut. Potom pánev odstavte z ohně. Na druhé pánvi rozehřejte olej a na něm rychle osmažte maso nakrájené na plátky a rozmíchané se solamylem, vejcem a vodou. Maso stále míchejte a smažte do té doby než zbělí. Pak obsah obou pánví smíchejte (olej z lilku slejte) zalijte sojovou omáčkou, přidejte koření a nakonec česnek na plátky a glutasol. Směs promíchejte a jen krátce dosmažte tak, aby česnek zůstal polosyrový. Smažený lilek je měkký a hodí se k němu většina příloh.

Recept je z kategorií: Vepřové maso

Nahlásit recept

  • 12058x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 3 porce

Ingredience

  • 200g libového vepřového masa
  • 2 lilky
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • 1/2 lžičky mletého kmínu
  • 1/4 lžičky glutasolu
  • špetka soli
  • asi 2 lžíce oleje na smažení masa
  • asi 4 lžíce oleje na smažení lilku.
  • *na obalení masa:*
  • 1vejce
  • 1 1/2 lžičky solamylu
  • voda

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 6.2.15 13:16

Kostky lilku jsem zprudka opekla ve vyšší vrstvě oleje a nechala okapat.
Plátky vepřové panenky jsem obalila v solamylu se solí a na 5 lžících oleje opekla doběla s jednou chilli papričkou. Přidala 100g bambusu, 4 stroužky nahrubo pokrájeného česneku, opečený lilek a zastříkla lžící octa.
Zalila zálivem ze 2 dcl hovězího vývaru, 3 lžic lehké sójové omáčky, 2 lžic rýžového vína, trošky glutasolu, lžíce škrobu a špetky cukru.
Minutku podusila a do hotového přidala hrst bazalky.

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Lilek s masem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Lilek s masem

jolana
5066 příspěvků 23.10.16 17:30

@casino, v tejto dobe, super dobe kde sa vsetko smie! je jedna z najslusnejsich nasa zelenina co si kupujeme v super! marketoch, nikam von nechodi a nekazi si charakter, takze ani taky lilek nezhorkne ked musi vonku na zemi znasat a cucat (na obe c makcen) na daco co ho dovedie k horkosti… :mrgreen:.. cize liek se poti kvuli horkosti a ked sa vypoti a vymackas ho, tak ta duzina prazenim je taka onakvejsia, fajnovejsia a vyprazi sa viac do chrumkava… :* :mrgreen:

Eja
3861 příspěvků 23.10.16 16:13

@casino v recepisu je další varianta - osolit, nepotit, smažit :think:
Málo se praštili, hajdy zpět k plotně :mrgreen:

No a další - tak to dělám já - nesolit, nepotit, rozpálit pánev, jen nepatrně oleje, jen potřít. Tenké plátky lilku oboustranně do „puchýřkovata“.

Příspěvek upraven 23.10.16 v 16:18

casino
4491 příspěvků 23.10.16 16:05
Jenom Bimbo a já mění názor

V receptu stojí: „Lilek posolte a v rozpálené pánvi smažte…“
Občas jsem psával, že lilek se nechává potit, že aby při smažení méně cucal tuk… Pokud jsem lilek chystal ke smažení, tak jsem ho potíval…
Chtěl jsem rcp podrobit sžíravé kritice, ale jda tůhle potmě, přehlídl jsem futra a v makovici se mi v tu ránu rozsvítilo: Napřed vyzkoušej, porovnej a pak mudruj!
***
Všechno jsem vážil
Neloupaný lilek jsem podélně rozpůlil Část jsem nakrájel na centimetrové plátky, nasolil a nechal potit
Druhou část jsem nakrájel na centimetrové plátky a dal smažit na 100g oleje z obou stran dozlatova (celkem 6 minut). Plátky jsem nechal okapat do pánve a zvážil olej. V pánvi zbylo 42g oleje.
Vypocený lilek jsem osušil a ve stejné pánvi při stejné teplotě usmažil ve 100g oleje dozlatova (celkem 7 minut). Plátky jsem nechal okapat do pánve a zvážil olej. V pánvi zbylo 53g oleje.
POCENÝ LILEK „SEŽRAL“ MÉNĚ O 11g OLEJE z pánve.
Provedli jsme degustaci: Všichni se shodli, že POCENÝ lilek byl VÍCE nacucaný olejem!!!
No, hlava mi to nebere, ale asi jsem se do tý makovice málo praštil :mrgreen:

Příspěvek upraven 23.10.16 v 16:06

jolana
5066 příspěvků 20.10.16 10:23

U nas panove jedi lilek do zblazneni.,,,zajtra bude repete :mavam:

daduuja
1145 příspěvků 6.2.15 14:17

Jol :-), pánové nejedí lilek, prý je rozblemcaný :mrgreen:, nakonec jsem měla tři lžíce, protože lilek nějak přestal vadit :-) Moc dobré to bylo, s jasmínovou rýží, takovou tou do lepkava uvařenou :-)

jolana
5066 příspěvků 6.2.15 14:08

..to je daco!..diky Dando :)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Pečená kuřecí stehna

Nejlepší recepty

Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Květáková polévka Květáková polévka
Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s rajčaty a...
Chléb s celerem Chléb s celerem
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz