Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
„Faraona con latte e maggiorana“ z Le Cordon Bleu pripraveno z ptaka z mistni farmy a podavano s bramborovou kasi a ruzickovou kapustou podle receptu https://www.labuznik.cz/…-ke-zverine/. Stejne jde pripravit kure, jarni kohoutci atd. Jedna se o nenarocnou pripravu s nesmirne chutnym vysledkem.
Předehřát troubu na 200°C. Posekat polovinu majoránky a dva stroužky česneku. Přidat zbytek majoránky a ochutit solí a pepřem. Přidat 1 lžíci oleje, aby vše drželo pohromadě. Pomocí prstů jemně uvolnit kůži od masa drůbeže a nacpat tam směs bylinek. Nezapomenout ani na stehna. Zbytek česneku dát dovnitř ptáků. Poskládat je do pekáče s olejem. Péct je asi 30 minut, potom je zalít vermouth vínem, snížit teplotu trouby na 170°C a péct 5 minut před přidáním mléka a kůry. Péct dalších 30 minut. Ptáky vyjmout z pekáče a poskládat je naporcované na nahřátou mísu. Pekáč postavit na oheň a vše nechat mírně povařit. Seškrábnout přípek na dně pekáče. Vařit tak dlouho, až vznikne hnědá omáčka a tu potom nalít na ptáky, nebo podávat v omáčníku.
Recept je z kategorií: Drůbež
bramborová kaše s růžičkovou kapustou
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Kuře nebo perlička dle Le Cordon Bleu
zajiste nebudu mluvit za celou Kanadu, avsak v hlavnim meste se dostane koupit snad vsechno i z ruznych etnickych kuchyni…nenarikam si:-) Nanestesti temi „sajrajty“ se zivi ti, co neoplyvaji zdroji…to je na tom to smutne!
Nebudu se divit, vy v Kanadě jste na tom v oblasti sajrajtů k jídlu dost podobně.
Babi, něco tuším. Víš, když žiješ v Kanadě co je Velveta sýr? Sajrajt, cihla sýra co rychle a při nízké teplotě taje. Díky tomu, že je to většinou margarín z oleje.
Tak, a jednou jsem si objednal kuře Gordon blue a dostal kuřecí prso obalené ve strouhance a smažené, zkrátka řízek, žádná kapsa, a polité tímhle sajrajtem. Šlo to zpátky do kuchyně, ač jinak nejsem zrovna vybíravej.
Drobku, ne zdovna tak uplne
Nemas zdni jake obmeny nekteri pouzivaji…
No vždyť říkám, že jsem pomýlenej.
ach, casino…
drobku, tak jak ja znam cordon bleu rizky, jedna se vesmes o syr typu Gruyere se sunkou
. Napriklad zde http://www.labuznik.com/…cordon-bleu/
avsak je mnoho modernich receptu…
sveva, dobre znam skolu Le Cordon Bleu. Jedna je v mem meste a mnohokrat jsem tam v jejich restauraci povecerela, hlavne se svym manzelem. Uz jsem to tu kdysi psala, muj manzel mne daroval nejake kurzy. Take jsem jiz na Labuznika pridala par receptu. Mas vsak pravdu, tak jak jsem mela nazev napsany, vyznelo to jako urcity znamy recept, kterych je tu nekolik take. Dekuji za upozorneni a s pozdravem…
Tentokrát se, zdá se, nejedná o „lidovou tvořivost“

To „Le“ v názvu je klíčové
No vida, a já si vždycky myslel, že název tohoto je podle sýra nacpaného do kapsy v prsíčkách (blue cheese). Aspoň tak mi to bylo kdysi vysvětleno.
Babi recept je krásný, ale když jsem viděla název čekala jsem něco jiného. Je to zavádějící a chápu jak k tomu došlo. Le Cordon Bleu je organizace, která pořádá kurzy vaření (aspoň ta, kterou znám já). Ale v názvu to budí jinou představu.
Zdravím.