Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Vyložit 33cmx23cm plech s okrajem pečícím papírem. Přesít kukuřičnou moučku do mísy a dobře ji smíchat s cukrem. Pomocí metly, nebo ručního šlehače našlehat bílky společně s vinným kamenem do měkkých kopečků. Postupně lžíci po lžíci dovnitř zašlehat směs cukru, až se sníh změní v tuhou a lesklou hmotu. Pomocí lžíce rozprostřít směs na připravený plech a uhladit povrch. Vložit do studené trouby a zapnout ji na 150°C. Péct po 1 hodinu, až je povrch křupavý, ale bezé je stále ještě pružné. Jestli se během pečení barví příliš rychle, tak snížit teplotu trouby. Vyklopit na dvojitý pečící papír, posypaný přesitým mletým cukrem a nechat vychladnout. Mezi tím našlehat šlehačku s vanilkovým cukrem a lehce do ní vmíchat polozmrzlé maliny. Dát směs do mražáku a nechat ji z části zmrznout do doby upotřebení. Když je bezé zchladlé, tak ho opatrně pomazat šlehačkou a potom vše pomocí papíru zabalit na roládu. Nechat zmrazit po 1 hodinu před podáváním. Posypat mletým cukrem a ozdobit malinami. P.S.: Šlehačka může být ochucena likérem, nebo brandy. Roláda může být naplněna změklou zmrzlinou (ihned vrátit roládu do mražáku). Může se použít jiného malého ovoce.
Recept je z kategorií: Sváteční řezy
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Lahodný, ovocný závin Pavlova, který se rozpouští na jazyku
4813 příspěvků 19.2.09 04:22
jestli chceš vyzkoušet něco jednoduššího ale stejně lahodné zkus tohle .
Je to hotové raz dva.
2302 příspěvků 18.2.09 22:08
Tady je to samý šílenec. Mně už se nechce vaříííít.
nadhera