Recept Pomazánka z Tebi Veg

Suziana_D Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod

rostlinný tavený sýr

Postup

Droždí smícháme se solí, škrobem a sojovým nápojem. Směs vaříme do úplného zhoustnutí. Poté odstavíme ze sporáku a přidáme margarín. Po důkladném promíchání dáme taveňák do hrnečku a necháme v lednici vychladit.

Recept je z kategorií: Pomazánky Pro alergiky (mléko, vejce)

Nahlásit recept

  • 07.09.11 vloženo
  • 3405x zobrazeno

Čas přípravy

  • 10 min

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 4 lžíce lahůdkového droždí
  • 4 špetky soli
  • 2 lžíce škrobu
  • 8 lžic sojového nápoje bez příchuti
  • 2 lžíce margarínu

Doporučená příloha

  • česneková topinka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pomazánka z Tebi

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Pomazánka z Tebi

Labužník jandule02
1089 příspěvků 20.9.11 15:29

Zkusila jsem přesně podle návodu. Spotřebovala se 1 lžička. Ostatní už ne.

Suziana_D
12 příspěvků 8.9.11 10:17

Kdybych napsala „…tavený sýr“, tak se tady zas budete rozčilovat, že to se sýrem nemá nic společného. A mimochodem původní název byl Lahůdkový taveňák, jenže admin mi to změnil na „Kvasnicový…“. Nemá tedy smysl pokoušet se o pěkný název :roll: . A když se vám nelíbí margarín, tak si tam dejte, co chcete. A když nemáte rádi Tebi, tak se nad tímto receptem vůbec nezdržujte. Jak jednoduché… :lol:

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 7.9.11 22:07

Já ti dám mňamku, to budeš čučet…!!! :twisted: :lol: :mrgreen:

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 7.9.11 21:56

mrtvolo, lutra lutra obcas chape pomalu, zato blbe, dik ! :lol: Ovsem v tom pripade ten recept co cituju, je mnohem lepsi.
Tady staci chleba s maslem a s tavenakem do tebi plácnout a jaka je to lahoda ! (nebo mnamka ? :mrgreen: :-P )

Příspěvek upraven 07.09.11 v 21:56

mrtvola
1394 příspěvků 7.9.11 21:09

Milá Lutro, lahůdkové droždí = tebi. To kdyby ses přece jenom nechala zlákat :wink:

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 7.9.11 18:26

Dělala jsem podle receptu pomazanku z tebi. Take tam byl nejaky ohavny tuk, s maslem je to o necem uplne jinem.
Nevim jaka je konzistence z ziveho drozdi, ale dala bych pro pripad nutnosti sojovou smetanu gran cucinu, protoze je kremovita, husta.
Skoda, ze se pisatelka trochu nerozepsala.
Doufam tedy, ze nekdo vyzkousi a napise !? Ja to nebudu, s tebi si vystacim !

Příspěvek upraven 07.09.11 v 18:29

dag
543 příspěvků 7.9.11 18:12

Omlouvám se Suzianě ale pojmenování receptu, který předčí všechna očekávání se mně velmi nelíbí.Myslím, že by při troše zamyšlení přišla na lepší název.
Ty …áky…/dospěláky a další/ jsou silnou vadou na kráse češtiny

pamela
68 příspěvků 7.9.11 16:31

Drozdi je zdrave,ale nejak mi tam nasedi margarin......nejde nahradit zdravejsim tukem ???? :cry:

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz