Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Labužník Terrinka02 Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Sebereme si pevné, velké vyzrálé okurky, které umyjeme a navrstvíme do soudku, nebo kameninového hrnce, nebo (to dávám já) velkou alespoň 5 l sklenici, kde prokládáme mezi okurky kopr, vinný, višňový, dubový listem a z černého rybízu. K tomu ještě křen, nakrájený na kolečka a estragon. Máme-li sklenici plnou, připravíme si vlažný roztok : na 1 l vody je třeba- 30g soli, 20-30 g cukru, 5 g kyseliny vinné. Okurky zalijeme a zatížíme, u sklenice pevně zašroubujeme. Takto připravené okurky necháme 3- 4 týdny kysat v chladnu. Potom je můžeme spotřebovat, nebo přendat do menších sklenic a dolít octem, nebo octovým roztokem: půl octa a půl vody. Dělá se to protože pak okurky nepotřebují konzervaci a takto se nekazí. Dobrou chuť!
Recept je z kategorií: Konzervace zeleniny
pořádný kus uzeného, nebo bůčku atd.+ pivo s pěnou
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Lahůdkové kvašáky (pro Ester)
53 příspěvků 28.6.10 18:11
ďakujem, Terrinka. Kde sa dá kúpiť kyselina vínna?
Keď robím kvašáky podľa klasického receptu, tak ich po vykvasení zlejem cez husté sítko od „bordelu“ ktorý tú krásnu chuť kvašákov spôsobil. Dám ich do precedeného nálevu /4l pohár/ ten uložím do chladničky a strážim!!! Minuloročné sme konzumovali ešte na nový rok…
Terrinko, jeden neví čeho se můžeme dočkat. Pěkný večer.
1113 příspěvků 25.1.09 03:43
Já ti děkuji, jedině, že bych vynalezla nový druh luštěninových okurek žejo?
Někam mi to sklouzlo, ani nevím jak, ale já si vůbec oproti tobě nevšimla. Jana
Terrinko, oprav si kategorii, v luštěninách nikdo okurky hledat nebude. Zřejmě si se překlepla.