Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
danda Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Téměř nepopsatelný, neobvyklý recept, který je inspirován výtečným jídlem, které jsem ochutnala kdysi dávno v jedné malé pražské restauraci. Byl to broskvový salát s libovým kuřecím masem a se smetanouvaný v koktejlové sklenici. Nabízím zde určitou obdobu, jejímž základem je liči. Ochutnávání tohoto jídla působí velmi hravě, protože můžeme jíst i rukama, abychom se snadněji zbavili tvrdé slupky.
Kuře usmažíme na mírném ohni na pánvi s trochou oleje, abychom zabránili tomu, že maso zhnědne. Zatímco se kuře smaží, zbavíme liči slupek, tak že špičkou nože odřízneme vrchní části dužiny. Slupku prudce zmáčkneme, vnitřek by měl lehce vyklouznout ven. Dužinu i maso nakrájíme na malé kousky. Přidáme smetanu, citronovou šťávu a podle potřeby i sůl. Touto směsí naplníme slupky liči a na závěr přidáme lístek koriandru. Plněné liči ihned podáváme - buď na hrubé mořské soli (na obrázku), nebo na kouscích ledu.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
24.1.11 15:56
Udělali jsme si v neděli, bylo to moc dobré. Maso jsem použila z vařeného kuřete, místo na kopeček soli, jsem to stavěla do důlečků ve vece, asi po 3 kusech. Někdo si mazal na veku, někdo vybral moka-lžičkou jako u casinů. Udělá to parády kopec a je to chutné. (liči bylo pečlivě odrhnuto kartáčkem pod proudem teplé vody.) Na fotku nedošlo, ale ta už tady je. Díky dando
Líbí se miOdebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Liči s libovým kuřecím masem
38 příspěvků 30.1.11 19:20
S předkrmem z liči jsem fakt oslnila. Ovoce šlo dobře vyloupat, bylo čerstvé a slupka pružná. Ještě mi zbylo pár plodů, které jsem druhý den dala do ovocného salátu a u těch pár kousků již byla slupka tvrdá, šlo to loupat dobře, ale pohromadě by už obal nedržel. Do náplně jsem ještě přidala trošku ústřicové omáčky a nadroboučko nasekané oloupané rajče a pažitku, kvůli barevnosti. Servírovala jsem na dlouhé úzké misce na olivy, tam liči stály jak vojáci v řadě. Hosté se ani neobtěžovali použít dvojzubé vidličky, ale liči prostě zmáčkli a lahodnou náplň si nacpali přímo do pusy, nezbyl ani kousek. Liči jsem předtím spařila horkou vodou, tak to bylo i hygienicky nezávadné. díky za tip
38 příspěvků 28.1.11 10:26
Vypadá to úžasně, právě jsem zakoupila liči a jdu na to. Chci oslnit přítele k narozeninám. Díky za inspiraci.
Díky, že vám chutnalo
, je to trošku piplačka, ale zase ne tak
casinovská.
Zde odkaz na olej z Českého ráje - http://www.fabioprodukt.cz/…nnych-oleju/, velice příjemná chuť a hlavně aroma.
Je to sice piplacka, ale stoji to za to. Vidlicky se opravdu neosvedcily, chce to moka lzicky, jak pise sveva.
Udělali jsme si v neděli, bylo to moc dobré. Maso jsem použila z vařeného kuřete, místo na kopeček soli, jsem to stavěla do důlečků ve vece, asi po 3 kusech. Někdo si mazal na veku, někdo vybral moka-lžičkou jako u casinů. Udělá to parády kopec a je to chutné. (liči bylo pečlivě odrhnuto kartáčkem pod proudem teplé vody.) Na fotku nedošlo, ale ta už tady je. Díky dando
No, poklon je tu plno
, já ji složím pocasinovsku tady 
vidlicky na sneky svevo, ano, mely by byt dvojzube, ale kdyz je delas jen strouhankove , jsou tri zuby lepsi, ona nepropadne, vis? Krome toho jsem ty male, dvojzube nikde nesehnala a jsem stastna za tyhle. Pokud udelam masove snecky, tri zuby na vidlicce jim snad vadit nebudou !?

Rizhodne ouzkoprsa nejsem
Dando to je krásný nápad. Při první příležitosti to zkusím a budu se bavit pozorováním překvapených strávníků. Mám malinkaté lžičky na vybírání náplně.
Pokud si někdo bude pořizovat vidličky na šneky tak se ujistěte, že mají jen dva zuby, to je standard. A čím jsou vidličky kratší tím jsou pohodlnější.
Zdravím.
Příspěvek upraven 16.01.11 v 23:17
Alis, jedeme do Pha, tak zítra pošlu fotku, je jednodruhový s krásnou máslovou vůní, zítra řeknu víc, nebo počkej v půl 9 na Vyšehradě
A na raut pro 6000 lidí je potřeba najmout odsouzeného masového vraha
Zajímá mě ten máslový olej, vůbec netuším, o čem mluvíš, povíš víc?
Alis, tys mě předeběhla
, ano, je to příjemně slaně navinulé,
prsíčko kuřecí jsem opekla na máslovém oleji z Českého ráje, máslová
chuť s chutí kuřecího masa a sladkého liči, jemné, dělat pro 30 lidí
bych to nechtěla, 10 kousků je příjemná jednohubka 
Jol
, na soli nebo ledě, to jen aby stály

Wydro
, náš děda je jí celé a pak
vyplivne šlupku, byli jsme usmátí
, jinak je dáš k puse a zmáčkneš spodek,
jde to snadno
, blíží se Valentýn, tak jsem si
myslela pro zamilované - něžné krmení
a vidličky máš krásné, já vlastním jen
dlouhé lžičky a vidličky krátké, ty jsem dostala od Vali babísky 
Daní, jestli tam ta sůl byla napsaná a já jen slepá, pak se moc omlouvám. Věřím, že to musí být zajímavě navinulé, exotické
Jolano, myslím, že sůl nebo led proto, aby ty potvory mrňavé, kulaté dobře stály a nekácely se.
Wydro, když to budeš jíst vidličkou na šneky, budeš vypadat noblesně
Myslím ale, že to půjde jíst přímo rukama,
jednohubku stlačit přímo do pusy. Konečně, myslím, že na to Guth-
Jarkovský nemá odpověď 
Moc se mi to líbí
vidim fotku a uz jsem tusila, ze je to od Dandika
Krasny, urcite dobry… a jak se to ji?
Mini vidlickama na sneky?
Prikladam foto, vidličky jsou 13cm dlouhe.
5068 příspěvků 16.1.11 17:26
Dando, teeeda to vyzera pekne
…kukam a neviem, preco sa to podava na hrubej
morskej soli alebo lade? a ako to chuti?..
Alis, kreativní je R. Vidaling v kuchařce Ochutnej a nebudeš chtít jinou aneb Láska prochází žaludkem
, sůl je potřeba a šťáva z celého citronu
byla akorát, liči dodává neobvyklou chuť.
Dando, jsi geniálně kreativní… úžasně to vypadá a je to originální nápad. Já bych ale musela maso trochu osolit. Fakt jsem nadšená