Recept Levantinská pěna (šlehačka) Pra

casino Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Levantinská pěna (šlehačka)

Úvod

Asi jste si na něčem podobném už pochutnali. Berte recept jako osvětu…, nebo jste snad věděli, jak se tomu říkalo na Hluboké???

Vnučka byla na Šumavě… (Jj, už je z ní SLEČNA

Dědo, vezeme ti jahody!
A gde´s vzala?
Kde, kde, u dvanácti měsíčků, nééé? Dědo, víš co je to Levanta? Hmmm, víš… A víš co je to Levantinská pěna? Ty nevíííš??? Přivezla jsem ti recept! Měli to na zlaté svatbě ti Šva…, Šva…, Švancn…, no dyť víš! Ti, cos říkal, že bys ho rád olizoval na známkách!

Poznámka: v celém receptu se nevyskytlo slovo „šlehačka“

Postup

Z vychlazené smetany ušleháme hustou šlehačku a vmícháme do ní prosátý cukr. Dáme vychladit a před podáváním do této „pěny“ přidáme ovocnou šťávu (sirup, dřeň) a zlehka našleháme. Podáváme přizdobené ovocem (snad nic nepokazíme ani mraženým, či kompotovaným) Poznámka: Množství ingrediencí je podle původní receptury. Já šlehačku osladil pouze malinovým sirupem.

Recept je z kategorií: Poháry Zábavné recepty

Nahlásit recept

  • 15.03.13 vloženo
  • 3527x zobrazeno

Ingredience

  • 500 ml smetany ke šlehání
  • 120 g mletého cukru
  • ovocná šťáva (malinová, jahodová…)
  • čerstvé ovoce

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

casino 15.3.13 14:54

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Levantinská pěna (šlehačka)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Levantinská pěna (šlehačka)

casino
4497 příspěvků 18.3.13 23:53

@svato,
no, já si autorství neosobuji…, zkuste svůj podiv směrovat Knížeti do Černína :mrgreen:

@Mlsala,
máte recht :potlesk: Chybí :oops:
A pro další podivovatelky přidávám k receptu kategorii „Zábavné recepty“ :)

Příspěvek upraven 19.03.13 v 00:02

Mlsala
21 příspěvků 18.3.13 09:41

Nechybí vtom receptu ještě něco?

svato
1437 příspěvků 15.3.13 21:59

Vskutku originálny až objavný recept :think:

casino
4497 příspěvků 15.3.13 17:37
Já vědělo, že i když o špenátu ani nešpitnu...

…tak zichr naskočíte na „ingredience“ :mrgreen:
Fffčíl eště čekám, co na tu pjenu poví naturalizovaná Levantinka :?: :nevim: :)

Zámecká kuchyně na Hluboké

gmp
1603 příspěvků 15.3.13 15:42
*

Švarcenegr už měl zlatou svadbu? No doví jak voni to v tej Americe počítaj. Nebo, že by šlo vo jinýho Švance… Ingredience…

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Kuře na kapustě

Nejlepší recepty

Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Květáková polévka Květáková polévka
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz