Recept Likér z černého rybízu

Jenofefa Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Do lahve nasypeme obrané bobulky černého rybízu, zasypeme cukrem, dolijeme do 1 litru lihovinou a necháme vylouhovat. Předpokládám, že stačí asi měsíc až 6 týdnů, já to obykle nechám až do vánoc, protože na to zapomenu. Pak scedit. ***Poznámka:*** *Tento likér je českou podobou likéru Creme de cassis - viz diskuse u předpisu na "ostružinový likér":https://www.labuznik.cz/recipe.php?ID=9831 .*

Recept je z kategorií: Výroba alkoholu a destilátů

Nahlásit recept

  • 07.07.04 vloženo
  • 36586x zobrazeno

Ingredience

  • černý rybíz 1/4 l
  • cukr krupice (krystal) 1/4 l
  • lihovina (vodka) 40 % - dolít do 1 litru

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Likér z černého rybízu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Likér z černého rybízu

jau
457 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Likér z černého rybízu -vladko

V létě jsem dělala likér podle Tvého receptu z Vlasty a musím říct, že je - tedy byl - eňoňůňo. Možná by stálo za to, dát ho sem jako samostatný recept. Jen jsem malinko upravila množství a druhy tvrdého alkoholu: dala jsem 1 dl slivovice a 3 dl rumu. Výsledek mi chválil každý, komu jsem nabídla k ochutnání. A všichni chtěli recept:-))

kuliska
28 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Likér z černého rybízu - Jenofefo

díky, tak jsem to udělala dobře a teď budu čekat

Jenofefa
1315 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Likér z černého rybízu - Kuliško

Kuličky rybízu se nechají po dobu naložení vcelku. Tedy podle mého receptu. Pokud pak - jako níže izak - budeš chtít, tak kuličky vylisuj a rosol použij, s tím však nemám zkušenost.

Alec
84 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Likér z černého rybízu

Vloni jsem místo rybízu použila černé jeřabiny a dala jen trochu cukru. Výsledek měl lehce natrpklou příchuť přesně tak akorát...... ;-)

kuliska
28 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Likér z černého rybízu

kuličky rybízu se nechají vcelku nebo je mám rozmačkat do té vodky ?

izak
38 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Likér z černého rybízu

Já dělám tento Cassis zrovna podle tohoto receptu, který mám taky už roky vystřižený ze staré Vlasty, a nemá chybu!
Po překapání do nádoby používám dále pro dokonalé vymačkání kuliček rybízu lis na ovoce. Pak už je spíš rosol než šťáva, ale je škoda rybíz „nacucaný“ vínem vyhodit.

penda
4751 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Likér z černého rybízu

jenofefko, úplně náhodou jsem našla výstřižek z hodně staré Vlasty, kde je taky tento recept uvedený, jen trošku odlišný, takže kdo rád experimentuje, může vyzkoušet ještě následující postup:
1 kg černého rybízu, 1 l červeného vína; na 1 l tekutiny 800 g cukru, 4 dl konzumního lihu a 1 dl rumu Řádně očištěný a opraný rybíz rozmačkáme v nějaké vhodné nádobě, zalijeme vínem a necháme stát v chladu celý den, tj. 24 hodiny. Pak vše nalijeme na silonovou tkaninu (výborné jsou punčochy) upevněnou motouzem na okraji vyššího hrnce a necháme volně překapat. Odměřenou tekutinu poté doplníme odváženým cukrem, necháme přejít varem, do vychladlého vmícháme líh a rum a naplníme do lahví.
O době skladování již recept nic neříká..ale pokud je to tak dobré, jak originál, myslím, že taková starost je naprosto zbytečná, protože se to vypije okamžitě…:-))

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Hrachová kaše

Nejlepší recepty

Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Staročeské kotlety Staročeské kotlety

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz