Recept Libová tlačenka - paneláková

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Kolena a paprče očistíme nejlépe hol. strojkem a dáme vařit (asi 45 min) do papiňáku (6l) nejlépe 1 kol., 2 paprče a půlku kůží, bob.list 2x, nové koř. 8 kuliček, pepř 20 kuliček, 2 kávové lžičky soli, česnek 5 str. a ve stejné vodě to opakujeme. Plecko vaříme v nor. hrnci s pokl. s důvodu hlídání masa aby se nerozvařilo, koření dáme stejně jak u kol. poměrem na obsah vody(1-2 l). Po uvaření scedíme vodu přes jemné sítko do jednoho vetšího hrnce. Oddělíme libové maso které nakrájíme na kostky asi 1-3 cm a vložíme do vývaru. Tlusté maso, paprče a kůže pomeleme na jemno a také dáme do vývaru, dobře promícháme a omastek na povrchu lžicí důkladně odebereme (dá se použít na zásmažku a různé) poté okořeníme solí, utřeným česnekem, ml. pepřem, ml.nov.kořením a majoránkou, nebojte se soli a pepře musí to být lechce přesolené a přepepřené, česnek dle Vaši chuti. Nakonec vlejeme 2 dcl ledové vody (tlačenka je kříšťalova né matná). Nejlépe plnit do nohavic 10x55 které jsou normálně v prodeji. Já přidávám někdy játra ale ty musíte vařit bez soli a vývar nepoužívat . Chládnout musí tak aby nezmrzla jinak se bude rozpadat. Dobrý pošušnáničko.

Recept je z kategorií: Zabijačkové speciality

Nahlásit recept

  • 20.12.04 vloženo
  • 11978x zobrazeno

Čas přípravy

  • dle šikovnos

Ingredience

  • 2 vepřová kolena nejlépe zadní
  • 4 paprče (vepřové nožky)
  • 1 kg plecka
  • 0,5 kg kůží
  • sůl
  • pepř celý/mletý
  • nové koření celé/mleté
  • bob.list
  • majorán
  • česnek
  • 2 dcl. ledové vody

Doporučená příloha

  • řeťez a zámek na lednici aby Vám tuto lahodu nez.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Libová tlačenka - paneláková

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Stenacatt
1 příspěvek 25.01.09 03:43
Re: Libová tlačenka - paneláková

super…dik.. pridala jsem jazycky. Na oplatku tlacenka Norska. Bude se to zdat divne,ale zkus to treba jen z kila masa. POZOR NA PRSTY ..ha ha

Veprove maso uvarit ve slane vode,nakrajet na silnejsi platky,do misy vlozit uterku nebo bavlnenou plenu,skladame:vrstva liboveho masa-sul,pepr.mlety hrebicek,zelatinovy prasek,vrstva mastnejsiho,koreni azelatina atak az do VRCHOVATE misky.Zabalit provazkem do hvezdice,povarit 15 min ve vyvaru z masa.Vratit do misky,zatizit bud hrncem s vodou nebo plechem a na to cihlu nechat zchladnout a ztuhnout ajak rikam-NEUKOSNI SI PRST! ( NA CERSTVY CHLEBICEK S NAZNAKEM KREMZSKE HORCICE NEMA CHYBU) AHOJ

Bunter
457 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: libová tlačenka-paneláková

Já přidávám vepřové jazyky,které vkládám do nohavic uvařené,oloupané a rozkrojené podél.Dělají pak hezkou mozaiku.Játra do tlačenky patří a to syrové,pomleté s rozetřeným česnekem.Když se pak tlačenka nakrojí,voní celý panelák!!Vařená játra nakrájená na kostičky se do tlačenky nedoporučují,jelikož na řezu zelenají a hořknou.

lvice
148 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: libová tlačenka-paneláková

Já přidávám ještě vepřový jazýček. Taky ho raději uvařím zvlášť. Nezapomenout oloupat. Játra nedávám, spíš někdy ledvinku (vepřovou s jazykem zvlášť vařenou).

kudrnac
1 příspěvek 25.01.09 03:43
Re: libová tlačenka-paneláková

paprč je vepřová nožička

Eja
3854 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: libová tlačenka-paneláková

Prosím, co je to paprč?????????

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Chléb s celerem

Nejlepší recepty

Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Ořechový koláč Ořechový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz