Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Rybka Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Neoloupany lilek nakrajime na silnejsi platky asi 2 cm tluste, osolime a nechame pul hodiny vypotit. Potom otreme papirovou uterkou, (zmackneme z obou stran, abychom odsali z lilku co nejvic vody). Lilek dame na plech, pokapeme trochou oleje a peceme nebo grilujeme v 200°C troube 10 min z kazde strany, dokud trochu nezmekne a nezacne hnednout. Mezitim sparime rajcata, sloupneme slupku a odstranime seminka. Nakrajime na vetsi kostky. Cesnek nakrajime na silnejsi platky. V panvi s vetsim prumerem osmazime cesnek kratce v olivovem oleji, pridame rajcata, osolime, opeprime, smazime 2 min, potom pridame vodu tak, aby rajcata byla akorat potopena, prikryjeme a dusime na mirnem plameni az jsou mekka. Nakonec pridame do panve opecene platky lilku- v jedne vrstve, nebo lehce se prekryvajici. Zatlacime je trochu do rajcatove stavy a lzici trochu rajcat navrsime na platky. Dusime na velmi mirnem plameni dalsich 20-30 min, az je vse velmi mekke a lilek se temer rozpada. Pokud je potreba, pridame trochu vody, pokrm ma mit stavu. Podavame teple nebo studene jako soucast mezze, nebo jako prilohu ke grilovanemu masu nebo s testovinami. pozn. stejnym zpusobem muzeme pripravit fazolove lusky, kvetak nebo bamia.
Recept je z kategorií: Zeleninová jídla
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Lilek duseny s rajcaty a cesnekem
Lilek s rajčatami je nejlepší pečený v troubě a nesmí chybět římský kmín (cumin).
546 příspěvků 25.1.09 03:43
Nejenom že jsem dal do oblíbených, ale také uvařil a pojedl - s malinkatou obměnou: namísto vody, aby měl pokrm šťávu, jsem přidal trochu suchého bílého vína (konkrétně Ryzlink vlašský). Bylo to chuťové potěšení…
to vypada moc dobre