Recept Vepřový lahůdkový krém

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Hlavy uvaříme ve vodě s celým pepřem, novým kořením a bobkovým listem. Z vychladlých hlav obereme maso ,které umeleme se syrovými játry, cibulí - dvakrát na masovém strojku. Do umletého masa vmícháme koření, přidáme vejce a umícháme do hladké hmoty. Nejlépe mixerem.

Formu (například srnčí hřbet) vymastíme sádlem, naplníme krémem, uzavřeme alobalem a postavíme do vodní lázně. V té krém vaříme 1-1,5 hodiny při teplotě 90°C. Vychladlý krém vyklopíme z formy a krájíme na porce nebo mažeme na pečivo.


Reklama

Nahlásit recept

  • 02.01.11 vloženo
  • 2511x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2,5 hod

Počet porcí

  • 10 porcí

Ingredience

  • 3 půlky vepřových hlav
  • 40g vepřových jater
  • 3 vejce
  • 3 cibule
  • 3 lžíce sušeného mléka
  • 1kl cukr
  • 1/2kl zázvoru
  • 1/2kl muškátového oříšku
  • 1kl pepře
  • sůl podle chuti
  • 3 bobkové listy
  • 5 kuliček nového koření
  • 5 kulliček pepře
  • sáldlo na vymazání formy

Doporučená příloha

  • pečivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Vepřový lahůdkový krém

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Alis
2617 příspěvků 03.01.11 23:37

Ocale, nevím, jestli jsem tvou odpověď dobře pochopila: Chceš tím, že to není paštika říct, že jsi opravdu použil jen 40 g jater? Paštika přece může být i jiná než játrová, ne? A postup přípravy je takový „paštikový“, i koření vypadá paštikově… Nevadí, říkáš tomu krém, je to tedy krém. :-) Jen mě zajímá to množství jater :-D
A ještě jeden dotaz - jeden a půl hlavy, jeden srnčí hřbět, musel jsi mít asi hodně odpadu? Ze zbytku byl ovar? :-)

 
di
2451 příspěvků 03.01.11 21:15

Ocale, možná jen předřečníci chtějí naznačit, že místo 40 g patří 400 g (podle počtu hlav by to možná odpovídalo)? Nevím, Vy jste autorem receptu.

 
glama  03.01.11 20:25

Ocal…co trošičku upravit název?? Přidat třeba - vepřový - játrový -apod.??
Aby bylo už z názvu patrnější, oč asi cca jde…
By mohl být lahůdkový i z brokolice… ;-) :-D

 
ocal
31 příspěvků 03.01.11 20:06

kamilio,ono se u této suroviny těžko udávájí porce.Vycházel jsem z toho že jsem měl zhruba 1 1/2kg krému.On se dá použít nejen na pečivo,ale výborný je i jako studený předkrm.Ohledně množství jater,tento krém nemá nic společného s paštikou!
S pozdravem Ocal

 
kamilio
548 příspěvků 03.01.11 18:46

Autor receptu se zřejmě inspiroval známým receptem na „slavičí krém“ (1/2 slavíka, 1/2 koňa). Asi je správné to nepřehánět s množstvím jater. Proč by nemělo stačit 4 g na jednu porci, že?

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Chilli con carne Chilli con carne
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Hruškový koláč Hruškový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz