Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Marty Black Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
Rozpálíme pánev wok, přidáme asi 2 lžíce oleje, vložíme cibuli a česnek. Smažíme a mícháme asi 2 minuty. Přidáme rajče, kudrnku, rozmarýn, bobkáč, chilli, smažíme (mícháme) cca 5 minut (obr. č 2). Zelenina musí zůstat šťavnatá, nikoliv vypražená! Prskneme tam krevety, chviličku promícháme a přisypeme zázvor, pepř, curry lístky, zalijeme citronovou šťávou a vínem. Posolíme a mícháme cca 3 -4 min. Měla by se vytvořit jen troška sosu a la glassé! (obr č. 3 ). Ihned podáváme s čerstvě opečenými toasty namazané máslem - popř. s rýží. (obr. č. 3 )
Recept je z kategorií: Mořští živočichové
opečený toast, rýže
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
528 příspěvků 24.01.14 19:02
Vypadají báječně.

2451 příspěvků 07.01.14 19:35
394 příspěvků 07.01.14 19:18
Omlouvám se za příspěvek mimo téma, ale tahle poznámka mi připomněla jeden vtip:
Sedí Brňák a Pražák v hospodě a po čtyřech pivech říká Brňák - „Hele, víš co v Brně říkáme o Pražácích?“
Pražák odvětí: „Ne“
„Že jsou to náfukové, pitomci a zatracený pragocentristi!“
A pražák odpoví: „Hm. A víš, co v Praze říkáme o brňácích?“
Brňák: „Ne“
Pražák: „Nic“.
Tudíž dobrý muzikant!!! Že?
A Makronky mají po žížalkách!
2451 příspěvků 07.01.14 15:27
Tomino s Prokopem jsou již bohužel zadáni, snad jen Peťa je momentálně volný, ale nemám úplně přehled, naposledy jsem se s nimi viděla před třemi týdny…;-)
Mmch. budu trochu drbna - Tomino je syn Idy Kelarové a tudíž synovec Ivy Bittové.
Příspěvek upraven 07.01.14 v 15:29
Dokonalé!!!


@casino
Casino, vždyť to jsou skvělí makroni! Zeptaj se na majetek, když už to musí být, ale úúúúúž bych si je pro Makronky rezervovala. Hoši jsou šikovní, bujon zvládnou i ve ztížených podmínkách!
2451 příspěvků 07.01.14 15:10
No, zase „uvaříte“ pěknou muziku, oni jsou opravdu skvělí, nejlíp naživo. Jo, ještě jednu kuchařskou mají (parodie na foodies, nejlépe pražské).
@di

Ale kdybych měl zorganizovanou kuchyni podobně blbě jako ti MIDI LIDI nástroje, tak neuvařím ani slanou vodu, natož BUJON
2451 příspěvků 07.01.14 14:46
Casino: v tom případku si můžete zanotovat tohle .;-)
Doparoma, prachabroky!

A že zrovínka já mám doma pepř a sůl…
5065 příspěvků 07.01.14 12:10
http://www.youtube.com/watch?…
… dybych se dál cukal a měli mě za ještě většího blbce, než jste doufali

Cosi jsem si o tom přečetl a ffčíl budu doufat, že potkám solničku která mě přesvědčí…
394 příspěvků 06.01.14 23:02
Ono to bude, jolanko, jako se vsim :- ). Clovek si porad tribi chut. Ale s tou soli z Guerande je to fakt, to by mohlo byt tema na pokus pro neverici - udelat karamelovou omacku z masla s krystalky fleur de sel a udelat karamelovou omacku z normalniho masla a osolit beznou soli.
5065 příspěvků 06.01.14 22:36
Zebulon, pozna aj v tej omacke..mam zopar druhov soli a kazda je ina..nielen ze inac soli ale je ina aj chutovo… fleur de sel Guerande napriklad je do mucnikov a na slane priam stvorena aj ked casino nevieri..
394 příspěvků 06.01.14 21:04
Myslim, ze pokud se hrube mleta morska sul zamicha do omacky a kvrdla se s ni 3-4 minuty, nepozna to nikdo. Pokud si treba namazeme chleba maslem a posypeme ho bud jemne mletou soli, nebo krystalky fleur de sel, bude rozdil obrovsky.
5065 příspěvků 06.01.14 20:36
http://www.youtube.com/watch?…
Já

…ale MAKRONKY se ošívaly, kam pré pude ta krevetová chuť, dyž je tam kořeního jak na guláš z divočiny… Jsem jim říkalo, ať nefrfló, dyž jim Thajská kuchyňa nevadí


, kdo by poznal kdyby to bylo osoleno jemnou,
nemletou (natož čerstvě) nemořskou solí, he

Mě spíš zaujala ta, rádoby kuchařská, mantra „•hrubá čerstvě mletá mořská sůl“
Je zde někdo (kromě @jolana
Lístky rostliny murraya koenigii.
Pak je ještě murraya paniculata (tu mám já), jíst se sice asi nedá, ale je to taková krása! A ta vůně! Také se jí říká Orange Jasmin.
Co s nějakou murrayou koenigii?!
Co jsou curry lístky?