Recept Letní fondue - Bagna Cauda -

babi Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Očistit a nakrájet všechnu zeleninu na kousky vhodné k namáčení do omáčky. Omáčka: Oloupat česnek a utřít s troškou soli. Rozmačkat sardelky a přidat k česneku. Dát vše do mixéru, mixovat a pomalu přidávat olej. Přendat do malého kastrolku a pomalu zahřívat za stálého mícháni, až vše zhoustne na krém. Přendat do nádoby na fondue a postavit doprostřed stolu (omáčka nesmí vařit). Hosté si namáčí zeleninu stejným spůsobem, jako u jiných fondue.

Recept je z kategorií: Fondue

Nahlásit recept

  • 19.06.02 vloženo
  • 9979x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • Zelenina:
  • řetkvičky, papriky červené žluté a zelené, řapíkový celer, mrkev, brokolice, květák, fenykl, čekanková srdíčka ... jednoduše jakákoliv zelenina , co se dá jíst syrová (což je skoro všechna).
  • Omáčka:
  • 75g sardelových filé v oleji
  • 5 česneků
  • 300ml olivového oleje

Doporučená příloha

  • Bagetka a Pétillant rosé z Cotes de Provence.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Letní fondue - Bagna Cauda -

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz