Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Sylvie Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Ze sedmi bílků ušlehejte pevný sníh. Vmíchejte 18 dkg mletých ořechů a 18 dkg cukru. Tuto hmotu naneste na máslem vymazaný a moukou vysypaný plech. Ve vlažné troubě upečte, spíše usušte. Pak si připravte krém: 200 dkg másla utřete se třemi žloutky, přidejte trošku cukru. Cukru nedávejte moc, protože do vzniklé pěny přidáte nadrobno nakrájený kompotovaný ananas. Usušené bílkové těsto překrojte na dva stejné díly. Jednu část potřete krémem a tou druhou částí překryjte. Po vychlazení krájejte řezy teplým nožem. Podotýkám, že krém se mi moc nepovedl, neuměla jsem máslo se žloutky spojit do vyšlehaného krému. Příště tam dám jiný. Vždyť je to jedno. Dobrou chuť Vám přeju. Tyto řezy jsem nedávno předložila jedné milé labužnici z Bratislavy a moc ji chutnaly. Tento recept jsem našla v kuchařce Frekvence 1. Pokud jsem něco ve vyhledávání přehlédla, upozorněte mě na to. Ráda přepíšu. Díky
Recept je z kategorií: Sváteční řezy
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Libuščiny ananasové řezy pro Aničku
2302 příspěvků 28.3.12 12:47
Ano, máslo jedině povolený a žloutky přidávat. Konečně jsem se to naučila. Díky!!
74 příspěvků 25.1.09 03:43
Pokud se krém " zdrcne " stačí jej dát na chvilku do ledničky zatuhnout a opět vyšlehat / suroviny totiž dostanou stejnou teplotu / nebo rozpustit trochu másla a během šlehání jej pomalu přikapávat do krému.
Takto jsem s kamarádkou, která je profi - cukrářka občas krém napravovala. Většinou při vánočním pečení, kdy se moc spěchá.
2302 příspěvků 25.1.09 03:43
Děkuju za rady, tento problém je podobný tomu, zda přidat do omáčky první smetanu a pak ocet, nebo naopak.....Víte, aby se to nezdrclo…
245 příspěvků 25.1.09 03:43
Gmp, prstíky mám doma jen jednou za čas a to si je chci užít a netrávím čas v kuchyni. A tenhle krém, to je podobné jako s tou sekanou, prostě někdy se povede a někdy se srazí, ať děláš, co děláš. Prostě trpaslíci a globální oteplení, jako u tý sekaný.
ano, o tom to je, to máslo musí být „povolený“, ne z ledničky a p ř i d á v a t, jinak se to opravdu zdrcne, jako když děláš majonézu a naleješ tam tuk naráz, tak z toho máš majdu. Tento způsob upřednostňuji, před třením žloutků s cukrem, protože v momentě kdy začneš třít žloutek a cukr, vyrojí se ti kolem mísy spousta prstíků snažících se něco olíznout. Miloš
457 příspěvků 25.1.09 03:43
Ano, lepší je obrácený postup: utřít máslo a cukr doběla a pak postupně zašlehat žloutky. I máslo i žloutky musí mít stejnou, t. j. pokojovou teplotu.
245 příspěvků 25.1.09 03:43
Tedy, Aničko, Sylvi, nevěřte mu, gmp je přehaný optimista. Přesně takhle, jak to popisuje, jsem to dělala na manželovy sedmdesátiny a po víc než půlhodinovém úsilí mi plavaly žluté žmolečky v něčem průhledném. Ještě, že jsem měla v lednici tvaroh a šlehačku a mohla na rychlo udělat náhradu.
Musíš třít cukr se žloutkama a přidávat tuk, pak se ti to krásně vytře do pěny, Miloš
2302 příspěvků 25.1.09 03:43
No jó, ananas.
Děkuji ještě jednou za pochvalu
2904 příspěvků 25.1.09 03:43
Sylvie je šikovná!!!!
Bolo to strašne dobré, keby som sa nehanbila, zjedla by som všetko, čo bolo na stole…
Babulka, daj do ingrediencií ešte, prosím aj ten ananás…bez neho by to nebolo ono…
Pozdravujem všetkých!
A.