Recept Legumes a la Grecque-

Řecká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

zelenina marinovaná podle reckeho zpusobu

Postup

Marinada: vsechny komponenty do 3-4 litroveho hrnce, zavařit a dekl volne položit a nechat asi 45 minut varit, pak marinadu slít pres síto a naberačkou rozmackat vše co tam bylo pridano, da to asi 5 šálku tekutiny.
Marinadu znova privest k varu a přidat cibulky, zakryt a 25 až30minut tahnout,vyndat derovanou naberackou a dat vedle.Ted prijdou po sobe dalsi ingredience viz nahore a bez přikrytí se nechaji na malem plameni tahnout mezi 8_12 minutami.Pozor ta zelenina se nesmi moc uvařit protoze tim následujicim stánim ještě změkne.Vsechjno se dava k tem cibulkam a potom se na to da ta marinada zadekluje se to plastikovou folii a necha se minimalne přes noc stát. k Anrichtováni se to pak bere derovanou lžící a dává se na plochou mísu, navlhci trochou marinady a ozdobí platky citronu a trošku petrželky nebo lepe cilantrem nasekanym
Rem.
Lze to delat i s houbami,ce­lerem,porkem,o­kurkami,cerve­nou paprikou a nebo s artyčkovými srdíčky- ale ta facha s tim loupanim.

Recept je z kategorií: Zeleninové saláty


Reklama

Nahlásit recept

  • 08.07.10 vloženo
  • 1974x zobrazeno

Čas přípravy

  • 3.5 hodiny

Počet porcí

  • 8 porcí

Ingredience

  • Marinada:3 šálky drubežího vývaru nebo z konservy
  • 1 šálek trpčího vína bíleho
  • 1 šálek olivoveho oleje
  • 0.5 šálku citronove ´štávy čerstvě vypresované
  • 6 snitek petržele hladkoliste
  • 2 velke stroužiky česneku rozsekanych
  • 0.5 TL thymian sušený
  • 10 pepřu
  • 1 TL soli
  • Vložka zeleninová
  • 24 bílých cibulek 2.5 cm prumer
  • 500 gr Zucchini neloupanych
  • 500 gr malych žampionu
  • 3 středně velke papriky zelene či žluté-pruhy 1cm široké
  • 300 gr zelene fazolky opucované¨
  • 2-3 citrony nakrajene po pul cm platky

Doporučená příloha

  • cokoliv od masa ci ryb a nejlepsi je bílé vino trpčí co se bralo na marinadu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Legumes a la Grecque-

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
babi
6360 příspěvků 09.07.10 04:06
Re: Legumes a la Grecque- dolezalis

mohu-li, trochu poopravim. :) Recept neni Recky, ale z Francie tak zvane po recku. Nahlednete do Vebster's slovniku - à· la grecque (ä′lə grek′; Fr ȧ lȧ grek′)
in the Greek manner; specif., cooked in wine, olive oil, lemon juice, herbs, and spices, and usually served cold
Origin: Fr

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Bramborové placky s jablky


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz