Recept Lasaně se zelím

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Lasaně se zelím

Postup

1. Čínské zelí nakrájíme na nudličky, cibuli a česnek na drobné kostičky. 2. Cibuli, česnek a bílé řapíky dusíme asi 5 minut na oleji. Přidáme zelené nudličky zelí, promícháme, přiklopíme a necháme stát na vypnuté plotýnce sporáku. 3. Troubu předehřejeme na 200 °C. Vymastí­me nákypovou formu. Slunečnicová semínka krátce opražíme na pánvi bez tuku. Vejce rozšleháme se smetanou, osolíme. 4. Ricottu nakrájíme na kostky, vmícháme do zelí, osolíme a opepříme. Na dno formy polo­žíme 3 lasaně, poklademe je polovinou zelné směsi a postup opakujeme. Lasaně zalijeme rozšlehanými vejci a posypeme semínky. Pečeme asi 30 min.

Recept je z kategorií: Těstoviny

Nahlásit recept

  • 12.02.04 vloženo
  • 4534x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 620 kcal, 2590 kJ, 22 g bílkovin, 38 g tuků, 43 g sacharidů
  • 800 g čínského zelí
  • 2 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 3 lžíce oleje
  • 4 lžíce slunečnicových semínek
  • 3 vejce
  • 250 ml smetany
  • sůl
  • 250 g ricotty (ital­ský čerstvý sýr)
  • bílý pepř
  • 9 lasaní (nepředvaře­ných)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Lasaně se zelím

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz