Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Alis Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Krůtí maso smícháme s parmazánem, vejcem, strouhankou (někdy je potřeba víc, někdy méně), se solí, pepřem a ledovou vodou. Pečlivě prohněteme, vytvarujeme kuličky oblíbené velikosti, přikryjeme fólií a dáme do lednice odpočinout. Pórek nakrájíme na kolečka, česnek, cukety a žampiony na plátky, oloupeme rajčata, nakrájíme na kostičky, květák a brokolici rozebereme na malé růžičky, košťál z brokolice nakrájíme na plátky. V hrnci ohřejeme vývar a uvaříme v něm květák a brokolici. V druhém hrnci rozpálíme olej, osmahneme pórek, jednu lžíci dáme stranou. Do ostatního pórku přidáme česnek, krátce osmahneme, přidáme cukety a žampiony. Dusíme cca 10 min, přidáme rajčata, přilijeme vývar se zeleninou, podle potřeby dochutíme, dosolíme. Ve vařící vodě uvaříme knedlíčky (vaříme mírným varem, aby se nerozpadly) a skleněné nudle. Vložíme do polévky, přidáme petrželku a pórek, který jsme nechali stranou a podáváme
Recept je z kategorií: Zeleninové polévky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Letní polévka s krůtími knedlíčky
Ex post napíšu obsáhlou reportáž mimo mísu
. Teda. když přežiju.
mé kosti předvídají, že naše dcera asi taky chystá překvapení. Slevila a po promoci už nechce na doktorandské studium a perspektivní mladý muž by byl taky. Nevím, nevím, jestli nebudu napřesrok ráda za tuhle diskuzi…
recept je obkecaný hezky, každý musí chápat výjimečnost situace, jsme s tebou
A.
zeptám se ti, až půjdu kolem. Kluci za pultem jsou v pohodě a máloco je pro ně problém
A.
Sedím tu a skoro brečím. Díky za všechny nabídky pomoci. Moc. Fakt. Díky. Taky za to veeeeeliký srdce.
Ono to nakonec nebude až tak horké, základ zajistí hospoda, na mě zbude slané pečení (a nedej Bože, možná to sladké drobné), pohoštění před svatbou a ještě druhý den asi pro patnáct lidí, kteří zůstávají dýl. No a výslužky pro tetinky a strýčky, kteří už na svatbu nedojedou či nedojdou z důvodu věku, nemoci, počasí apod. Máme jich požehnaně.
Alí, promiň za takhle obkecaný krásný recept.
505 příspěvků 28.8.09 19:05
Jinak držím palce, protože si to vůbec neumím představit. Pro 60 lidí…
505 příspěvků 28.8.09 19:04
pro případ, že by mi synek náhle oznámil chystanou svatbu, sděl pak své zkušenosti, ano? AG
…ani vlídný ani laskavý, zato véééliký Miloš
Pokud by jsi potřebovala ještě nějaké to srdce …
dej vědět.
Dandi, tartaletky to asi neubudou, nejsem sebevrah pro 60 lidí. Budou quiche, těsto podle Esmeraldy v sekacím robotu. A s masem uvidím - rýsují se tu zajímavé možnosti, díky jedné hodné labužnici s vlídným a laskavým srdcem
(jméno neřeknu, ale má tu tenhle
recepis).
celý den jsem dnes prohledávala všechny možné časopisy a knihy, bez úspěchu, až teď jsem si vzpomněla, kde jsem je viděla - tvoje zmínka o slaných koláčcích -
Držím palce na přežití 
tartaletky . A na svatbu bych i já, lenoch od přírody, se přemohla a to krůtí maso si doma umlela sama. Na požadovanou hrubost, buď z prsa nebo z horního vykostěného stehna, popřípadě smíchala s jiným druhem, pro jistotu
mívají na Francouzské to mleté už po ránu? Až půjdu od zubaře, že bych se stavila na velký nákup
krůtí mleté na Francouzské
Děkuju moc všem a omlouvám se, že jsem vždycky OT. Díky!
2904 příspěvků 27.8.09 17:50
Mne býva vo Francúzskej kamarátka…svet je malý…
Drahá zesnulá, výborné mleté krůtí mají na Francouzské ul. naproti budově soudu.
Kupuji ho tam vždycky, když potřebuji na plněné papriky, event. jinou zeleninu a kledlíčky do těstovin či polévky taky. Seženou se tam i různé jiné krůtí dobroty, např. srdce, žaludky játra - krk na polévku nemá chybču.
2904 příspěvků 27.8.09 15:34
Heli, možno som naivná - ale ma napadlo, že slovenská Billa má podobný sortiment ako česká, ak melie moja, že melie aj vaša…(a klapačka mi melie tiež slušne…)
prozradím a ráda, každému, kdo bude chtít, ale tobě speciálně jsem poslala soukromý mail
Alis
Na lenost je nejlepší sekací mixer, ale s ohledem na množství toho, co se na poslední chvíli musí, bych si tentokrát raděj koupila už hotové, umleté.
Ale, Soňo, kdyby se dalo sekat jazykem - panečku - to by bylo jemňoučké hašé.
2904 příspěvků 27.8.09 05:54
Bezvadná holka s bezvadnými nožmi…:-)
Mňa by to nebavilo…(vlastne som lenivá…)
na drobno-drobnučko, fakt! Mám bezvadné nože.
2904 příspěvků 27.8.09 05:31
Holky, u nás je teraz v Bille mleté krútie mäso 5 euro za kilo (vraj stehno a krídla).
Polievka je nádherná…
Soni a to sekáš tak na drobno - drobnučko, fakt?
Heli, prežiješ, čo sa bojíš - máš vo mne žiarivý príklad 3 roky po sebe svadba…vyzerám, že ma to nejako poznačilo?
přežila jsi horší věci, přežiješ i svatbu!

Já si krůtí maso sekám nožem. Melu jenom pusou, ale hodně! Přímo držkuji.
Moc hezký recept, brzy jej vyzkouším.
Ahoj všem, Soňa
Alis, prozradíš, kde kupuješ krůtí, které si sami melou? Docela bych před svatbou použila jako náplň do slaných koláčků.
Polévku zkusím až jestli svatbu přežiju, ale vypadá hodně jedle.
hrubě mleté krůtí používám všude tam, kde ostatní mleté maso (karbanátky, hamburgery, masové kuličky do rajské, do omáčky na těstoviny, atd., atd, jednou jsem z toho dělala narozeninový dort pro mého dědečka, on zbožňoval sekanou a mleté maso - jsem po něm), tzn., nic kreativního, všechno už tu bylo, nic nového nevymyslím
2904 příspěvků 27.8.09 00:23
Mňa nikdy nenapadlo to mleté morčacie - krútí - (nemám u s kolečkom) mäso kúpiť…na čo všetko ho ešte kupuješ? Stála som nad ním v obchode a nič ma nenapadlo…ja fakt nemám kreativitu, napodobním všetko možné, ale asi nič nové nevymyslím…
kupuji mleté krůtí maso v obchodě, kde ho sami melou. Je mleté docela na hrubo, takže problém s konzistencí nemám.

Myslíš možná mleté krůtí maso balené v takovém salámovém igelitovém „střívku“, mrazené. To by odpovídalo tvému popisu, jeden čas jsem ho kupovala, bývávalo docela dobré, pak se mi začalo zdát, že se jeho kvalita výrazně zhoršila. Ale na takové kuličky do polévky by mohlo docela dobře splnit účel.
Přeji, ať se vydaří
já se červenám… Od tebe je to pochvala dvojnásobná

Jen mi to nedá a musím dodat - tohle není zase takové umění, možná se jen neumím jednoduše vyjádřit
Ale díky, zní to hezky a dušičku pohladí
205 příspěvků 26.8.09 23:08
díky tobě vím, jak využít mleté krůtí maso. Připadá mi moc rozmasakrované a lepivé, ale prý výtečně slouží jako prát do klobás. Do této doby bylo toto využití jediné. Teď už vím, že knedlíčky jsou další varianta a podle všeho musí být výtečné!
2904 příspěvků 26.8.09 23:04
Zas nádhera! U Teba obdivujem Tvoju kreativitu a zmysel vyhrať sa s prípravou…Máš umelecké sklony…