Recept Lečo z Moravy

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Všechny ingredience si připravíme předem.
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme zelí a 5 minut dusíme. Přidáme mrkev, papriku a rajčata, koření a 15 minut dusíme. Přidáme kečup a 10 minut dusíme. Hotovo.
Z tohoto množství je 8 sklenic (720ml).
Sterilizovat 15 minut při 80°C.

Trochu leča zbylo v hrnci, jen jsem přidal vejce a k tomu topinky. Dobrota.
Může se použít tzv.pod maso, k těstovinám.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 03.10.10 vloženo
  • 2966x zobrazeno

Čas přípravy

  • celkem 60 minut

Počet porcí

  • 8 porcí

Ingredience

  • 1 kg cibule nakrájené
  • 1 kg zelí nakrájeného
  • 0,25 l oleje
  • 0,75 kg mrkve nastrouhané na hrubo
  • 1 kg papriky nakrájené na proužky
  • 1 kg rajčat oloupaných a nakrájených
  • 2 lžíce soli
  • 2 lžíce vegety
  • 1 lžička papriky sladké
  • 1 lžička papriky pálivé
  • 0,5 l kečupu sladkého

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Lečo z Moravy

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
dag
539 příspěvků 04.10.10 22:01

Ráda bych měla u tohoto jídls kategorii…kon­zervace…, ale nevím, jestli teď v novém Labužníkovi existuje. Jestli ne, bylo by určitě vhodné ji přidat.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Žloutkové věnečky

Nejlepší recepty

Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz