Recept Líčko, nebo volská tlama jako salát - potřetí

babi Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Maso uvaříme v osolené vodě s cibulí do měkka. Vychladlé pokrájíme na lupínky a pokrájíme tak i okurky a rajčata. Osolíme a opepříme podle chuti. Ingredience na marinádu spojíme, rozkvedláme v hrníčku a nalijeme na maso s okurkou a rajčaty. Několik hodin necháme proležet a podáváme s chlebem.

Recept je z kategorií: Chuťovky

Nahlásit recept

  • 12.02.06 vloženo
  • 9930x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500 g očištěného líčka nebo volské tlamy bez kůže
  • 1 cibule
  • marináda:
  • 4 lžíce oleje
  • 2 lžíce jemného octa, nebo citronové šťávy
  • 1 menší cibule na tenké plátky nakrájené
  • 2 lžičky hořčice
  • 1 lžička utřených sardelí
  • vorčesterská omáčka
  • sůl a pepř
  • dále:
  • 3 kyselé okurky
  • 3 zralá rajčata

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Líčko, nebo volská tlama jako salát - potřetí

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Líčko, nebo volská tlama jako salát - potřetí

casino
4497 příspěvků 10.4.13 01:18
babi, nemůžu :-) píšu jen...

… že je to nebe a dudy :)
Dovolím si k té vaší mizerné fotečce pod komentářem (patrně volské tlamy) přidat stejně příšerně-naturalistickou fotečku hovězího líčka :)

babi
6360 příspěvků 8.4.13 23:03

Co Ty vis, co ja znam anebo neznam…
Vyzaduji si slusne chovani a kdyz to neni pro Tebe mozne, tak se vyhni mym receptum.

babi
6360 příspěvků 8.4.13 22:46

Muzete mi ukazat, kde v recepte se tvrdi, ze volska tlama a licka jsou ta stejna surovina :?:
Jedine co se zde rika je, ze tlama anebo licko se muze v tomto salate pouzit :!

tlustá bába
1212 příspěvků 14.3.13 20:55

To mi to nedalo a musím se přidat. Líčka a jazyky se prodávají normálně, tak proč by se nesměly prodávat tlamy (mulec jsou, jestli se nepletu pysky, takže tlama). To by bylo značně nelogické, ale, co je u nás logické, že?! Zeptám se řezníka, už se měli vrátit z teplých krajů.
Taky mě vzalo, že se míšní otvor musí ucpat papírem, než se hodí do nádoby na kadáver. Takže si ten řezník zpatlá prsty a pak jde šmatat na něco jiného.
A že je celé lidstvo biologicky nebezpečný odpad, to taky nikdo neřeší. Tak nevím a jsem z toho jelen. Laň teda rozhodně ne, kdyby zas někoho napadlo v tom vrtat, že pane řediteli?! :lol:
Pardon, pardon, ne pysky, ale čumák!
Vkládám: Mulec je anatomické označení pro partii kolem nozder u přežvýkavců. Morfologicky navazuje na horní pysk, překrývá oblast horní čelistní kosti a nosní kosti.

Příspěvek upraven 14.03.13 v 21:11

di
2452 příspěvků 14.3.13 20:21

Když se opisuje, není čas bádat nad pojmy, zvlášť když to jeden asi nezná.
Ale moje máti celý život vzpomínala na salát z volské tlamy, který si jako mladá kupovala, možná to bylo dost podobné tomuto. Prý byl z mulce. Jestli se dá mulec jako takový koupit teď, to netuším, spíš bych si tipla, že ne (hovězí hlavy jsou SRM).

casino
4497 příspěvků 14.3.13 20:14
Líčko, nebo volská tlama?

Dvě, naprosto rozdílné suroviny!
Asi jako nebe a dudy :mrgreen:

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz