Recept Vepřový lahůdkový krém

ocal Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Hlavy uvaříme ve vodě s celým pepřem, novým kořením a bobkovým listem. Z vychladlých hlav obereme maso ,které umeleme se syrovými játry, cibulí - dvakrát na masovém strojku. Do umletého masa vmícháme koření, přidáme vejce a umícháme do hladké hmoty. Nejlépe mixerem. Formu (například srnčí hřbet) vymastíme sádlem, naplníme krémem, uzavřeme alobalem a postavíme do vodní lázně. V té krém vaříme 1-1,5 hodiny při teplotě 90°C. Vychladlý krém vyklopíme z formy a krájíme na porce nebo mažeme na pečivo.

Nahlásit recept

  • 02.01.11 vloženo
  • 3341x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2,5 hod

Počet porcí

  • 10 porcí

Ingredience

  • 3 půlky vepřových hlav
  • 40g vepřových jater
  • 3 vejce
  • 3 cibule
  • 3 lžíce sušeného mléka
  • 1kl cukr
  • 1/2kl zázvoru
  • 1/2kl muškátového oříšku
  • 1kl pepře
  • sůl podle chuti
  • 3 bobkové listy
  • 5 kuliček nového koření
  • 5 kulliček pepře
  • sáldlo na vymazání formy

Doporučená příloha

  • pečivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Vepřový lahůdkový krém

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Vepřový lahůdkový krém

Alis
2617 příspěvků 3.1.11 23:37

Ocale, nevím, jestli jsem tvou odpověď dobře pochopila: Chceš tím, že to není paštika říct, že jsi opravdu použil jen 40 g jater? Paštika přece může být i jiná než játrová, ne? A postup přípravy je takový „paštikový“, i koření vypadá paštikově… Nevadí, říkáš tomu krém, je to tedy krém. :-) Jen mě zajímá to množství jater :-D
A ještě jeden dotaz - jeden a půl hlavy, jeden srnčí hřbět, musel jsi mít asi hodně odpadu? Ze zbytku byl ovar? :-)

di
2453 příspěvků 3.1.11 21:15

Ocale, možná jen předřečníci chtějí naznačit, že místo 40 g patří 400 g (podle počtu hlav by to možná odpovídalo)? Nevím, Vy jste autorem receptu.

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 3.1.11 20:25

Ocal…co trošičku upravit název?? Přidat třeba - vepřový - játrový -apod.??
Aby bylo už z názvu patrnější, oč asi cca jde…
By mohl být lahůdkový i z brokolice… ;-) :-D

ocal
31 příspěvků 3.1.11 20:06

kamilio,ono se u této suroviny těžko udávájí porce.Vycházel jsem z toho že jsem měl zhruba 1 1/2kg krému.On se dá použít nejen na pečivo,ale výborný je i jako studený předkrm.Ohledně množství jater,tento krém nemá nic společného s paštikou!
S pozdravem Ocal

kamilio
551 příspěvků 3.1.11 18:46

Autor receptu se zřejmě inspiroval známým receptem na „slavičí krém“ (1/2 slavíka, 1/2 koňa). Asi je správné to nepřehánět s množstvím jater. Proč by nemělo stačit 4 g na jednu porci, že?

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz