Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Pelinda Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Skvělá polévka
1, příprava masa: cca 1 min Kuřecí prso nakrájíme na kostky, připravíme si je na stranu do misky. 2, příprava nudlí: cca 7 min Dáme si vařit vodu na rýžové nudle. Jakmile začne vařit voda přidáme nudle (množství dle potřeby) a vaříme cca 3 min. Potom nudle propláchneme pod tekoucí studenou vodou necháme okapat a máme je připravené. Pozor! Každé nudle mají jiný způsob přípravy, proto doporučuji držet se návodu, který bývá většinou na zadní straně obalu. 3, příprava pasty: cca 6 min Cibuli, zázvor, koriandr, chilli papričku(y), citronovou trávu, česnek a olej, dáme do mixéru a řádně rozmixujeme a vznikne nám jemná pasta. Já jsem použil tyčový mixér, protože jiný nemám a šlo to s ním také snadno. Postup vaření: cca 15 min 1, Do Wok-pánve dáme rozehřát olej (stačí tak 1 lžíce) a přidáme naši pastu. Zhruba 1 minutu za stálého míchání orestujeme začneme cítit razantní vůni (nesmí se připálit). 2, Potom přidáme kokosové mléko společně s vývarem promícháme a provaříme zlehka 10 min. 3, Přidáme kuřecí maso, rybí omáčku a zlehka dovařujeme 5 min. Servírování: Do misky vložíme porci nudlí (záleží na každém kdo, kolik sní), dáme tak na půl minutky ohřát do mikrovlnky, potom zalijeme nudle již hotovou polévkou, pokapeme limetkovou šťávou, dozdobíme nakrájenou cibulkou a debužírujeme.
Recept je z kategorií: Speciální polévky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Laksa Chicken soup
Ta pasta je velmi snadná na přípravu, také jsem použila tyčový mixer a myslím, že čerstvá je mnohem lepší .
Pelindo, vynikající recept

Uvařila jsem celkem přesně podle uvedeného receptu . Ovšem zelený koriandr jsem zaměnila za petržel a nemajíc citronovou trávu, používám „třásně“ z vyždímaných limetek .
Vývar je přece z toho kuřecího masa, protože jsem vařila i stehenní a pak jsem dovařila s cuketou a kouskem květáku.
Bentův popis mě inspiroval následně , přidala jsem červenou kari pastu a různé bylinky Tofu ani krevety nejim, ale květák, cuketa, žampion i vajíčko a hodně zeleného jistě plnohodnotně vyvážily jejich absenci. Výsledek byl fakt fantastický . Polévka je hodně sytá a navíc společenská
Zařazeno mezi nejoblíbenější recepty , díky
Laksa, je jedna z polievok co sa dost tazko robi ( v povodnej forme z juznej azie ) hovori sa jej aj polievka 100 ingrediencii.Je to stary „Nonya recept“ , zmes kultur v podstate stara fuzia , cinskej , indickej a malajzijskej kuchyne .Najlepsie je kupit laksa zaklad-pastu v azijskom obchode http://www.newkayin.com.au/…ksaPaste.jpg

Inac v povodnom recepte este vzdy donesu dalsie ingrediencie ako oblohu ktroru si das podla chute, klicky, matove listky , bazalku a chilly .Jedna vobec z najlepsich polievok skor hlavne jedlo ako u nas gulas.( asi aj tolko variacii receptu ) .Ja mam najradsej kombinaciu kde ti hodia vsetko aj kuracie aj tofu a krevety plus vajicko.
Su v zaklade dva typy laksy ta najviac popularna na v sebe cervenu kari pastu a ta druha je viac do kysla a ma tamarindovu pastu no a mnozstvo regionalnych variacii v Thajsku na Borneou ci v Singapoure
http://en.wikipedia.org/wiki/Laksa