Recept Lepší než krab

Čínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Lepší než krab

Úvod

Když zbydou dvě porce kapra :-)

Z Čínské kuchyně od Tomaníka, Skřivana a Víta.

Postup

Vykostěného a kůže zbaveného kapra nakrájíme na tenké plátky a obalíme v bílku, škrobu a soli.
Jednotlivé plátky lehce osmahneme v oleji a necháme okapat.
Celá vejce a zbývající žloutek zamícháme v šálku se špetkou soli, Glutasolu a trochou vína.
Vlijeme na sádlem vymaštěnou pánev a na mírném ohni promícháváme, až se vejce zcela srazí. Zalijeme vývarem, přidáme plátky kapra, dochutíme solí, Glutasolem a mírně zahustíme máčeným škrobem.
Při opatrném míchání krátce dodusíme.

Recept je z kategorií: Sladkovodní

Nahlásit recept

  • 29.12.14 vloženo
  • 3271x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 3 porce

Ingredience

  • 200g kapr
  • 1 bílek
  • 1 lžíce škrobu
  • sůl
  • 3 celá vejce
  • 1 lžíce červeného dezertního vína
  • půl lžičky Glutasolu
  • 2 lžíce sádla
  • 1 lžička máčeného škrobu
  • hovězí vývar.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 29.12.14 19:53

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Lepší než krab

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz