Recept Lahodkovy tymian v octovom naleve

Syrská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Pozn. :Ked konzervujem ciste a dokonale umyte viecka aj flase vyparim vriacou vodou- nikdy sa nic nepokazilo, neplesnivelo, nemaklo. Aj ked odoberame z flias potrebne mnozstvo- stale len cistou vidlickou - nie rukou. Cele snietky opraneho a dokonale okapaneho tymianu nalozime do cistych fliasticiek, zalejeme octovym nalevom. Uskladnujeme v chladnej a tmavej miestnosti popripade mozeme kratko sterilizovat. Pouziva sa na maska, do omacok, salatov, dokonca je dobry aj len tak nasekany na krajec chleba, na pikantne oblozene chlebicky... Takto mozeme nalozit aj saturejku a ine bylinky. Dobru chut.

Recept je z kategorií: Konzervace

Nahlásit recept

  • 27.02.07 vloženo
  • 3040x zobrazeno

Čas přípravy

  • R

Ingredience

  • tymian
  • na 1 liter vody 2 dcl 8% octu
  • 10-15 gr soli
  • Nalev:
  • Do vriacej vody pridame sol, ocot, kratucko prevarime.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Lahodkovy tymian v octovom naleve

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Lahodkovy tymian v octovom naleve

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Lahodkovy tymian v octovom naleve - jolanko,

hodně podobně připravuji estragonový ocet, nebo i ocet malinový, ale bez soli. Oproti Tvému receptu se však používá ten ocet a ne bylinky ;o) Jen co budu mít nějaké bylinky na zahrádce, tak je vyzkouším naložit. Děkuji Ti za recept…

Přeji Ti dobrou noc!

jolana
5068 příspěvků 6.3.07 05:30
Re: Lahodkovy tymian v octovom naleve

Zalievam teplym az vlaznym ( nie horucim ). A ozaj.. je chutny na paradajkovy salat aj kusok stavky a cesnak - moc im to spolu slusi…dakujem Marianne. :)

Labužník marianne02
297 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Lahodkovy tymian v octovom naleve

Jolanko,
vyzkoušela jsem s opečeným arabským chlebem s oliv. olejem a jogurtovým sýrem mynzithra/labaneh, výborné. Nakládaný tymián ale nemám domácí (koupila jsem v prodejně orientálních potravin FARAH, 4O Kč/375g, Sýrie).

Recept bych chtěla vyzkoušet, tymián zalijeme vlažným nebo horkým nálevem. Děkuji za recept. Měj se hezky. M. :-)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Brambory zapečené s brynzou

Nejlepší recepty

Karbanátky Karbanátky
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz