Recept Lehké mleté v teplé boudě

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Opranou zeleninu rozstrouháme nebo jinak rozmělníme,
smícháme s mletým masem a ostatními pochutinami.
Necháme chvíli uležet, mezitím si zapékací misku vysypeme drobně pokrájenou anglickou slaninou, z hmoty uplácáme placičky velikosti karbanátků, naskládáme jednu vedle druhé a podlijeme pivem smíchaným s nálevem z oliv. Můžeme přihodit i něco málo posekaných oliv.
Pečeme asi 20 min až 1/2 hod v rozpálené troubě, při pečení přeléváme výpekem. Podáváme s bramborovou kaší.

Recept je z kategorií: Mleté maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 18.05.08 vloženo
  • 3251x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 min

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 1/4 kg mletého masa (hovězí + vepřové)
  • polévková zelenina (čerstvá na tácku, asi půlka)
  • 1 větší růžička brokolice
  • 1 PL plnotučné hořčice
  • 1 vejce
  • 2 KL provensálských bylinek
  • sůl
  • 1 PL hladké mouky
  • na vyložení a podlití:
  • anglická slanina
  • 50 ml černého piva
  • 50 ml nálevu z oliv.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Lehké mleté v teplé boudě

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Koláč a la piňa colada


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...
Jahodový pohár Jahodový pohár
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz