Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
kudrnac Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
Kolena a paprče očistíme nejlépe hol. strojkem a dáme vařit (asi 45 min) do papiňáku (6l) nejlépe 1 kol., 2 paprče a půlku kůží, bob.list 2x, nové koř. 8 kuliček, pepř 20 kuliček, 2 kávové lžičky soli, česnek 5 str. a ve stejné vodě to opakujeme. Plecko vaříme v nor. hrnci s pokl. s důvodu hlídání masa aby se nerozvařilo, koření dáme stejně jak u kol. poměrem na obsah vody(1-2 l). Po uvaření scedíme vodu přes jemné sítko do jednoho vetšího hrnce. Oddělíme libové maso které nakrájíme na kostky asi 1-3 cm a vložíme do vývaru. Tlusté maso, paprče a kůže pomeleme na jemno a také dáme do vývaru, dobře promícháme a omastek na povrchu lžicí důkladně odebereme (dá se použít na zásmažku a různé) poté okořeníme solí, utřeným česnekem, ml. pepřem, ml.nov.kořením a majoránkou, nebojte se soli a pepře musí to být lechce přesolené a přepepřené, česnek dle Vaši chuti. Nakonec vlejeme 2 dcl ledové vody (tlačenka je kříšťalova né matná). Nejlépe plnit do nohavic 10x55 které jsou normálně v prodeji. Já přidávám někdy játra ale ty musíte vařit bez soli a vývar nepoužívat . Chládnout musí tak aby nezmrzla jinak se bude rozpadat. Dobrý pošušnáničko.
Recept je z kategorií: Zabijačkové speciality
řeťez a zámek na lednici aby Vám tuto lahodu nez.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Libová tlačenka - paneláková
1 příspěvek 25.1.09 03:43
super…dik.. pridala jsem jazycky. Na oplatku tlacenka Norska. Bude se to zdat divne,ale zkus to treba jen z kila masa. POZOR NA PRSTY ..ha ha
Veprove maso uvarit ve slane vode,nakrajet na silnejsi platky,do misy vlozit uterku nebo bavlnenou plenu,skladame:vrstva liboveho masa-sul,pepr.mlety hrebicek,zelatinovy prasek,vrstva mastnejsiho,koreni azelatina atak az do VRCHOVATE misky.Zabalit provazkem do hvezdice,povarit 15 min ve vyvaru z masa.Vratit do misky,zatizit bud hrncem s vodou nebo plechem a na to cihlu nechat zchladnout a ztuhnout ajak rikam-NEUKOSNI SI PRST! ( NA CERSTVY CHLEBICEK S NAZNAKEM KREMZSKE HORCICE NEMA CHYBU) AHOJ
457 příspěvků 25.1.09 03:43
Já přidávám vepřové jazyky,které vkládám do nohavic uvařené,oloupané a rozkrojené podél.Dělají pak hezkou mozaiku.Játra do tlačenky patří a to syrové,pomleté s rozetřeným česnekem.Když se pak tlačenka nakrojí,voní celý panelák!!Vařená játra nakrájená na kostičky se do tlačenky nedoporučují,jelikož na řezu zelenají a hořknou.
148 příspěvků 25.1.09 03:43
Já přidávám ještě vepřový jazýček. Taky ho raději uvařím zvlášť. Nezapomenout oloupat. Játra nedávám, spíš někdy ledvinku (vepřovou s jazykem zvlášť vařenou).
1 příspěvek 25.1.09 03:43
paprč je vepřová nožička
Prosím, co je to paprč?????????