Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
bona Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Maso lehce naklepeme (pokrájíme na příhodné porce dle vlastního uvážení) a naložíme do marinády, připravené z pomerančového džusu, medu, sojové omáčky, zázvoru, prolisovaného česneku, soli a pepře. Necháme marinovat 2-3 hodiny v chladu (ledničce). Zprudka opečeme na rozpálené, olejem vymazané pánvi a po chvilce přilijeme zbytek marinády. Masu postačí cca 10 - 12 minut, tedy 6 minut opékání z každé strany. Maso vyjmeme, z výpeku případně odstraníme přebytečný olej a zasypeme moukou. Prosmahneme, zalijeme studeným vývarem (můžeme přikápnout i trochu džusu...), prošleháme a zalijeme smetanou. Podle potřeby omáčku buď naředíme, nebo necháme na mírné teplotě zredukovat. Dochutíme solí, sojovou omáčkou a pepřem. Pokud jsme použili kyselejší druh pomerančového džusu, vyrovnáme chuť špetkou krystalového cukru.
Recept je z kategorií: Prsa
brambory na nejrůznější způsob - dle individuální chuti; dobrý je i rýžový salát
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Lahodné pomerančové kuřátko
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
vím, znám - já jsem zapomněla napsat, že ten rýžový salát by měl být vychladlý a taktéž do vychladlého teprve vmícháme ty mandarinky..:-)).
Jinak jsem ráda, že jste si pošmákli! Papa a dobrou B.
Tu anabázi s vařením už znáš
, ale přesto to byla výborná večeře, kterou
pro velký úspěch zopakuji .-), jen bych chtěla podotnout - opatrně se
smažením - med rychle karamelizuje
měj se .-) D
ano … ano … ano
, už aby bylo popozítří
Dík !
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
jeden předpis na rýžový salát jsem sem již vkládala, ale ten je vhodný spíše jako příloha ke grilovanému masu nebo samotný. K tomuto kuřátku mně osobně chutná vařená nebo dušená šafránová rýže, smíchaná s čerstvými žampiony orestovanými na másle a plátky kompotovaných mandarinek. Možná to může znít zvláštně, ale podle mého názoru se ty chutě ideálně doplňují…
Měj se krásně a nechte si chutnat!!
Bona
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
já jsem to dělala včera k večeři, takže jsem měla vše v živé paměti…:)
Ale jinak také nemám ráda, když například i na zmražených pokrmech (rybí prsty, nugety, obalované filé apod.) napíšou „smažit 8 min. po obou stranách“, to je zavádějící - přesně tak, jak píšeš.
Papa B.
Boňulko, to mě zaujalo.....budu to muset otestovat.....a zejména se mi líbí, že ses neostýchala upřesnit dobu opékaní - to myslím vážně - mnohdy si lámu hlavu nad tím, jak to autor myslel (zda xy min z jedné strany anebo celkem?) - tu je to jasné
přidej recept na tvůj báječný rýžový salát, prosím, v pondělí bude večeře