Recept Levný domácí sýr Pra

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Tvarou osolíme, okmínujeme, dáme do porculánové nádoby a dáme ubrouskem přikryté 3-4 dny v kuchyni uležeti. Každý den jím zamícháme. Poté sýr prolisujeme, nebo na čistém masovém strojku umeleme a přidáme do něho nastrouhanou cibulku. Na kastrole si rozpálíme do žluta máslo, přidáme trochu papriky a sýr a stále jim míchajíce vaříme, až začne houstnouti. Porculánovou mísu vypláchneme studenou vodou, horký sýr do ní nalijeme a dáme ztuhnouti. Potom jej vyklopéme a 1-2 dny sušíme na vzduchu. Taktéž můžeme při vaření přidati do sýra žloutek.

Recept je z kategorií: Chuťovky

Nahlásit recept

  • 03.09.03 vloženo
  • 7868x zobrazeno

Ingredience

  • 500g tvarohu
  • sůl
  • kmín podle chuti
  • 2 cibule
  • 100-120g másla
  • mletá paprika podle chuti
  • 1 žloutek (nemusí být)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Levný domácí sýr

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Levný domácí sýr

casino
4494 příspěvků 23.5.13 20:21
Než to tady Viktor vyluxuje…

… pustím si ještě ústa na procházku :P
BarbaraP, vy se mi líbíte čím blíž tím víc ;)
Rád vás neurazím, ale asi máme cosi společného: dokážeme spolehlivě lidi … Ne! Lépe to bude takto: dokážeme spolehlivě lidi nasírat :mrgreen: Pokud se ale takto chováme, je úplně mimo mísu vymiňovat si mírné zacházení. Okecat lze ledasco, ale pokud mě někdo nachytá na hrušce a ještě v nedbalkách, tak férové je omluvit se :palec: v horším případě dělat brouka po smrti 8)
Jsou ale věci, které nevokecáte ani vy („čerstvýma bylinkama“ no, taky mohla napsat „čerstvýma bylinkami“, že) :roll:
Tu „babi“ vám samozřejmě nehodlám předhazovat; se mnou si dotyčná užívá ažaž… Vy totiž o našem Nestorovi nevíte to co my, kteří jsme tu o pár roků déle…

Příspěvek upraven 23.05.13 v 20:22

goralka
272 příspěvků 23.5.13 18:32

Čo to má spoločné s receptom?

BarbaraP
27 příspěvků 23.5.13 18:23
???

Já teda nevím, ale nemyslím si, že „čerstvýma bylinkama“ je nějaká excelentní hrubka a nebaví mě tady řešit takové nesmysly s někým, kdo si evidentně snaží jen hledat chyby k rejpání… jestli v něčem pokulhávám, tak věřte tomu, že zrovna český jazyk to opravdu není a kromě diskuze o vaření nevidím další důvod, proč s vámi diskutovat. Přeji hezký den :kytka:

ucitelas
328 příspěvků 23.5.13 18:10
Mladá, co takhle

Reagovat na kvalitu receptu a nenavážet se do ostatních! Víťa to nemá rád.

Příspěvek upraven 23.05.13 v 18:11

birkana
1687 příspěvků 23.5.13 12:06

@radium, já už takové malichernosti ani neřeším. Když brouzdám na internetu a čtu písemný projev mladé (a bohužel už i střední) generace, nevycházím z údivu. Nejedná se o překlepy, je to snad pohodlí, snad arogance nebo pohrdání? Nevím.

Před několika lety jsem požadovala od uchazečů o zaměstnání aby napsali svůj životopis vlastní rukou. Jejich argumenty, že mají CV na disketě či CD, mě „nezajímaly“. Dostali čistý list A4, k dispozici byla obyčejná tužka i propisovačka. Nastalo všeobecné zděšení a někteří to vzdali hned :twisted: Tenkrát neprošel nikdo. Ale možná to byla jen špatná konstelace, jak by konstatoval hvězdopravec :think:

radium
34 příspěvků 23.5.13 11:20

Narážím na to, že se neomaleně navážíte do babi, která žije mnoho desetiletí v zahraničí a její čeština má tudíž právo nebýt na 1*.
Zatímco vaše hrubka u „domácí lučiny“ je excelentní! Ale nedivím se, už i základní školy mají diametrálně odlišnou úroveň…

http://www.pravidla.cz/hledej.php?…

Příspěvek upraven 23.05.13 v 11:34

BarbaraP
27 příspěvků 22.5.13 05:18

Já mám pravopis na jedničku už od základní školy, tak nevím na co narážíte? :)

radium
34 příspěvků 15.5.13 15:55

…a co kdybyste si nejprve zametla před vlastním prahem… :?
http://www.labuznik.cz/…omaci-lucina

Příspěvek upraven 15.05.13 v 15:56

casino
4494 příspěvků 15.5.13 08:46
To nejsou hrubky...

… ale dílem překlepy, dílem pokus o archaický jazyk a dílem se něco ztratilo v překladu (či potratilo v překladači, chcete-li) :mrgreen:

birkana
1687 příspěvků 15.5.13 07:37

Doporučuji prostudovat více receptů od babi 8o 8o 8o. Občas si je musím „přeložit“, ale recepty má babi zajímavé a jídla dle nich uvařená jsou chutná :mavam:

gmp
1603 příspěvků 15.5.13 03:02
-
:lol:
BarbaraP
27 příspěvků 15.5.13 02:56

Ty hrubky jsou ostuda, to se nedá číst, co to napsat trochu kulturněji?! 8o

Tresinka
156 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Báječný a levný domácí sýr (PRA).

Jaký tvaroh je nejlepší?? Je to snad měkky tučný či měkky nízkotučný?? Děkuji za odpověď. :))

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami
Rizoto s batáty Rizoto s batáty

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz