Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
spiser Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Zapnete troubu na 225 st. C. Brambory dukladne umyjte ale tak, aby se slupka neposkodila. Osuste je kuchynským papírem. Do pekáce dejte olej a brambory v nem válejte az se celé obalí olejem. Osolte je, smíchejte s olivami a posypte tymiánem. Pecte v troube 30-35 minut nebo 40 minut, jsou-li brambory vetsí. Zkuste vidlickou zda jsou propeceny. Brambory se jí se slupkou.
Recept je z kategorií: Přílohy
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Letní brambory s olivami
546 příspěvků 25.1.09 03:43
Olivy patří k mým oblíbeným pochutinám, ale byl bych ochoten zkusit obě varianty; ´olivovou´ i s tím ´na kostky nakrájeným patisonem [anebo cuketou] a koprem´. Mám totiž koprovou chuť docela dost rád… A teď mě napadlo - což takhle místo oliv či patisonu zkusit třeba naložené houby… ? No, to asi vyzkouším…
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
Já mám asi italské předky, neboť olivy mi zachutnaly hned napoprve.
V ČR to tenkrát byla věc neznámá.
Jedla jsem je poprve na lodi do Austrálie.
Recept se mi líbí.
1254 příspěvků 25.1.09 03:43
kdysi jsem olivy taky nejedla, pak se to nahodou naucila, dnes je miluji a uz jsem o nich napsala knizku
Treba ti nechutnaji jen tak syrove, ale ty pecene jsou uplne jine. Hlavne ty cerne!
14 příspěvků 25.1.09 03:43
Vypadá to moc dobře - jenže olivy nejsou právě mým oblíbeným jídlem. Tak se ptám - co třeba to udělat s na kostky nakrájeným patisonem (anebo cuketou) a přidat trochu kopru?