Recept Lilek duseny s rajcaty a cesnekem

Rybka Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Neoloupany lilek nakrajime na silnejsi platky asi 2 cm tluste, osolime a nechame pul hodiny vypotit. Potom otreme papirovou uterkou, (zmackneme z obou stran, abychom odsali z lilku co nejvic vody). Lilek dame na plech, pokapeme trochou oleje a peceme nebo grilujeme v 200°C troube 10 min z kazde strany, dokud trochu nezmekne a nezacne hnednout. Mezitim sparime rajcata, sloupneme slupku a odstranime seminka. Nakrajime na vetsi kostky. Cesnek nakrajime na silnejsi platky. V panvi s vetsim prumerem osmazime cesnek kratce v olivovem oleji, pridame rajcata, osolime, opeprime, smazime 2 min, potom pridame vodu tak, aby rajcata byla akorat potopena, prikryjeme a dusime na mirnem plameni az jsou mekka. Nakonec pridame do panve opecene platky lilku- v jedne vrstve, nebo lehce se prekryvajici. Zatlacime je trochu do rajcatove stavy a lzici trochu rajcat navrsime na platky. Dusime na velmi mirnem plameni dalsich 20-30 min, az je vse velmi mekke a lilek se temer rozpada. Pokud je potreba, pridame trochu vody, pokrm ma mit stavu. Podavame teple nebo studene jako soucast mezze, nebo jako prilohu ke grilovanemu masu nebo s testovinami. pozn. stejnym zpusobem muzeme pripravit fazolove lusky, kvetak nebo bamia.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 08.11.08 vloženo
  • 4734x zobrazeno

Ingredience

  • lilek stredni velikosti
  • olivovy olej
  • sul
  • 5 vyzralych rajcat
  • 5 strouzku cesneku
  • cerstve drceny pepr.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Lilek duseny s rajcaty a cesnekem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Lilek duseny s rajcaty a cesnekem

avital
8 příspěvků 30.5.12 00:36

Lilek s rajčatami je nejlepší pečený v troubě a nesmí chybět římský kmín (cumin).

Labužník Milan04
546 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Lilek duseny s rajcaty a cesnekem - bylo to chuťové potěšení

Nejenom že jsem dal do oblíbených, ale také uvařil a pojedl - s malinkatou obměnou: namísto vody, aby měl pokrm šťávu, jsem přidal trochu suchého bílého vína (konkrétně Ryzlink vlašský). Bylo to chuťové potěšení…

Frantiska
927 příspěvků 8.11.08 20:58
Re: Lilek duseny s rajcaty a cesnekem

to vypada moc dobre :)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Karbanátky

Nejlepší recepty

Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz