Recept Levný domácí sýr Pra

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Tvarou osolíme, okmínujeme, dáme do porculánové nádoby a dáme ubrouskem přikryté 3-4 dny v kuchyni uležeti. Každý den jím zamícháme. Poté sýr prolisujeme, nebo na čistém masovém strojku umeleme a přidáme do něho nastrouhanou cibulku. Na kastrole si rozpálíme do žluta máslo, přidáme trochu papriky a sýr a stále jim míchajíce vaříme, až začne houstnouti. Porculánovou mísu vypláchneme studenou vodou, horký sýr do ní nalijeme a dáme ztuhnouti. Potom jej vyklopéme a 1-2 dny sušíme na vzduchu. Taktéž můžeme při vaření přidati do sýra žloutek.

Recept je z kategorií: Chuťovky

Nahlásit recept

  • 03.09.03 vloženo
  • 7762x zobrazeno

Ingredience

  • 500g tvarohu
  • sůl
  • kmín podle chuti
  • 2 cibule
  • 100-120g másla
  • mletá paprika podle chuti
  • 1 žloutek (nemusí být)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Levný domácí sýr

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
casino
4488 příspěvků 23.05.13 20:21
Než to tady Viktor vyluxuje…

… pustím si ještě ústa na procházku :P
BarbaraP, vy se mi líbíte čím blíž tím víc ;)
Rád vás neurazím, ale asi máme cosi společného: dokážeme spolehlivě lidi … Ne! Lépe to bude takto: dokážeme spolehlivě lidi nasírat :mrgreen: Pokud se ale takto chováme, je úplně mimo mísu vymiňovat si mírné zacházení. Okecat lze ledasco, ale pokud mě někdo nachytá na hrušce a ještě v nedbalkách, tak férové je omluvit se :palec: v horším případě dělat brouka po smrti 8)
Jsou ale věci, které nevokecáte ani vy („čerstvýma bylinkama“ no, taky mohla napsat „čerstvýma bylinkami“, že) :roll:
Tu „babi“ vám samozřejmě nehodlám předhazovat; se mnou si dotyčná užívá ažaž… Vy totiž o našem Nestorovi nevíte to co my, kteří jsme tu o pár roků déle…

Příspěvek upraven 23.05.13 v 20:22

goralka
272 příspěvků 23.05.13 18:32

Čo to má spoločné s receptom?

BarbaraP
27 příspěvků 23.05.13 18:23
???

Já teda nevím, ale nemyslím si, že „čerstvýma bylinkama“ je nějaká excelentní hrubka a nebaví mě tady řešit takové nesmysly s někým, kdo si evidentně snaží jen hledat chyby k rejpání… jestli v něčem pokulhávám, tak věřte tomu, že zrovna český jazyk to opravdu není a kromě diskuze o vaření nevidím další důvod, proč s vámi diskutovat. Přeji hezký den :kytka:

ucitelas
328 příspěvků 23.05.13 18:10
Mladá, co takhle

Reagovat na kvalitu receptu a nenavážet se do ostatních! Víťa to nemá rád.

Příspěvek upraven 23.05.13 v 18:11

birkana
1687 příspěvků 23.05.13 12:06

@radium, já už takové malichernosti ani neřeším. Když brouzdám na internetu a čtu písemný projev mladé (a bohužel už i střední) generace, nevycházím z údivu. Nejedná se o překlepy, je to snad pohodlí, snad arogance nebo pohrdání? Nevím.

Před několika lety jsem požadovala od uchazečů o zaměstnání aby napsali svůj životopis vlastní rukou. Jejich argumenty, že mají CV na disketě či CD, mě „nezajímaly“. Dostali čistý list A4, k dispozici byla obyčejná tužka i propisovačka. Nastalo všeobecné zděšení a někteří to vzdali hned :twisted: Tenkrát neprošel nikdo. Ale možná to byla jen špatná konstelace, jak by konstatoval hvězdopravec :think:

radium
34 příspěvků 23.05.13 11:20

Narážím na to, že se neomaleně navážíte do babi, která žije mnoho desetiletí v zahraničí a její čeština má tudíž právo nebýt na 1*.
Zatímco vaše hrubka u „domácí lučiny“ je excelentní! Ale nedivím se, už i základní školy mají diametrálně odlišnou úroveň…

http://www.pravidla.cz/hledej.php?…

Příspěvek upraven 23.05.13 v 11:34

BarbaraP
27 příspěvků 22.05.13 05:18

Já mám pravopis na jedničku už od základní školy, tak nevím na co narážíte? :)

radium
34 příspěvků 15.05.13 15:55

…a co kdybyste si nejprve zametla před vlastním prahem… :?
 http://www.labuznik.cz/…omaci-lucina

Příspěvek upraven 15.05.13 v 15:56

casino
4488 příspěvků 15.05.13 08:46
To nejsou hrubky...

… ale dílem překlepy, dílem pokus o archaický jazyk a dílem se něco ztratilo v překladu (či potratilo v překladači, chcete-li) :mrgreen:

birkana
1687 příspěvků 15.05.13 07:37

Doporučuji prostudovat více receptů od babi 8o 8o 8o. Občas si je musím „přeložit“, ale recepty má babi zajímavé a jídla dle nich uvařená jsou chutná :mavam:

gmp
1603 příspěvků 15.05.13 03:02
-
:lol:
BarbaraP
27 příspěvků 15.05.13 02:56

Ty hrubky jsou ostuda, to se nedá číst, co to napsat trochu kulturněji?! 8o

Tresinka
156 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Báječný a levný domácí sýr (PRA).

Jaký tvaroh je nejlepší?? Je to snad měkky tučný či měkky nízkotučný?? Děkuji za odpověď. :))

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Domácí svíčková omáčka

Nejlepší recepty

Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz