Recept Liči s libovým kuřecím masem

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Liči s libovým kuřecím masem

Úvod

Téměř nepopsatelný, neobvyklý recept, který je inspirován výtečným jídlem, které jsem ochutnala kdysi dávno v jedné malé pražské restauraci. Byl to broskvový salát s libovým kuřecím masem a se smetanouvaný v koktejlové sklenici. Nabízím zde určitou obdobu, jejímž základem je liči. Ochutnávání tohoto jídla působí velmi hravě, protože můžeme jíst i rukama, abychom se snadněji zbavili tvrdé slupky.

Postup

Kuře usmažíme na mírném ohni na pánvi s trochou oleje, abychom zabránili tomu, že maso zhnědne.
Zatímco se kuře smaží, zbavíme liči slupek, tak že špičkou nože odřízneme vrchní části dužiny. Slupku prudce zmáčkneme, vnitřek by měl lehce vyklouznout ven.
Dužinu i maso nakrájíme na malé kousky. Přidáme smetanu, citronovou šťávu a podle potřeby i sůl.
Touto směsí naplníme slupky liči a na závěr přidáme lístek koriandru.
Plněné liči ihned podáváme - buď na hrubé mořské soli (na obrázku), nebo na kouscích ledu.


Reklama

Nahlásit recept

  • 16.01.11 vloženo
  • 4637x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 min

Počet porcí

  • 1 porce

Ingredience

  • 100g libového kuřecího masa (nejlépe prsíček)
  • 10 liči
  • 1 lžíce smetany
  • citronová šťáva
  • 10 malých lístků koriandru
  • olej na smažení
  • sůl
  • hrubá mořská sůl.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

wydra 24.01.11 16:46

Odkaz na uvaření

midla 24.01.11 15:56

Udělali jsme si v neděli, bylo to moc dobré. Maso jsem použila z vařeného kuřete, místo na kopeček soli, jsem to stavěla do důlečků ve vece, asi po 3 kusech. Někdo si mazal na veku, někdo vybral moka-lžičkou jako u casinů. Udělá to parády kopec a je to chutné. (liči bylo pečlivě odrhnuto kartáčkem pod proudem teplé vody.) Na fotku nedošlo, ale ta už tady je. Díky dando

Odkaz na uvaření

wydra 16.01.11 22:51

Odkaz na uvaření

wydra 16.01.11 17:52

vidličky na pojídání

Diskuse k receptu Liči s libovým kuřecím masem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
DanaS
38 příspěvků 30.01.11 19:20

S předkrmem z liči jsem fakt oslnila. Ovoce šlo dobře vyloupat, bylo čerstvé a slupka pružná. Ještě mi zbylo pár plodů, které jsem druhý den dala do ovocného salátu a u těch pár kousků již byla slupka tvrdá, šlo to loupat dobře, ale pohromadě by už obal nedržel. Do náplně jsem ještě přidala trošku ústřicové omáčky a nadroboučko nasekané oloupané rajče a pažitku, kvůli barevnosti. Servírovala jsem na dlouhé úzké misce na olivy, tam liči stály jak vojáci v řadě. Hosté se ani neobtěžovali použít dvojzubé vidličky, ale liči prostě zmáčkli a lahodnou náplň si nacpali přímo do pusy, nezbyl ani kousek. Liči jsem předtím spařila horkou vodou, tak to bylo i hygienicky nezávadné. díky za tip

 
DanaS
38 příspěvků 28.01.11 10:26

Vypadá to úžasně, právě jsem zakoupila liči a jdu na to. Chci oslnit přítele k narozeninám. Díky za inspiraci.

 
danda  24.01.11 20:30

Díky, že vám chutnalo :-), je to trošku piplačka, ale zase ne tak casinovská.

Zde odkaz na olej z Českého ráje - http://www.fabioprodukt.cz/…nnych-oleju/, velice příjemná chuť a hlavně aroma.

 
wydra  24.01.11 16:51

Je to sice piplacka, ale stoji to za to. Vidlicky se opravdu neosvedcily, chce to moka lzicky, jak pise sveva.

 
midla
266 příspěvků 24.01.11 15:56

Udělali jsme si v neděli, bylo to moc dobré. Maso jsem použila z vařeného kuřete, místo na kopeček soli, jsem to stavěla do důlečků ve vece, asi po 3 kusech. Někdo si mazal na veku, někdo vybral moka-lžičkou jako u casinů. Udělá to parády kopec a je to chutné. (liči bylo pečlivě odrhnuto kartáčkem pod proudem teplé vody.) Na fotku nedošlo, ale ta už tady je. Díky dando

 
casino
4463 příspěvků 22.01.11 22:29

No, poklon je tu plno :potlesk: , já ji složím pocasinovsku tady :-P

 
wydra  16.01.11 23:29

vidlicky na sneky svevo, ano, mely by byt dvojzube, ale kdyz je delas jen strouhankove , jsou tri zuby lepsi, ona nepropadne, vis? Krome toho jsem ty male, dvojzube nikde nesehnala a jsem stastna za tyhle. Pokud udelam masove snecky, tri zuby na vidlicce jim snad vadit nebudou !? :-P
Rizhodne ouzkoprsa nejsem :-)

 
sveva
751 příspěvků 16.01.11 23:16

Dando to je krásný nápad. Při první příležitosti to zkusím a budu se bavit pozorováním překvapených strávníků. Mám malinkaté lžičky na vybírání náplně.
Pokud si někdo bude pořizovat vidličky na šneky tak se ujistěte, že mají jen dva zuby, to je standard. A čím jsou vidličky kratší tím jsou pohodlnější.
Zdravím.

Příspěvek upraven 16.01.11 v 23:17

 
danda  16.01.11 19:25

Alis, jedeme do Pha, tak zítra pošlu fotku, je jednodruhový s krásnou máslovou vůní, zítra řeknu víc, nebo počkej v půl 9 na Vyšehradě :-)

 
Alis
2617 příspěvků 16.01.11 19:09

A na raut pro 6000 lidí je potřeba najmout odsouzeného masového vraha :-)

Zajímá mě ten máslový olej, vůbec netuším, o čem mluvíš, povíš víc?

 
danda  16.01.11 18:52

Alis, tys mě předeběhla :-), ano, je to příjemně slaně navinulé, prsíčko kuřecí jsem opekla na máslovém oleji z Českého ráje, máslová chuť s chutí kuřecího masa a sladkého liči, jemné, dělat pro 30 lidí bych to nechtěla, 10 kousků je příjemná jednohubka :-)

 
danda  16.01.11 18:45

Jol :-), na soli nebo ledě, to jen aby stály :-)

Wydro :-), náš děda je jí celé a pak vyplivne šlupku, byli jsme usmátí :-), jinak je dáš k puse a zmáčkneš spodek, jde to snadno :-), blíží se Valentýn, tak jsem si myslela pro zamilované - něžné krmení :-) a vidličky máš krásné, já vlastním jen dlouhé lžičky a vidličky krátké, ty jsem dostala od Vali babísky :-)

 
Alis
2617 příspěvků 16.01.11 18:42

Daní, jestli tam ta sůl byla napsaná a já jen slepá, pak se moc omlouvám. Věřím, že to musí být zajímavě navinulé, exotické :-)

Jolano, myslím, že sůl nebo led proto, aby ty potvory mrňavé, kulaté dobře stály a nekácely se.

Wydro, když to budeš jíst vidličkou na šneky, budeš vypadat noblesně :-) Myslím ale, že to půjde jíst přímo rukama, jednohubku stlačit přímo do pusy. Konečně, myslím, že na to Guth- Jarkovský nemá odpověď :D

Moc se mi to líbí :potlesk:

 
wydra  16.01.11 17:48
:potlesk:

vidim fotku a uz jsem tusila, ze je to od Dandika :-)
Krasny, urcite dobry… a jak se to ji?
Mini vidlickama na sneky?
Prikladam foto, vidličky jsou 13cm dlouhe.

 
jolana
5064 příspěvků 16.01.11 17:26

Dando, teeeda to vyzera pekne :))…kukam a neviem, preco sa to podava na hrubej morskej soli alebo lade? a ako to chuti?..

 
danda  16.01.11 16:53

Alis, kreativní je R. Vidaling v kuchařce Ochutnej a nebudeš chtít jinou aneb Láska prochází žaludkem :-), sůl je potřeba a šťáva z celého citronu byla akorát, liči dodává neobvyklou chuť.

 
Alis
2617 příspěvků 16.01.11 15:50

Dando, jsi geniálně kreativní… úžasně to vypadá a je to originální nápad. Já bych ale musela maso trochu osolit. Fakt jsem nadšená :-)

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Chilli con carne Chilli con carne
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Hruškový koláč Hruškový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz