Recept Ledvinky marinované

(Hodnoceno 1x) Čínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Odblaněné, důkladně očištěné a proprané ledvinky nakrájíme na velmi tenké plátky. Vložíme je do čínského vína a necháme minimálně hodinu marinovat a odkrvovat. Pak slijeme a propláchneme studenou vodou. Necháme okapat a spaříme horkou vodou spolu s kuličkami černého pepře. Plátky ledvinek necháme okapat a vychladnout, vyjmeme pepř a postup se spařováním ještě dvakrát opakujeme. Kdo má rád kořeněnou chuť pepře, přidá vždy nový. Osobně to ale nedělám. Po třetím spaření je necháme definitivně okapat a vložíme je do marinády, kterou jsme si připravili ze sójové omáčky, oleje, octa, vína, červeného oleje, cukru, bílého pepře a najemno nakrájeného pórku. Promícháme a dáme marinovat do lednice do druhého dne.

Recept je z kategorií: Pokrmy z vnitřností


Reklama

Nahlásit recept

  • 15.04.08 vloženo
  • 5659x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 2 vepřové ledvinky
  • 100 ml + 2 PL čínského vína
  • 3 PL sójové omáčky (světlé)
  • 2 PL oleje
  • 1 KL cukru
  • 1 PL vinného octa
  • 1 KL červeného oleje
  • 10 kuliček černého pepře
  • bílý pepř mletý
  • pórek

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

van.Thomas 17.12.15 13:45

Je to naprosto úžasné. Teda červený olej se mi ještě moc nepovedl a myslím, že byl docela neškodný. Taky množství pórku je otázkou experimentu. Já dal necelou čtvrtku a bylo to zřejmě málo. Ale jinak je to skvělá věc, ke které se budu rád vracet.

Diskuse k receptu Ledvinky marinované

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Alis
2617 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Ledvinky marinované, Aldada...

… chápu tvé obavy, ale ony nejsou vlastně syrové, tři spaření tenkých plátků vařící vodou je syrovosti zbavuje. Neboj se toho, uvaž - co tě nezabije, to tě posílí !!! :-))

 
Alis
2617 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Ledvinky marinované, Gogol...

… tenký plátek je tenký plátek :-)) Ne, vážně, snažím se o co nejtenčí, ledvinky se krájí docela dobře… myslím, že je to přibližně 1 mm

 
Aldada
8 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Ledvinky marinované

Alis,nevím, jestli najdu odvahu ochutnat syrové (marinované)led­vinky. I když, tatarák přímo miluji. Až ji najdu, tak dam vědet.

 
Gogol
14 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Ledvinky marinované

Můžeš napsat co je tenký plátek v mm ?
Díky moc .

 
sigrid
272 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Ledvinky marinované

Myslím, že to vyzkouším, moc mě to láká. Ale musím počkat, až se objeví dcera, mužskej vnitřnosti nechce. Měj se krásně ;o).

 
Alis
2617 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Ledvinky marinované

Chápeš to zcela přesně, Sigrid, také jsem poprvé nevěřila (nechtěla věřit), že to stačí. Ale byla jsem ujištěna, že dokonce dvojí spaření je postačující, to moje třetí je jen takový „sichr“ :-) Důležité je nakrájet ledvinky na tenoučké plátky. Zdravím!

 
sigrid
272 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Ledvinky marinované

Alis, to je zajímavý recept. Chápu to správně, že krom trojího spaření vroucí vodou, ledvinky jinak tepelně neupravuješ? Díky za odpověď.

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Pomerančová zmrzlina


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Chilli con carne Chilli con carne
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz