Recept Ledový salát s tymiánovými jatýrky a rafinovanou zálivkou

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Omyjte salát, osušte , misky vyložte listy salátu zálivka - do jogurtu vmíchejte 2 lžíce Dijonské hořčice játra očistěte od zbytků žlučovodů,musí být perfektní, nikoliv mražená, nebo šedá a rozbředlá , rozdělte na velikost ořechu, lehce poprašte solamylem a vydatně vyválejte v tymiánu. Jemně osolte. Smažte rychle na směsi oleje slunečnicového a olivového, ne dlouho- jatýrka musí být uvnitř šťavnatá. nechejte krátce okapat od oleje třeba na kuchyňské papírové utěrce, servírujte na salát v miskách a přelijte zálivkou. Malý typ - musí se podávat teplé, zálivka by mohla játra zchladit, můžete jí tedy, než jí nalijete na salát, zahřát (jenom do vlažna, nikoliv na horko) krátkým přihřátím v mikrovlnce.

Recept je z kategorií: Teplé předkrmy

Nahlásit recept

  • 01.09.07 vloženo
  • 2936x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 minut

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • kuřecí játra chlazená 250g- nikdy mražená
  • ledový salát
  • olivový olej panenský
  • slunečnicový olej za studena lisovaný
  • rozmarýn, ideálně čerstvý, citronový, v nouzi sušený obyč.
  • solamyl
  • sůl
  • jogurt bílý, hustý 200ml (klasika - ne light, nebo jiný umělohmotný )
  • dijonská hořčice

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Ledový salát s tymiánovými jatýrky a rafinovanou zálivkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Labužník Milan04
546 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Ledový salát s tymiánovými jatýrky a rafinovanou zálivkou

Já se také domnívám, že maso může býti různé (mixtionnant , díky za nápad), ovšem ten salát a ta zálivka… ruger2 to vymyslel skvěle! A cookie123 přidala pěkná doplnění! Jediné, co bych já osobně udělal jinak, je ta mikrovlnka - zaprvé ji nevlastním, zadruhé více věřím tradičnímu vaření. Tím ovšem netvrdím, že kdo dělá jídlo v mikrovlnce, tak je to špatně - to rozhodně ne! KAŽDOPÁDNĚ - DÍKY všem za inspiraci!

cookie123
253 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Ledový salát s tymiánovými jatýrky a rafinovanou zálivkou

Já si myslím, že maso může být různé. Hlavně ať je salát natrhaný na drobné kousky a ne nakrájený na nudličky. Je tady super zálivka. Já prostě miluju obědové saláty a saláty s nápadem. Nemusím ty české bez nápadu s rozmašírovanou zeleninou

mixtionnant
54 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Ledový salát s tymiánovými jatýrky a rafinovanou zálivkou

Já bych to zkusila s kuřecím masem.

cookie123
253 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Ledový salát s tymiánovými jatýrky a rafinovanou zálivkou

Takže tohle nemá chybu, liluju saláty.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz