Recept Levantinská pěna (šlehačka) Pra

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Levantinská pěna (šlehačka)

Úvod

Asi jste si na něčem podobném už pochutnali. Berte recept jako osvětu…, nebo jste snad věděli, jak se tomu říkalo na Hluboké???

Vnučka byla na Šumavě… (Jj, už je z ní SLEČNA

Dědo, vezeme ti jahody!
A gde´s vzala?
Kde, kde, u dvanácti měsíčků, nééé? Dědo, víš co je to Levanta? Hmmm, víš… A víš co je to Levantinská pěna? Ty nevíííš??? Přivezla jsem ti recept! Měli to na zlaté svatbě ti Šva…, Šva…, Švancn…, no dyť víš! Ti, cos říkal, že bys ho rád olizoval na známkách!

Poznámka: v celém receptu se nevyskytlo slovo „šlehačka“

Postup

Z vychlazené smetany ušleháme hustou šlehačku a vmícháme do ní prosátý cukr.
Dáme vychladit a před podáváním do této „pěny“ přidáme ovocnou šťávu (sirup, dřeň) a zlehka našleháme.
Podáváme přizdobené ovocem (snad nic nepokazíme ani mraženým, či kompotovaným)

Poznámka:
Množství ingrediencí je podle původní receptury. Já šlehačku osladil pouze malinovým sirupem.

Recept je z kategorií: Poháry Zábavné recepty


Reklama

Nahlásit recept

  • 15.03.13 vloženo
  • 2638x zobrazeno

Ingredience

  • 500 ml smetany ke šlehání
  • 120 g mletého cukru
  • ovocná šťáva (malinová, jahodová…)
  • čerstvé ovoce

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

casino 15.03.13 14:54

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Levantinská pěna (šlehačka)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
casino
4463 příspěvků 18.03.13 23:53

@svato,
no, já si autorství neosobuji…, zkuste svůj podiv směrovat Knížeti do Černína :mrgreen:

@Mlsala,
máte recht :potlesk: Chybí :oops:
A pro další podivovatelky přidávám k receptu kategorii „Zábavné recepty“ :)

Příspěvek upraven 19.03.13 v 00:02

 
Mlsala
21 příspěvků 18.03.13 09:41

Nechybí vtom receptu ještě něco?

 
svato
1415 příspěvků 15.03.13 21:59

Vskutku originálny až objavný recept :think:

 
casino
4463 příspěvků 15.03.13 17:37
Já vědělo, že i když o špenátu ani nešpitnu...

…tak zichr naskočíte na „ingredience“ :mrgreen:
Fffčíl eště čekám, co na tu pjenu poví naturalizovaná Levantinka :?: :nevim: :)

Zámecká kuchyně na Hluboké

 
gmp
1603 příspěvků 15.03.13 15:42
*

Švarcenegr už měl zlatou svadbu? No doví jak voni to v tej Americe počítaj. Nebo, že by šlo vo jinýho Švance… Ingredience…

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz