Recept Libuščiny ananasové řezy pro Aničku

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Ze sedmi bílků ušlehejte pevný sníh. Vmíchejte 18 dkg mletých ořechů a 18 dkg cukru. Tuto hmotu naneste na máslem vymazaný a moukou vysypaný plech. Ve vlažné troubě upečte, spíše usušte. Pak si připravte krém: 200 dkg másla utřete se třemi žloutky, přidejte trošku cukru. Cukru nedávejte moc, protože do vzniklé pěny přidáte nadrobno nakrájený kompotovaný ananas. Usušené bílkové těsto překrojte na dva stejné díly. Jednu část potřete krémem a tou druhou částí překryjte. Po vychlazení krájejte řezy teplým nožem.

Podotýkám, že krém se mi moc nepovedl, neuměla jsem máslo se žloutky spojit do vyšlehaného krému. Příště tam dám jiný. Vždyť je to jedno. Dobrou chuť Vám přeju.

Tyto řezy jsem nedávno předložila jedné milé labužnici z Bratislavy a moc ji chutnaly. Tento recept jsem našla v kuchařce Frekvence 1.

Pokud jsem něco ve vyhledávání přehlédla, upozorněte mě na to. Ráda přepíšu. Díky

Recept je z kategorií: Sváteční řezy


Reklama

Nahlásit recept

  • 21.05.08 vloženo
  • 7739x zobrazeno

Ingredience

  • 7 bílků
  • 18 dkg mletých ořechů
  • 18 dkg cukru
  • 200 g másla
  • 3 žloutky
  • kompotovaný ananas

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Libuščiny ananasové řezy pro Aničku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Sylvie
2302 příspěvků 28.03.12 12:47

Ano, máslo jedině povolený a žloutky přidávat. Konečně jsem se to naučila. Díky!!

 
reladis
73 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Libuščiny ananasové řezy pro Aničku

Pokud se krém " zdrcne " stačí jej dát na chvilku do ledničky zatuhnout a opět vyšlehat / suroviny totiž dostanou stejnou teplotu / nebo rozpustit trochu másla a během šlehání jej pomalu přikapávat do krému.
Takto jsem s kamarádkou, která je profi - cukrářka občas krém napravovala. Většinou při vánočním pečení, kdy se moc spěchá.

 
Sylvie
2302 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Libuščiny ananasové řezy pro Aničku

:-))) Tak jsem chvilku měla z vás zamotanou šišku, ale pak se mi rozbřesklo.

Děkuju za rady, tento problém je podobný tomu, zda přidat do omáčky první smetanu a pak ocet, nebo naopak.....Víte, aby se to nezdrclo…

 
gemma
245 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Libuščiny ananasové řezy pro Aničku

Gmp, prstíky mám doma jen jednou za čas a to si je chci užít a netrávím čas v kuchyni. A tenhle krém, to je podobné jako s tou sekanou, prostě někdy se povede a někdy se srazí, ať děláš, co děláš. Prostě trpaslíci a globální oteplení, jako u tý sekaný.

 
gmp
1603 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Libuščiny ananasové řezy pro Aničku

ano, o tom to je, to máslo musí být „povolený“, ne z ledničky a p ř i d á v a t, jinak se to opravdu zdrcne, jako když děláš majonézu a naleješ tam tuk naráz, tak z toho máš majdu. Tento způsob upřednostňuji, před třením žloutků s cukrem, protože v momentě kdy začneš třít žloutek a cukr, vyrojí se ti kolem mísy spousta prstíků snažících se něco olíznout. Miloš

 
jau
457 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Libuščiny ananasové řezy pro Aničku

Ano, lepší je obrácený postup: utřít máslo a cukr doběla a pak postupně zašlehat žloutky. I máslo i žloutky musí mít stejnou, t. j. pokojovou teplotu.

 
gemma
245 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Libuščiny ananasové řezy pro Aničku

Tedy, Aničko, Sylvi, nevěřte mu, gmp je přehaný optimista. Přesně takhle, jak to popisuje, jsem to dělala na manželovy sedmdesátiny a po víc než půlhodinovém úsilí mi plavaly žluté žmolečky v něčem průhledném. Ještě, že jsem měla v lednici tvaroh a šlehačku a mohla na rychlo udělat náhradu.

 
gmp
1603 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Libuščiny ananasové řezy pro Aničku

Musíš třít cukr se žloutkama a přidávat tuk, pak se ti to krásně vytře do pěny, Miloš

 
Sylvie
2302 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Libuščiny ananasové řezy pro Aničku

No jó, ananas. :-))
Děkuji ještě jednou za pochvalu

 
anickav
2904 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Libuščiny ananasové...,labužnice z Bratislavy moc děkuje!

Sylvie je šikovná!!!!
Bolo to strašne dobré, keby som sa nehanbila, zjedla by som všetko, čo bolo na stole…
Babulka, daj do ingrediencií ešte, prosím aj ten ananás…bez neho by to nebolo ono…
Pozdravujem všetkých!
 A.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Štika na smetaně Štika na smetaně
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Kuře na medu Kuře na medu

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz