Recept Legumes a la Grecque-

Řecká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

zelenina marinovaná podle reckeho zpusobu

Postup

Marinada: vsechny komponenty do 3-4 litroveho hrnce, zavařit a dekl volne položit a nechat asi 45 minut varit, pak marinadu slít pres síto a naberačkou rozmackat vše co tam bylo pridano, da to asi 5 šálku tekutiny.
Marinadu znova privest k varu a přidat cibulky, zakryt a 25 až30minut tahnout,vyndat derovanou naberackou a dat vedle.Ted prijdou po sobe dalsi ingredience viz nahore a bez přikrytí se nechaji na malem plameni tahnout mezi 8_12 minutami.Pozor ta zelenina se nesmi moc uvařit protoze tim následujicim stánim ještě změkne.Vsechjno se dava k tem cibulkam a potom se na to da ta marinada zadekluje se to plastikovou folii a necha se minimalne přes noc stát. k Anrichtováni se to pak bere derovanou lžící a dává se na plochou mísu, navlhci trochou marinady a ozdobí platky citronu a trošku petrželky nebo lepe cilantrem nasekanym
Rem.
Lze to delat i s houbami,ce­lerem,porkem,o­kurkami,cerve­nou paprikou a nebo s artyčkovými srdíčky- ale ta facha s tim loupanim.

Recept je z kategorií: Zeleninové saláty

Nahlásit recept

  • 08.07.10 vloženo
  • 2012x zobrazeno

Čas přípravy

  • 3.5 hodiny

Počet porcí

  • 8 porcí

Ingredience

  • Marinada:3 šálky drubežího vývaru nebo z konservy
  • 1 šálek trpčího vína bíleho
  • 1 šálek olivoveho oleje
  • 0.5 šálku citronove ´štávy čerstvě vypresované
  • 6 snitek petržele hladkoliste
  • 2 velke stroužiky česneku rozsekanych
  • 0.5 TL thymian sušený
  • 10 pepřu
  • 1 TL soli
  • Vložka zeleninová
  • 24 bílých cibulek 2.5 cm prumer
  • 500 gr Zucchini neloupanych
  • 500 gr malych žampionu
  • 3 středně velke papriky zelene či žluté-pruhy 1cm široké
  • 300 gr zelene fazolky opucované¨
  • 2-3 citrony nakrajene po pul cm platky

Doporučená příloha

  • cokoliv od masa ci ryb a nejlepsi je bílé vino trpčí co se bralo na marinadu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Legumes a la Grecque-

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
babi
6360 příspěvků 09.07.10 04:06
Re: Legumes a la Grecque- dolezalis

mohu-li, trochu poopravim. :) Recept neni Recky, ale z Francie tak zvane po recku. Nahlednete do Vebster's slovniku - à· la grecque (ä′lə grek′; Fr ȧ lȧ grek′)
in the Greek manner; specif., cooked in wine, olive oil, lemon juice, herbs, and spices, and usually served cold
Origin: Fr

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Snadný chia puding s ovocem

Nejlepší recepty

Karbanátky Karbanátky
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz