Recept Langoše s vařenými bramborami
Vali Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Z droždí, vlažného mléka, cukru a trošky mouky připravíme a necháme vzejít kvásek. Mouku prosijeme do mísy, přidáme předem uvařené a vychladlé, jemně nastrouhané vařené brambory, přidáme kvásek a vypracujeme vláčné těsto. Necháme vykynout. Po vykynutí prohněteme, nakrájíme na kousky, které postupně zakulatíme a vyválíme na placky. Smažíme na oleji nebo nasucho na pánvi z obou stran. Hotové langoše potřeme česnekovou pastou, kečupem nebo tatarskou omáčkou a posypeme strouhaným sýrem. Obměna: nasladko - marmeláda a šlehačka
Recept je z kategorií: Langoše
- 17.04.07 vloženo
- 39278x zobrazeno
Ingredience
- 300 g hladké mouky
- 200 g vařených brambor
- 200 ml vlažného mléka
- kostka droždí (42 g)
- 1 KL cukru
- 1 KL soli
- olej na smažení
- česneková pasta
- kečup
- tatarská omáčka
- strouhaný sýr
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Langoše s vařenými bramborami
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Langoše s vařenými bramborami
…no paráda…vrstevník…taky jsem už měla 43. výročí sňatku…sice neoslavené a zapomenuté, ale toto aktualizování receptu mě potěšilo…díky
Milá Vali podle tohoto receptu tvořím langoše již 45 let a vždy si na nich se ženou moc pochutnáme.
díky za pochvalu a za radu, zkusím taky zadělat v pekárně a taky si myslím, že těmi bramborami bude těsto lehčí, stejně jako to je u vdolků…
609 příspěvků 25.1.09 03:43
Milá Vali, dostáváš od nás velikou jedničku s hvězdičkou!!!!
Tvoje langoše byly vynikající, těsto bylo krásné nadýchané a heboučké, k nerozeznání od kalsického receptu a přitom na suroviny hrozně jednoduché a nenáročné… I hotové langoše byly krásně nadýchané, jenom ty okraje nebyly tak křupavé, ale to nám vůbec nevadilo…
Droždí jsem použila instantní, já totiž jiné do pekárny nepoužívám, na tvou dávku jsem použila 1 1/2 ČL.
1136 příspěvků 25.1.09 03:43
Langoše z vařených brambor pekla přítelova maminka a je to mňamka. Doporučuji. Jsou sice takové tužší a sytější, ale móc dobré.
mám novou pekárnu a ještě jsem samotné těsto nedělala, taky zkusím - jen se bojím, aby mi to s celou kostkou nelezlo z pekárny, nebylo by lepší použít sušené a kolik - poraď, prosím?
609 příspěvků 25.1.09 03:43
Vali díky za recept, už vím co bude dnes k večeři… s bramborovým kynutým těstem mám velmi dobré zkušenosti, takže nemám strach, že bychom byli dnes o hladu… navíc těsto mi zcela určitě zadělá pekárnička a tak mám o polovinu práce méně…