Recept Lahodný Hančin věnec

babi Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Spařenou rýži vložíme na drobně nakrájenou, na másla osmaženou cibulku. Zalijeme ji studnou vodou, osolíme, přikryjeme poklicí a dusíme v troubě do měkka. Na másle osmažíme na plátky nakrájené hřiby a přidáme je k rýži. Také na másle usmažime na plátky nakrájená játra a strouhaný sýr a přidáme k rýži. Vše dobře promícháme, osolíme, opepříme a natlačíme do sádlem vymaštěné kulaté věncové formy. Vyklopím na velkou mísu. Doprostřed věnce postavíme vařenou růži květáku, kterou posypeme smaženou strouhanou houskou a pokapeme rozpáleným máslem. Mísu kolem ozdobíme malými růžičkami květáku a zelenou petželkou a vše podáváme s máslovou omáčkou. Máslová omáčka: Z másla a mouky si připravíme světlou zásmažku, zředíme ji vývarem, přidáme šťávu z dušených jater (můžeme podlít trochou červeného vína)a dobře ji svavříme v hladkou omáčku. Přisolíme, opepříme, přidáme citronovou šťávu a stále míchajíce zašleháme dovnitř žloutek. Ihned omáčku odstavíme a již nevaříme. TIP: Kolem věnce můžeme ozdobit rýži míchanými vejci, nebo rýži můžeme připravit bez jater a místo květáku vyplníme prostředek dušenými ladvinkami, ozdobíme míchanými vejci a zelenou petrželkou. V tomto případě přidáváme do omáky šťávu z ledvinek, místo z jater, kterou můžeme trochu zalít červeným vínem.

Recept je z kategorií: Pokrmy z jednoho hrnce

Nahlásit recept

  • 08.09.03 vloženo
  • 4755x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 250g rýže
  • sůl
  • 30g másla + 30g cibulky
  • 2 hříbky + 20g másla
  • 150g telecích, nebo husích jater, nebo vepřových ledvinek + 20g másla
  • 20g sýra parmesan
  • sůl a pepř
  • 10g sádla
  • 1 celý květák uvařený v osolené vodě
  • 20g másla + 20g strouhanky
  • 10g másla na pokapání
  • 1/2 uvařeného malého květáku, rozebraného na růžice na ozdobu
  • zelená petrželka
  • Máslová omáčka:
  • 20g másla
  • 30g mouky
  • masový vývar¨
  • červené vino na uvolění výpeku (nenusí být)
  • sůl a pepř
  • z 1/2 citronu šťáva
  • 1 žloutek

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Lahodný Hančin věnec

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Masarykovo cukroví

Nejlepší recepty

Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Reveňový koláč Reveňový koláč

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz