Recept Vepřový lahůdkový krém

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Hlavy uvaříme ve vodě s celým pepřem, novým kořením a bobkovým listem. Z vychladlých hlav obereme maso ,které umeleme se syrovými játry, cibulí - dvakrát na masovém strojku. Do umletého masa vmícháme koření, přidáme vejce a umícháme do hladké hmoty. Nejlépe mixerem.

Formu (například srnčí hřbet) vymastíme sádlem, naplníme krémem, uzavřeme alobalem a postavíme do vodní lázně. V té krém vaříme 1-1,5 hodiny při teplotě 90°C. Vychladlý krém vyklopíme z formy a krájíme na porce nebo mažeme na pečivo.


Reklama

Nahlásit recept

  • 02.01.11 vloženo
  • 2548x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2,5 hod

Počet porcí

  • 10 porcí

Ingredience

  • 3 půlky vepřových hlav
  • 40g vepřových jater
  • 3 vejce
  • 3 cibule
  • 3 lžíce sušeného mléka
  • 1kl cukr
  • 1/2kl zázvoru
  • 1/2kl muškátového oříšku
  • 1kl pepře
  • sůl podle chuti
  • 3 bobkové listy
  • 5 kuliček nového koření
  • 5 kulliček pepře
  • sáldlo na vymazání formy

Doporučená příloha

  • pečivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Vepřový lahůdkový krém

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Alis
2617 příspěvků 03.01.11 23:37

Ocale, nevím, jestli jsem tvou odpověď dobře pochopila: Chceš tím, že to není paštika říct, že jsi opravdu použil jen 40 g jater? Paštika přece může být i jiná než játrová, ne? A postup přípravy je takový „paštikový“, i koření vypadá paštikově… Nevadí, říkáš tomu krém, je to tedy krém. :-) Jen mě zajímá to množství jater :-D
A ještě jeden dotaz - jeden a půl hlavy, jeden srnčí hřbět, musel jsi mít asi hodně odpadu? Ze zbytku byl ovar? :-)

 
di
2451 příspěvků 03.01.11 21:15

Ocale, možná jen předřečníci chtějí naznačit, že místo 40 g patří 400 g (podle počtu hlav by to možná odpovídalo)? Nevím, Vy jste autorem receptu.

 
glama  03.01.11 20:25

Ocal…co trošičku upravit název?? Přidat třeba - vepřový - játrový -apod.??
Aby bylo už z názvu patrnější, oč asi cca jde…
By mohl být lahůdkový i z brokolice… ;-) :-D

 
ocal
31 příspěvků 03.01.11 20:06

kamilio,ono se u této suroviny těžko udávájí porce.Vycházel jsem z toho že jsem měl zhruba 1 1/2kg krému.On se dá použít nejen na pečivo,ale výborný je i jako studený předkrm.Ohledně množství jater,tento krém nemá nic společného s paštikou!
S pozdravem Ocal

 
kamilio
550 příspěvků 03.01.11 18:46

Autor receptu se zřejmě inspiroval známým receptem na „slavičí krém“ (1/2 slavíka, 1/2 koňa). Asi je správné to nepřehánět s množstvím jater. Proč by nemělo stačit 4 g na jednu porci, že?

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Sluneční skvrny s broskvemi


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...
Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz