Recept Lahodné pečené brambory

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Lahodné pečené brambory

Úvod

Vím, že receptů na pečené brambory je spousta, tento je jednoduchý a hlavně výsledek předčí očekávání

Postup

Syrové brambory zbavíme slupky a nakrájíme na cca 1,5 - 2 cm kostičky. Cibuli nakrájíme na čtvrtkolečka, česnek najemno nasekáme. Do pekáčku (plechu) nalejeme olej - větší množství není na škodu, na dno naskládáme cibuli, na ni nasypeme brambory, osolíme a prosypeme česnekem. Pečeme na 200st cca 1h, brambory průběžně promícháváme, aby se nepřipálily a hlavně promíchaly chutě.
Před podáváním nakloněním pekáčku a „přebagrováním“ brambor do vyvýšeného místa zredukujeme množství oleje v porci. Alternativně lze před pečením přidat na kostičky nakrájenou šunku nebo jiný kousek masa.

Možná nestandardně velké množství oleje zarazí, ale osvědčil se pro transport chutě česneku a cibule do brambor.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla


Reklama

Nahlásit recept

  • 20.02.10 vloženo
  • 7314x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1h

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 4 větší brambory
  • 1 střední cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 0,5 dl oleje
  • sůl
  • případně 5dkg šunky nebo angl. slaniny (alt. uzeného)

Doporučená příloha

  • Podáváme třeba k masům, ale osvědčilo se samostatně jen sypané sýrem

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

birkana 13.11.14 15:59

Vždycky jsem brambory k zapékání předvařovala (většinou ve slupce). Toto byl můj první pokus zapékat brambory syrové. Troufla jsem si péct rovnou ze dvojité dávky, neb s cibulí a česnekem se přece nic zkazit nedá :lol: . Dávku česneku jsem ještě zvýšila o 100%.

Z počátku pečení se u dna pekáče objevilo trochu tekutiny (kromě oleje), ta se však brzy odpařila a brambory s cibulí se začaly opékat. Je třeba opravdu dobře „odmíchávat“ připečené kousky; nechat opékat zase jiné – hezky do zlatova.

Hotové brambory jsou vskutku lahodné, název nikterak nelže :palec: ! I samotné jsou vynikající; já jsem však ještě navrch posypala hoblinkami parmazánu a nechala půl minuty zapéci – jen aby změkl. Pak už jen dozdobit dvobarevnou mrkví krájenou na tenounká kolečka a sekanou pažitkou.

Doporučuji všem (se zdravým žlučníkem :think: ), hlavně milovníkům česneku a cibule. Díky většímu množství oleje je to pokrm poněkud kaloričtější. Takto upravené brambory budou jistě vhodnou přílohou také k pečeným libovým masům :potlesk: . Nicméně ve dvou jsme tu tuplovanou dávku snědli k pozdnímu obědu a já abych teď přemýšlela, co k večeři :cert: .

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Lahodné pečené brambory

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
jan.alois
37 příspěvků 21.02.10 00:24
Re: Lahodné pečené brambory

Mamka to pekla na sádle a říkalo se tomu slepé myši bez šunky pochopitelně. Do dnes vaříme .

 
Drobek  20.02.10 23:19
Re: Lahodné pečené brambory

Vypadá to nesmírně chutně, a protože jsme milovníci brambor v každé podobě, už to zařazuju do repertoáru. Díky.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Štika na smetaně Štika na smetaně
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Kuře na medu Kuře na medu

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz