Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Kanadská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
První 3 ingredience smíchat v kastrolku a přivést do varu. Snížit teplotu a lehce povařit asi 25 minut, nebo až je tekutina zredukovaná na polovinu. Přecedit do mísy a zahodit zbytek. Ze šunky odříznout kůži a přebytečný tuk (část tuku nechat na šunce). Udělat asi 12 mm hluboké zářezy do tukuPve tvaru diamantu ve formě mřížky a zapíchnout do nich každé 3 cm hřebíček. Pekáček vyložit alobalem a položit tam šunku. Šunku potřít hořčicí a na tu přilepit hnědý cukr. Do pekáče nalít ananasovou šťávu. Nahoru šunky rozložit kroužky ananasu, do jejich středu dát poloviny třešní a zajistit je párátky. Péct v předehřáté troubě na 165°C asi 1 hodinu. Přikrýt alobalem a péct další 1 až 1 1/2 hodiny. Každých 30 minut přelít výpekem. Nechat odpočinout tak 15 minut před nakrájením. Z výpeku odstranit tuk, přelít ho do malého kastrolku a přivést do varu. Povařit a podávat v omáčníku společně s na plátky nakrájenou šunkou a přílohou. V Kanadě to bývala naše tradičně velikonoční sobotní večeře. S oblibou jsme ji dojídali v sendvičích a salátech... TIP: Šunka může být podstatně menší, anebo to může být půlka šunky.
Recept je z kategorií: Uzenářské výrobky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Lahodná velikonoční severoamerická šunka (naše tradice)