Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Labužník jandule02 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Když je léto, tak jsou suroviny, které je třeba zpracovat a tak se občas vytvoří něco, co zaslouží opakování. Nevím, zda někde takový recept již není, i když jsem se snažila hledat.
Do pekáče pokrájíme brambory na měsíčky (jako na americké brambory), rajče nakrájíme na plátky, s kapkou olivového oleje ogrilujeme, poté překrájíme a dáme k bramborám, cibuli nakrájíme rovněž na měsíčky, česnek nasekáme nadrobno, lišky překrájíme (malé necháme vcelku). Zamícháme s bylinkami, osolíme opepříme, zalijeme olejem a dáme péci na 200°C do horkovzduchu. CCa po 40 min. zkontrolujeme, když je to tak akorát, přiložíme ke grilované rybě či jiné dobrotě.
grilovaný filet z mořské ryby
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Letní přílohové brambory
Jejda, něco na ten způsob také peču
Doma tomu důvěrně říkáme „francouzské
brambory bez masa s houbama“
A je to opravdu dobré! Jen místo oliváče
používám k maštění rozpečený špek. Někdy podávám jako přílohu,
jindy jen tak jako lehčí večeři.