Recept Lahodně vláčná bábovka ke kávě

Kanadská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Lahodně vláčná bábovka ke kávě

Postup

Předehřát troubu na 180°C. Vymazat a vysypat bábovkovou formu velikosti asi 23cm. Připravit drobenku smícháním hnědého cukru, skořice, a ořechů. Dát stranou. Ve velké míse našlehat šlehačem máslo a potom přidat cukr, vanilkový cukr a našlehat do lehka. Přidat po vejci a postupně je zašlehat. V jiné míse smíchat jogurt a jedlou sodu. Na kus pergamenového papíru přesít mouku s práškem do pečiva a solí. Zašlehat mouku do máslové směsi střídavě s jogurtem (začínat a končit suchými ingtediencemi). Vložit 1/3 těsta na dno formy, na to vložit větší část drobenky a tu pokrýt zbytkem těsta. Posypat zbytkem drobenky. Péct po 45-50min., nebo až špejle po jejím zapíchnutí do středu bábovky vyjde ven čistá. Nechat vychladnout ve formě a potom vyklopit na servírovací talíř a pocukrovat. TIP: Mletou skořici kupovat v malém množstvá, protože ztrácí rychle chuť. Bude zde obrázek.................................

Recept je z kategorií: Bábovky

Nahlásit recept

  • 08.01.05 vloženo
  • 22966x zobrazeno

Ingredience

  • Drobenka:
  • 125ml hnědého cukru
  • 1 lžíce mleté skořice
  • 125ml na jemno posekaných vlašských ořechů
  • Těsto:
  • 250ml másla pokojové teploty
  • 250ml jemného krystalového cukru
  • 2 vejce, našlehaná
  • 1/2 vanilkového cukru Dr Oetker (celý v severní Americe)
  • 250ml neochuceného jogurtu
  • 1 lžička jedlé sody
  • 500ml polohrubé mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky soli
  • moučkový cukr na posypání

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Lahodně vláčná bábovka ke kávě

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Lahodně vláčná bábovka ke kávě

kovář
2 příspěvky 4.3.13 20:32

Neskutečně dobrá bábovka. Opravdu vláčná, jak název sliboval.

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Lahodně vláčná bábovka - borievka

probůh, tykej mně ;o) Víš, na Severoamerickém kontinentě se měří na hrníčky, tedy v ml. Kanada i když má oficiálně metrický system (oproti USA, kteří mají stále imperialní), tak se jaksi nemůže rozhodnou udávat váhy v receptech na gramy. U některých receptů váhy převádím. Vím však, že se zde kdekoliv dostanou koupit odměřovací hrníčky a tak proč je nepoužívat ;o) Doufám, že se bábovka příště podaří ještě líp!

S pozdravem,

borievka
54 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Lahodně vláčná bábovka ke kávě-Babi

Asi budem musieť odvolať moje tvrdenia o hustote cesta ,pretože až vo vašom vysvetlení Babi o meraní ingrediencii,som zbadala že som nemala vážiť na g ale merať na hrnčeky v ml.Prepáčte za nesprávny komentár a zavádzanie ,nabudúce budem čítať pozornejšie,ale na kvalite bábovky to aj tak neubralo. Ďakujem za pozdrav.

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Lahodně vláčná bábovka - ivo

dala bych pozor, aby se drobenka nepřipálila na formě. Máslo se nerozpouští, jen se nechá při pokojové teplotě. Je ho vlastně tak zvaný 250 ml hrnek, což je 250 g. No a mouky je také 250 ml hrnek což je asi 125 g. Doufám, že je to už jasnější ;o) Recept byl v hrníčcích.

Přeji Ti příjemný den!

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Lahodně vláčná bábovka ke kávě - borievko

díky za vyzkoušení receptu. Máš věcnou připomínku o drobence! Dává to naprostý smysl, že se na povrchu nejspíš drolí a možná také dříve pálí. Opravdu bude lépe ji dát mezi těsto. Bábovku jsem ještě v ČR nepekla, ale pekla jsem ji v Kanadě. Drobenka se mi přilepila k těstu a byla křupavá. Jsem velice ráda, že nakonec všechno dobře dopadlo ;o)

Na Slovensko posílám moře pozdravů!

iva
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Lahodně vláčná bábovka ke kávě.

myslím, že by šlo částí drobenky vysypat forma na bábovku. Vypadá to moc dobře.
250 ml másla - Babi, to se má nejdříve rozpustit, a pak použít zchladlé? A mouka se také odměřuje v ml?

borievka
54 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Lahodně vláčná bábovka ke kávě.

Bábovke je na stole už napoly zjedená.
Pri príprave bábovky ma prekvapila reakcia sódy v jogurte kypelo to ako z hrnčeka var.Konzistencia cesta je dosť tuhá 1/3 cesta sa dosť tažko roztierala na dno formy.Posypala som posýpkou a opäť cesto a opäť zvyšok posýpky na vrch bábovky.Nadudúce dám 2 vrstvy posýpky medzi cesto.Posýpka na vrchu bábovky,pri preklopení na spodu nedrží a zbytočne sa drobí na misu.Pri pečení sa musí dávať pozor aby nezhorela.Bábovka z prekladanou posýpkou na reze veľmi dobre vypadá a aj dobre chutí ,bála som sa že bude suchá z dôvodu hustoty cesta ,ale je veľmi dobrá určite som ju nepiekla poslednýkrát.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Grilovaná vepřová žebra

Nejlepší recepty

Cibulačka Cibulačka
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Hruškový koláč Hruškový koláč
Mrkvový salát Mrkvový salát

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz