Recept Kuře nebo perlička dle Le Cordon Bleu

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

„Faraona con latte e maggiorana“ z Le Cordon Bleu pripraveno z ptaka z mistni farmy a podavano s bramborovou kasi a ruzickovou kapustou podle receptu https://www.labuznik.cz/…-ke-zverine/. Stejne jde pripravit kure, jarni kohoutci atd. Jedna se o nenarocnou pripravu s nesmirne chutnym vysledkem.

Postup

Předehřát troubu na 200°C.

Posekat polovinu majoránky a dva stroužky česneku. Přidat zbytek majoránky a ochutit solí a pepřem. Přidat 1 lžíci oleje, aby vše drželo pohromadě.

Pomocí prstů jemně uvolnit kůži od masa drůbeže a nacpat tam směs bylinek. Nezapomenout ani na stehna. Zbytek česneku dát dovnitř ptáků. Poskládat je do pekáče s olejem.

Péct je asi 30 minut, potom je zalít vermouth vínem, snížit teplotu trouby na 170°C a péct 5 minut před přidáním mléka a kůry. Péct dalších 30 minut.

Ptáky vyjmout z pekáče a poskládat je naporcované na nahřátou mísu. Pekáč postavit na oheň a vše nechat mírně povařit. Seškrábnout přípek na dně pekáče. Vařit tak dlouho, až vznikne hnědá omáčka a tu potom nalít na ptáky, nebo podávat v omáčníku.

Recept je z kategorií: Drůbež

Nahlásit recept

  • 28.02.11 vloženo
  • 4326x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 3 malá kuřátka, nebo perličky
  • 1 svazek majoránky
  • 5 stroužků česneku
  • maldon, nebo podobnou sůl a černý pepř
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 250 ml vermouth
  • 1/2 l mléka
  • nastrouhaná kůra ze dvou citronů

Doporučená příloha

  • bramborová kaše s růžičkovou kapustou

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kuře nebo perlička dle Le Cordon Bleu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
babi
6360 příspěvků 03.03.11 00:08

zajiste nebudu mluvit za celou Kanadu, avsak v hlavnim meste se dostane koupit snad vsechno i z ruznych etnickych kuchyni…nenarikam si:-) Nanestesti temi „sajrajty“ se zivi ti, co neoplyvaji zdroji…to je na tom to smutne!

 
Drobek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 02.03.11 21:03

Nebudu se divit, vy v Kanadě jste na tom v oblasti sajrajtů k jídlu dost podobně.

 
babi
6360 příspěvků 02.03.11 20:40

:lol: Drobku, budes se divit, vim co je velveeta „syr“ v lahvi, avsak jsem toho nikdy nepouzila, vzdyt k tomu staci jenom cichnout :mrgreen: Takovym receptum , jaky popisujes zde jeden rika „lidova tvorivost“ :-P Ja take nejsem kolikrat az tak vybirava, ale zaludek mam jenom jeden…

 
Drobek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 02.03.11 19:38

Babi, něco tuším. Víš, když žiješ v Kanadě co je Velveta sýr? Sajrajt, cihla sýra co rychle a při nízké teplotě taje. Díky tomu, že je to většinou margarín z oleje.
Tak, a jednou jsem si objednal kuře Gordon blue a dostal kuřecí prso obalené ve strouhance a smažené, zkrátka řízek, žádná kapsa, a polité tímhle sajrajtem. Šlo to zpátky do kuchyně, ač jinak nejsem zrovna vybíravej. :twisted:

 
babi
6360 příspěvků 02.03.11 17:28

Drobku, ne zdovna tak uplne :-) Nemas zdni jake obmeny nekteri pouzivaji…

 
Drobek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 28.02.11 23:06

No vždyť říkám, že jsem pomýlenej.

 
babi
6360 příspěvků 28.02.11 21:41

ach, casino…

 
babi
6360 příspěvků 28.02.11 21:39

drobku, tak jak ja znam cordon bleu rizky, jedna se vesmes o syr typu Gruyere se sunkou 8-) . Napriklad zde http://www.labuznik.com/…cordon-bleu/
avsak je mnoho modernich receptu…

 
babi
6360 příspěvků 28.02.11 21:13

sveva, dobre znam skolu Le Cordon Bleu. Jedna je v mem meste a mnohokrat jsem tam v jejich restauraci povecerela, hlavne se svym manzelem. Uz jsem to tu kdysi psala, muj manzel mne daroval nejake kurzy. Take jsem jiz na Labuznika pridala par receptu. Mas vsak pravdu, tak jak jsem mela nazev napsany, vyznelo to jako urcity znamy recept, kterych je tu nekolik take. Dekuji za upozorneni a s pozdravem…

 
casino
4479 příspěvků 28.02.11 20:48

Tentokrát se, zdá se, nejedná o „lidovou tvořivost“ :mrgreen:
To „Le“ v názvu je klíčové :potlesk:

 
Drobek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 28.02.11 20:37

No vida, a já si vždycky myslel, že název tohoto je podle sýra nacpaného do kapsy v prsíčkách (blue cheese). Aspoň tak mi to bylo kdysi vysvětleno. :-o

 
sveva
751 příspěvků 28.02.11 20:27

Babi recept je krásný, ale když jsem viděla název čekala jsem něco jiného. Je to zavádějící a chápu jak k tomu došlo. Le Cordon Bleu je organizace, která pořádá kurzy vaření (aspoň ta, kterou znám já). Ale v názvu to budí jinou představu.
Zdravím.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Pelmeně z červené řepy

Nejlepší recepty

Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Ořechový koláč Ořechový koláč
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz