Recept Libová tlačenka - paneláková
kudrnac Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Kolena a paprče očistíme nejlépe hol. strojkem a dáme vařit (asi 45 min) do papiňáku (6l) nejlépe 1 kol., 2 paprče a půlku kůží, bob.list 2x, nové koř. 8 kuliček, pepř 20 kuliček, 2 kávové lžičky soli, česnek 5 str. a ve stejné vodě to opakujeme. Plecko vaříme v nor. hrnci s pokl. s důvodu hlídání masa aby se nerozvařilo, koření dáme stejně jak u kol. poměrem na obsah vody(1-2 l). Po uvaření scedíme vodu přes jemné sítko do jednoho vetšího hrnce. Oddělíme libové maso které nakrájíme na kostky asi 1-3 cm a vložíme do vývaru. Tlusté maso, paprče a kůže pomeleme na jemno a také dáme do vývaru, dobře promícháme a omastek na povrchu lžicí důkladně odebereme (dá se použít na zásmažku a různé) poté okořeníme solí, utřeným česnekem, ml. pepřem, ml.nov.kořením a majoránkou, nebojte se soli a pepře musí to být lechce přesolené a přepepřené, česnek dle Vaši chuti. Nakonec vlejeme 2 dcl ledové vody (tlačenka je kříšťalova né matná). Nejlépe plnit do nohavic 10x55 které jsou normálně v prodeji. Já přidávám někdy játra ale ty musíte vařit bez soli a vývar nepoužívat . Chládnout musí tak aby nezmrzla jinak se bude rozpadat. Dobrý pošušnáničko.
Recept je z kategorií: Zabijačkové speciality
- 20.12.04 vloženo
- 16916x zobrazeno
Čas přípravy
- dle šikovnos
Ingredience
- 2 vepřová kolena nejlépe zadní
- 4 paprče (vepřové nožky)
- 1 kg plecka
- 0,5 kg kůží
- sůl
- pepř celý/mletý
- nové koření celé/mleté
- bob.list
- majorán
- česnek
- 2 dcl. ledové vody
Doporučená příloha
řeťez a zámek na lednici aby Vám tuto lahodu nez.
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Libová tlačenka - paneláková
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Libová tlačenka - paneláková
1 příspěvek 25.1.09 03:43
super…dik.. pridala jsem jazycky. Na oplatku tlacenka Norska. Bude se to zdat divne,ale zkus to treba jen z kila masa. POZOR NA PRSTY ..ha ha
Veprove maso uvarit ve slane vode,nakrajet na silnejsi platky,do misy vlozit uterku nebo bavlnenou plenu,skladame:vrstva liboveho masa-sul,pepr.mlety hrebicek,zelatinovy prasek,vrstva mastnejsiho,koreni azelatina atak az do VRCHOVATE misky.Zabalit provazkem do hvezdice,povarit 15 min ve vyvaru z masa.Vratit do misky,zatizit bud hrncem s vodou nebo plechem a na to cihlu nechat zchladnout a ztuhnout ajak rikam-NEUKOSNI SI PRST! ( NA CERSTVY CHLEBICEK S NAZNAKEM KREMZSKE HORCICE NEMA CHYBU) AHOJ
457 příspěvků 25.1.09 03:43
Já přidávám vepřové jazyky,které vkládám do nohavic uvařené,oloupané a rozkrojené podél.Dělají pak hezkou mozaiku.Játra do tlačenky patří a to syrové,pomleté s rozetřeným česnekem.Když se pak tlačenka nakrojí,voní celý panelák!!Vařená játra nakrájená na kostičky se do tlačenky nedoporučují,jelikož na řezu zelenají a hořknou.
148 příspěvků 25.1.09 03:43
Já přidávám ještě vepřový jazýček. Taky ho raději uvařím zvlášť. Nezapomenout oloupat. Játra nedávám, spíš někdy ledvinku (vepřovou s jazykem zvlášť vařenou).
1 příspěvek 25.1.09 03:43
paprč je vepřová nožička
Prosím, co je to paprč?????????