Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
ocal Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Hlavy uvaříme ve vodě s celým pepřem, novým kořením a bobkovým listem. Z vychladlých hlav obereme maso ,které umeleme se syrovými játry, cibulí - dvakrát na masovém strojku. Do umletého masa vmícháme koření, přidáme vejce a umícháme do hladké hmoty. Nejlépe mixerem. Formu (například srnčí hřbet) vymastíme sádlem, naplníme krémem, uzavřeme alobalem a postavíme do vodní lázně. V té krém vaříme 1-1,5 hodiny při teplotě 90°C. Vychladlý krém vyklopíme z formy a krájíme na porce nebo mažeme na pečivo.
pečivo
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Vepřový lahůdkový krém
Ocale, nevím, jestli jsem tvou odpověď dobře pochopila: Chceš tím, že to není paštika říct, že jsi opravdu použil jen 40 g jater? Paštika přece může být i jiná než játrová, ne? A postup přípravy je takový „paštikový“, i koření vypadá paštikově… Nevadí, říkáš tomu krém, je to tedy krém.
Jen mě zajímá to množství jater 

A ještě jeden dotaz - jeden a půl hlavy, jeden srnčí hřbět, musel jsi mít asi hodně odpadu? Ze zbytku byl ovar?
2452 příspěvků 3.1.11 21:15
Ocale, možná jen předřečníci chtějí naznačit, že místo 40 g patří 400 g (podle počtu hlav by to možná odpovídalo)? Nevím, Vy jste autorem receptu.
Ocal…co trošičku upravit název?? Přidat třeba - vepřový - játrový -apod.??

Aby bylo už z názvu patrnější, oč asi cca jde…
By mohl být lahůdkový i z brokolice…
31 příspěvků 3.1.11 20:06
kamilio,ono se u této suroviny těžko udávájí porce.Vycházel jsem z toho že jsem měl zhruba 1 1/2kg krému.On se dá použít nejen na pečivo,ale výborný je i jako studený předkrm.Ohledně množství jater,tento krém nemá nic společného s paštikou!
S pozdravem Ocal
551 příspěvků 3.1.11 18:46
Autor receptu se zřejmě inspiroval známým receptem na „slavičí krém“ (1/2 slavíka, 1/2 koňa). Asi je správné to nepřehánět s množstvím jater. Proč by nemělo stačit 4 g na jednu porci, že?