Recept Lahůdkové kvašáky (pro Ester)

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Sebereme si pevné, velké vyzrálé okurky, které umyjeme a navrstvíme do soudku, nebo kameninového hrnce, nebo (to dávám já) velkou alespoň 5 l sklenici, kde prokládáme mezi okurky kopr, vinný, višňový, dubový listem a z černého rybízu. K tomu ještě křen, nakrájený na kolečka a estragon.
Máme-li sklenici plnou, připravíme si vlažný roztok : na 1 l vody je třeba- 30g soli, 20-30 g cukru, 5 g kyseliny vinné. Okurky zalijeme a zatížíme, u sklenice pevně zašroubujeme.
Takto připravené okurky necháme 3- 4 týdny kysat v chladnu. Potom je můžeme spotřebovat, nebo přendat do menších sklenic a dolít octem, nebo octovým roztokem: půl octa a půl vody. Dělá se to protože pak okurky nepotřebují konzervaci a takto se nekazí.

Dobrou chuť!

Recept je z kategorií: Konzervace zeleniny


Reklama

Nahlásit recept

  • 19.06.08 vloženo
  • 9245x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut+21-28 dnÄ

Ingredience

  • okurky
  • kopr
  • list vinný
  • list višňový
  • list dubový
  • list z černého rybízu
  • estragon
  • křen
  • 1 l vody
  • 30 g soli
  • 20-30 g cukru
  • 5 g kyseliny vinné

Doporučená příloha

  • pořádný kus uzeného, nebo bůčku atd.+ pivo s pěnou

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Lahůdkové kvašáky (pro Ester)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
EsterH
53 příspěvků 28.06.10 18:11
Re: Lahůdkové kvašáky (pro Ester)

ďakujem, Terrinka. Kde sa dá kúpiť kyselina vínna?

 
martinsog
103 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Lahůdkové kvašáky (pro Ester)

Keď robím kvašáky podľa klasického receptu, tak ich po vykvasení zlejem cez husté sítko od „bordelu“ ktorý tú krásnu chuť kvašákov spôsobil. Dám ich do precedeného nálevu /4l pohár/ ten uložím do chladničky a strážim!!! Minuloročné sme konzumovali ešte na nový rok…

 
bedla 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Lahůdkové kvašáky (pro Ester)

Terrinko, jeden neví čeho se můžeme dočkat. Pěkný večer.

 
Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Lahůdkové kvašáky (pro Ester)- bedla

Já ti děkuji, jedině, že bych vynalezla nový druh luštěninových okurek žejo?
Někam mi to sklouzlo, ani nevím jak, ale já si vůbec oproti tobě nevšimla. Jana

 
bedla 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Lahůdkové kvašáky (pro Ester)

Terrinko, oprav si kategorii, v luštěninách nikdo okurky hledat nebude. Zřejmě si se překlepla.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Kuře na kapustě Kuře na kapustě

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz