Recept Lehké mleté v teplé boudě

zlata Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Opranou zeleninu rozstrouháme nebo jinak rozmělníme, smícháme s mletým masem a ostatními pochutinami. Necháme chvíli uležet, mezitím si zapékací misku vysypeme drobně pokrájenou anglickou slaninou, z hmoty uplácáme placičky velikosti karbanátků, naskládáme jednu vedle druhé a podlijeme pivem smíchaným s nálevem z oliv. Můžeme přihodit i něco málo posekaných oliv. Pečeme asi 20 min až 1/2 hod v rozpálené troubě, při pečení přeléváme výpekem. Podáváme s bramborovou kaší.

Recept je z kategorií: Mleté maso

Nahlásit recept

  • 18.05.08 vloženo
  • 3686x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 min

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 1/4 kg mletého masa (hovězí + vepřové)
  • polévková zelenina (čerstvá na tácku, asi půlka)
  • 1 větší růžička brokolice
  • 1 PL plnotučné hořčice
  • 1 vejce
  • 2 KL provensálských bylinek
  • sůl
  • 1 PL hladké mouky
  • na vyložení a podlití:
  • anglická slanina
  • 50 ml černého piva
  • 50 ml nálevu z oliv.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Lehké mleté v teplé boudě

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...
Cuketové placky Cuketové placky
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz