Recept Lasaně s radicchiem a mozarellou

pepicek Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Lasaně s radicchiem a mozarellou

Postup

1. Troubu předehřejeme na 200 °C. Radicchio rozčtvrtíme a zbavíme košťálu. Cibule nakrájíme na tenké plátky a radicchio na nudličky. 2. 2 lžíce olivového oleje rozehřejeme na pánvi a cibuli na něm zesklovatíme. Přidáme radicchio a dusíme 3-4 min. Zalijeme octem a vývarem, osolíme, opepříme a osladíme. Na malém ohni podusíme ještě 5 min. 3. Bazalku rozsekáme a přidáme ji se zbyt­kem radicchia do pánve a promícháme. 4. Mozarellu nakrájíme na plátky. Do zapékací mísy klademe po vrstvách vždy 1/3 lasaní, radicchia a mozarelly. Smetanu osolí­me, opepříme a nalijeme na lasaně. Pečeme asi 25 min. dozlatova.

Recept je z kategorií: Těstoviny

Nahlásit recept

  • 15.11.01 vloženo
  • 4763x zobrazeno

Čas přípravy

  • 65 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500 g radicchia (červená čekanka)
  • 400 g cibule
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 4 lžíce balzámového octa
  • 100 ml zeleninového vývaru z kostky
  • sůl
  • pepř
  • cukr
  • 500 g mozarely
  • 300 g lasaní
  • 200 g smetany

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Lasaně s radicchiem a mozarellou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Banány po amsterodamsku

Nejlepší recepty

Koláč s jahodami Koláč s jahodami
Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz