Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Maso uvaříme v osolené vodě s cibulí do měkka. Vychladlé pokrájíme na lupínky a pokrájíme tak i okurky a rajčata. Osolíme a opepříme podle chuti. Ingredience na marinádu spojíme, rozkvedláme v hrníčku a nalijeme na maso s okurkou a rajčaty. Několik hodin necháme proležet a podáváme s chlebem.
Recept je z kategorií: Chuťovky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Líčko, nebo volská tlama jako salát - potřetí
… že je to nebe a dudy

Dovolím si k té vaší mizerné fotečce pod komentářem (patrně volské tlamy) přidat stejně příšerně-naturalistickou fotečku hovězího líčka
Co Ty vis, co ja znam anebo neznam…
Vyzaduji si slusne chovani a kdyz to neni pro Tebe mozne, tak se vyhni mym receptum.
Muzete mi ukazat, kde v recepte se tvrdi, ze volska tlama a licka jsou ta stejna surovina

Jedine co se zde rika je, ze tlama anebo licko se muze v tomto salate pouzit
To mi to nedalo a musím se přidat. Líčka a jazyky se prodávají normálně, tak proč by se nesměly prodávat tlamy (mulec jsou, jestli se nepletu pysky, takže tlama). To by bylo značně nelogické, ale, co je u nás logické, že?! Zeptám se řezníka, už se měli vrátit z teplých krajů.
Taky mě vzalo, že se míšní otvor musí ucpat papírem, než se hodí do nádoby na kadáver. Takže si ten řezník zpatlá prsty a pak jde šmatat na něco jiného.
A že je celé lidstvo biologicky nebezpečný odpad, to taky nikdo neřeší. Tak nevím a jsem z toho jelen. Laň teda rozhodně ne, kdyby zas někoho napadlo v tom vrtat, že pane řediteli?!
Pardon, pardon, ne pysky, ale čumák!
Vkládám: Mulec je anatomické označení pro partii kolem nozder u přežvýkavců. Morfologicky navazuje na horní pysk, překrývá oblast horní čelistní kosti a nosní kosti.
Příspěvek upraven 14.03.13 v 21:11
2452 příspěvků 14.3.13 20:21
Když se opisuje, není čas bádat nad pojmy, zvlášť když to jeden asi nezná.
Ale moje máti celý život vzpomínala na salát z volské tlamy, který si jako mladá kupovala, možná to bylo dost podobné tomuto. Prý byl z mulce. Jestli se dá mulec jako takový koupit teď, to netuším, spíš bych si tipla, že ne (hovězí hlavy jsou SRM).
Dvě, naprosto rozdílné suroviny!
Asi jako nebe a dudy