Recept Lilčí dobrůtka

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Lilek nakrájíme na kolečka asi půl centimetru tlustá, důkladně posolíme a necháme "vybrečet". Pak kolečka počesnekujeme a popepříme a dáme ugrilovat nebo na pánvičce osmahnout. Hotové pak postupně ukládáme do sklenice, zakápneme (ale opatrně!) vinným octem a olivovým olejem. Každou vrstvičku ochutíme kořeníčkem. Sklenici zaplníme relativně nevzhledným materiálem a po vychladnutí šoupneme do lednice. Druhý den jedeme grilovat nějaké masíčko a jako dárek ostatním otevřeme sklenici. Aby poznali, že dobrůtka nemusí vypadat bůhvíjak :-))

Recept je z kategorií: Přílohy

Nahlásit recept

  • 16.07.05 vloženo
  • 6115x zobrazeno

Čas přípravy

  • no, chvĂ­li t

Ingredience

  • Lilek, zvaný baklažán
  • sůl
  • česnek(i granulovaný)
  • pepř
  • nějaké kořeníčko, třeba provensálské bylinky
  • vinný ocet
  • olej olivový

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Lilčí dobrůtka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
lilkomania
8 příspěvků 07.08.09 06:08
Re: Lilčí dobrůtka

Název děsný, recept skvělý!

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Karbanátky

Nejlepší recepty

Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz