Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
dolezalis Řecká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
zelenina marinovaná podle reckeho zpusobu
Marinada: vsechny komponenty do 3-4 litroveho hrnce, zavařit a dekl volne
položit a nechat asi 45 minut varit, pak marinadu slít pres síto a
naberačkou rozmackat vše co tam bylo pridano, da to asi 5 šálku
tekutiny.
Marinadu znova privest k varu a přidat cibulky, zakryt a 25 až30minut
tahnout,vyndat derovanou naberackou a dat vedle.Ted prijdou po sobe dalsi
ingredience viz nahore a bez přikrytí se nechaji na malem plameni tahnout mezi
8_12 minutami.Pozor ta zelenina se nesmi moc uvařit protoze tim následujicim
stánim ještě změkne.Vsechjno se dava k tem cibulkam a potom se na to da ta
marinada zadekluje se to plastikovou folii a necha se minimalne přes noc stát.
k Anrichtováni se to pak bere derovanou lžící a dává se na plochou mísu,
navlhci trochou marinady a ozdobí platky citronu a trošku petrželky nebo lepe
cilantrem nasekanym
Rem.
Lze to delat i s houbami,celerem,porkem,okurkami,cervenou paprikou a
nebo s artyčkovými srdíčky- ale ta facha s tim loupanim.
Recept je z kategorií: Zeleninové saláty
cokoliv od masa ci ryb a nejlepsi je bílé vino trpčí co se bralo na marinadu
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
mohu-li, trochu poopravim.
Recept neni Recky, ale z Francie tak zvane po
recku. Nahlednete do Vebster's slovniku - à· la grecque (ä′lə grek′; Fr
ȧ lȧ grek′)
in the Greek manner; specif., cooked in wine, olive oil, lemon juice, herbs, and spices, and usually served cold
Origin: Fr