Recept Leopardí brioška

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Leopardí brioška

Úvod

Postupně jsem recepty nacházela na netu, až jsem se dostala (snad) k tomu prvnímu - http://www.altergusto.fr/…che-leopard/.
Přečetla jsem všechny postupy a stejně jsem to zkazila :-)
Zajímavě barevná suchá snídaňová buchta, výborná s pomerančovou marmeládou.

Postup

Připravíme základ:
Ohřejeme 200ml mléka a kukuřičný škrob rozmíchaný v 50ml mléka do něj vlijeme. Za stálého míchání uvaříme hustou kaši.
Necháme vychladnout pod 50°C.

Uděláme kvásek:
Ohřejeme mléko, přidáme droždí, mouku a cukr a necháme vykynout.

Vykynutý kvásek vmícháme do zchladlého základu, přidáme tekuté máslo, cukr, pomerančovou kůru, vanilkový cukr, promícháme a postupně přidáme mouku. Vypracujeme vláčné nelepivé těsto.

V zakryté míse necháme těsto 10 minut odpočívat při pokojové teplotě.

Těsto vyndáme a rozdělíme na dvě části.
Jednu část dáme do misky, přikryjeme fólií a odložíme do lednice.

Druhou část těsta rozdělíme na poloviny, do jedné zapracujeme 5g kakaa rozmíchaném v mléce.
Do druhé části zapracujeme 15g kakaa rozmíchaném v mléce.
Z těst utvoříme koule a v zakryté míse uložíme do lednice na 12h.

Druhý den těsta vyndáme a necháme půl hodiny při pokojové teplotě.

Podle vkusu, jak chceme mít briošku barevnou, rozdělíme těsta na kousky. Nemusí být stejně velké, ale počet kousků od každého těsta musí být shodný.

Připravíme si podlouhlou formu na pečení a vyložíme ji pečícím papírem.

Ze světlého kakaového těsta uděláme válečky, stejně dlouhé jako forma.
Z tmavých kakaových kousků vyválíme podlouhlé placky a světlé válečky do nich zabalíme.
Ze světlých kousků vyválíme také podlouhlé placky a válečky zabalíme do nich.
Válečky poskládáme do formy, přikryjeme a necháme 1-1.5h kynout.

Troubu předehřejeme na 200°C.
Nakynuté těsto potřeme mlékem, vložíme do trouby a teplotu stáhneme na 170°C. Pečeme asi 35min.

Recept je z kategorií: Sladké chlebíčky


Reklama

Nahlásit recept

  • 04.02.16 vloženo
  • 5961x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30min+kynutí+pečení

Ingredience

  • Základ:
  • 250ml mléka
  • 25g kukuřičný škrob.
  • Kvásek:
  • 3.5g sušeného droždí
  • 50ml mléka
  • 1 polévková lžíce hladké mouky
  • 1 kávová lžička cukru.
  • Těsto:
  • 375g hladké mouky
  • 100g cukru
  • 50ml másla
  • pomerančová kůra
  • vanilkový cukr.
  • Světlé kakaové těsto:
  • 5g kakaa
  • 1 polévková lžíce mléka.
  • Tmavé kakaové těsto:
  • 15g kakaa
  • 2 polévkové lžíce mléka.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 04.02.16 16:38

Uvaření se již líbí 10 labužníkům

Diskuse k receptu Leopardí brioška

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
daduuja
1134 příspěvků 07.02.16 16:20

@Ala_V nikdy nebudu mít na tvoje perníčky, s těmi si chodím vylepšovat den :-) :mavam:

 
Ala_V
99 příspěvků 06.02.16 08:30

Krása!

 
jolana
5064 příspěvků 04.02.16 22:52

Dando, no aaano, uz som presla vsjo co som o tom nasla…takze viem co to Than zong a dokonca aj cesky som nasla housticky..
 http://www.maskrtnica.cz/…e-housticky/

:mavam:
 
jolana
5064 příspěvků 04.02.16 20:15

Dando, o tej japonskej metode starej to vieeem uz daaavno, to poznam… :mrgreen:..take daco este aj pomenovane thang neviem co hned ako z rukavu…kde ty na to chodiis carpodejnica jedna :lol:… aj rusi robia kysnute cesto zo zapareneho cesta..ci co take daco… :nevim:

PS: tak to som rada…len sa smejte.. :hug: :mavam:

 
daduuja
1134 příspěvků 04.02.16 19:48

@jolana no jo, zabalila jsem tmavé do světlého :zed:

Jol, ze škrobu je uvařená kaše, takže cítit není nebo aspoň já necítím :-)
Kaše by šla uvařit asi i z mouky, je to prastará japonská metoda zadělávání těsta - Tang zhong. Posloucháme a jsme umláceni smíchy :-) :mavam:

 
jolana
5064 příspěvků 04.02.16 19:37

Dando, pokazila?! 8o…a co?!..ale inac ten skrob, ako chuti so skrobom kysnute? citit?…moja skusenost :jediny raz som urobila strojcekove cesto kde bolo tiez trosku skrobu a vsetko to letelo do kosa..ten skrob tam bolo citit.. :mavam:

 
daduuja
1134 příspěvků 04.02.16 19:01

@birkana opraveno :-)

Nevím, jak bude chutnat jen naslano, nahořklé kakao je v ní dost intenzívní a cukr tu chuť zjemňuje.
V originálu je politá čokoládou a posypaná ořechy.

 
birkana
1663 příspěvků 04.02.16 18:26

Ingredience - škrob - množství? 8o :lol: :cert:

Jinak je to recept přímo ďábelsky lákavý. Přemýšlím nad slaným… :think: :mavam:

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s rajčaty a...
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz