Recept Letní fondue - Bagna Cauda -

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Očistit a nakrájet všechnu zeleninu na kousky vhodné k namáčení do omáčky. Omáčka: Oloupat česnek a utřít s troškou soli. Rozmačkat sardelky a přidat k česneku. Dát vše do mixéru, mixovat a pomalu přidávat olej. Přendat do malého kastrolku a pomalu zahřívat za stálého mícháni, až vše zhoustne na krém. Přendat do nádoby na fondue a postavit doprostřed stolu (omáčka nesmí vařit). Hosté si namáčí zeleninu stejným spůsobem, jako u jiných fondue.

Recept je z kategorií: Fondue

Nahlásit recept

  • 19.06.02 vloženo
  • 9825x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • Zelenina:
  • řetkvičky, papriky červené žluté a zelené, řapíkový celer, mrkev, brokolice, květák, fenykl, čekanková srdíčka ... jednoduše jakákoliv zelenina , co se dá jíst syrová (což je skoro všechna).
  • Omáčka:
  • 75g sardelových filé v oleji
  • 5 česneků
  • 300ml olivového oleje

Doporučená příloha

  • Bagetka a Pétillant rosé z Cotes de Provence.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Letní fondue - Bagna Cauda -

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz