Recept Lehce pikantní krevety Linie

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Lehce pikantní krevety

Postup

Rozpálíme pánev wok, přidáme asi 2 lžíce oleje, vložíme cibuli a česnek. Smažíme a mícháme asi 2 minuty. Přidáme rajče, kudrnku, rozmarýn, bobkáč, chilli, smažíme (mícháme) cca 5 minut (obr. č 2). Zelenina musí zůstat šťavnatá, nikoliv vypražená! Prskneme tam krevety, chviličku promícháme a přisypeme zázvor, pepř, curry lístky, zalijeme citronovou šťávou a vínem. Posolíme a mícháme cca 3 -4 min. Měla by se vytvořit jen troška sosu a la glassé! (obr č. 3 ). Ihned podáváme s čerstvě opečenými toasty namazané máslem - popř. s rýží. (obr. č. 3 )

Recept je z kategorií: Mořští živočichové


Reklama

Nahlásit recept

  • 05.01.14 vloženo
  • 2782x zobrazeno

Čas přípravy

  • cca 25 min.

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 250 g velkých loupaných krevet (obr. č.1)
  • troška olivového oleje
  • 1 malá cibule nakrájená na půl kolečka
  • 2 oloupané a nožem rozmáčklé stroužky česneku
  • 1 rajče nakrájené na kostičky
  • lístky kudrnky asi ze 3 - 4 větviček nadrobno nasekaných
  • větvička rozmarýnu
  • 2 bobkové listy
  • 2 celé čerstvé chilli papričky
  • 1 lžíce mletého zázvoru
  • šťáva z poloviny citronu
  • 1 dl suchého bílého vína
  • troška mletého pepře
  • hrubá čerstvě mletá mořská sůl
  • 2 - 3 sušené curry lístky (není nezbytné).

Doporučená příloha

  • opečený toast, rýže

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Marty Black 05.01.14 20:05

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Lehce pikantní krevety

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
bocianka
528 příspěvků 24.01.14 19:02

Vypadají báječně. :srdce: :srdce:

 
di
2451 příspěvků 07.01.14 19:35

:-) Znám, znám…

 
hippolyta
394 příspěvků 07.01.14 19:18

Omlouvám se za příspěvek mimo téma, ale tahle poznámka mi připomněla jeden vtip:

Sedí Brňák a Pražák v hospodě a po čtyřech pivech říká Brňák - „Hele, víš co v Brně říkáme o Pražácích?“
Pražák odvětí: „Ne“
„Že jsou to náfukové, pitomci a zatracený pragocentristi!“
A pražák odpoví: „Hm. A víš, co v Praze říkáme o brňácích?“
Brňák: „Ne“
Pražák: „Nic“.

 
tlustá bába
1209 příspěvků 07.01.14 15:32

Tudíž dobrý muzikant!!! Že?
A Makronky mají po žížalkách! :lol:

 
di
2451 příspěvků 07.01.14 15:27

Tomino s Prokopem jsou již bohužel zadáni, snad jen Peťa je momentálně volný, ale nemám úplně přehled, naposledy jsem se s nimi viděla před třemi týdny…;-)
Mmch. budu trochu drbna - Tomino je syn Idy Kelarové a tudíž synovec Ivy Bittové.

Příspěvek upraven 07.01.14 v 15:29

 
tlustá bába
1209 příspěvků 07.01.14 15:18

Dokonalé!!! :potlesk: :potlesk: :potlesk:
@casino
Casino, vždyť to jsou skvělí makroni! Zeptaj se na majetek, když už to musí být, ale úúúúúž bych si je pro Makronky rezervovala. Hoši jsou šikovní, bujon zvládnou i ve ztížených podmínkách! :lol:

 
di
2451 příspěvků 07.01.14 15:10

No, zase „uvaříte“ pěknou muziku, oni jsou opravdu skvělí, nejlíp naživo. Jo, ještě jednu kuchařskou mají (parodie na foodies, nejlépe pražské).

 
casino
4473 příspěvků 07.01.14 14:59
di, díky

@di :)
Ale kdybych měl zorganizovanou kuchyni podobně blbě jako ti MIDI LIDI nástroje, tak neuvařím ani slanou vodu, natož BUJON :mrgreen:

 
di
2451 příspěvků 07.01.14 14:46

Casino: v tom případku si můžete zanotovat tohle .;-)

 
casino
4473 příspěvků 07.01.14 14:11
Žena že je cukor i soľ ???

Doparoma, prachabroky!
A že zrovínka já mám doma pepř a sůl… ;) :roll: :) :mrgreen:

 
jolana
5065 příspěvků 07.01.14 12:10

:mrgreen:..Casino, ale no taak..
http://www.youtube.com/watch?…

:lol: :mavam:
 
casino
4473 příspěvků 06.01.14 23:19
No, asi byste mě řácky vosolily...

… dybych se dál cukal a měli mě za ještě většího blbce, než jste doufali :)
Cosi jsem si o tom přečetl a ffčíl budu doufat, že potkám solničku která mě přesvědčí… :) :mavam:

 
hippolyta
394 příspěvků 06.01.14 23:02

Ono to bude, jolanko, jako se vsim :- ). Clovek si porad tribi chut. Ale s tou soli z Guerande je to fakt, to by mohlo byt tema na pokus pro neverici - udelat karamelovou omacku z masla s krystalky fleur de sel a udelat karamelovou omacku z normalniho masla a osolit beznou soli.

 
jolana
5065 příspěvků 06.01.14 22:36

Zebulon, pozna aj v tej omacke..mam zopar druhov soli a kazda je ina..nielen ze inac soli ale je ina aj chutovo… fleur de sel Guerande napriklad je do mucnikov a na slane priam stvorena aj ked casino nevieri.. :mavam:

 
hippolyta
394 příspěvků 06.01.14 21:04

Myslim, ze pokud se hrube mleta morska sul zamicha do omacky a kvrdla se s ni 3-4 minuty, nepozna to nikdo. Pokud si treba namazeme chleba maslem a posypeme ho bud jemne mletou soli, nebo krystalky fleur de sel, bude rozdil obrovsky.

 
jolana
5065 příspěvků 06.01.14 20:36

:P
http://www.youtube.com/watch?…

:mrgreen:
 
Eja
3820 příspěvků 06.01.14 20:23

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mavam:

 
casino
4473 příspěvků 06.01.14 19:58
Líbí se mi ta barevná prezentace...

…ale MAKRONKY se ošívaly, kam pré pude ta krevetová chuť, dyž je tam kořeního jak na guláš z divočiny… Jsem jim říkalo, ať nefrfló, dyž jim Thajská kuchyňa nevadí :) :) :)
Mě spíš zaujala ta, rádoby kuchařská, mantra „•hrubá čerstvě mletá mořská sůl“ ;)
Je zde někdo (kromě @jolana :P, kdo by poznal kdyby to bylo osoleno jemnou, nemletou (natož čerstvě) nemořskou solí, he :?: :nevim: :P :mrgreen: :lol:

 
tlustá bába
1209 příspěvků 06.01.14 07:14

Lístky rostliny murraya koenigii.
Pak je ještě murraya paniculata (tu mám já), jíst se sice asi nedá, ale je to taková krása! A ta vůně! Také se jí říká Orange Jasmin.
Co s nějakou murrayou koenigii?!

 
parles
302 příspěvků 06.01.14 01:40

Co jsou curry lístky?

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Bramborové placky s jablky


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz