Recept Lahodná nadívaná sousta

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Rozehřát olej v kastrole a osmažit ne něm maso po všech stranách do hněda. Přidat 3 lžice vody a cibuli. Přikrýt a dusit na pomalém ohni po 1 1/2 hodiny. Poslední 1/2 hodiny přidat houby. Sem tam zamíchat a je-li zapotřeby, přidat více vody. Nechat zchladnout a pomlet na masovém mlénku. Osolit, opepřit, přidat kopr, promíchat a dát stranou. Pomocí nože rozkrájet máslo do mouky přesité s přáškem do pečiva a potom ho rozdrobit pomocí rukou na drobenku. Doprostřed udělat důlek a přidat do něho smíchanou kyselou smetanu se žloutky a vejcem. Vypracovat těsto po několik minut a vyválet z něj 2 obdélníky velikosti 45cmx15cm. Podél dlouhé strany obdélníků rozložit nádivku asi 2.5cm od hrany těsta, okraje jemně potřít bílkem, přehnout těsto přes nádivku a okraje přitisknout. Potřít povrch bílkem a ostrým nožem nakrájet celkem 26 dílků. Poskládat sousta na vymazaný plech a péct je v předem vyhřáté troubě na 180°C asi 35min. Během pečení plech jednou otočit.

Recept je z kategorií: Šátečky

Nahlásit recept

  • 09.08.03 vloženo
  • 3674x zobrazeno

Ingredience

  • Na 26 kousků
  • Nádivka:
  • 1-2 lžíce olivového oleje
  • 500g na kostičky nakrájené libové vepřové, nebo telecí maso
  • 3 lžíce vody
  • 1 cibule, na plátky nakrájená
  • 120g hub, na plátky nakrájených
  • 1 lžička posekaného kopru
  • sůl a pepř
  • Těsto:
  • 2 1/2 hrnku polohrubé mouky
  • 2 žloutky
  • 1 vejce
  • 3 lžíce kyselé smetany
  • 300g másla
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 bílek

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Lahodná nadívaná sousta

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Lahodná nadívaná sousta

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Ejo...

omlouvám se, nejasně jsem se vymáčkla. Pracuje se nejdříve s jedním plátem těsta a s druhým se jednoduše později opakuje to stejné.

Na jednu polovinu jednoho obdélníku (plátu těsta) se z nádivky udělá podélně a rovnoběžně s dlouhou hranou těsta pruh náplně. Těsto se podélně přeloží (ta půlka bez náplně), takže na jedné dlouhé straně je těsto smáčknuto dohromady (třebas vidličkou), ale na druhé straně je těsto jenom přehnuté. Když se naplněné těsto nakrájí na 13 dílků (z jednoho plátu těsta), tak nádivka je po obou stranách vidět.

K tomuto receptu naneštěstí nemám obrázek, což by bylo jednoduché vysvětlení ;o)

Eja
3862 příspěvků 25.1.09 03:43
Babi,

nejsem si jistá, jestli jsem to správně pochopila. Dolní plát těsta se pokryje nádivkou celý kromě krajů, přiklopí horním a krájí se na kousky, a nebo se na dolní plát udělá 26 hromádek nádivky a krájí se mezi nimi, aby se to slepilo jako taštičky?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Vánoční likér

Nejlepší recepty

Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...
Kuře na medu Kuře na medu
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz