Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
jolana Syrská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Pozn. :Ked konzervujem ciste a dokonale umyte viecka aj flase vyparim vriacou vodou- nikdy sa nic nepokazilo, neplesnivelo, nemaklo. Aj ked odoberame z flias potrebne mnozstvo- stale len cistou vidlickou - nie rukou. Cele snietky opraneho a dokonale okapaneho tymianu nalozime do cistych fliasticiek, zalejeme octovym nalevom. Uskladnujeme v chladnej a tmavej miestnosti popripade mozeme kratko sterilizovat. Pouziva sa na maska, do omacok, salatov, dokonca je dobry aj len tak nasekany na krajec chleba, na pikantne oblozene chlebicky... Takto mozeme nalozit aj saturejku a ine bylinky. Dobru chut.
Recept je z kategorií: Konzervace
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Lahodkovy tymian v octovom naleve
hodně podobně připravuji estragonový ocet, nebo i ocet malinový, ale bez soli. Oproti Tvému receptu se však používá ten ocet a ne bylinky ;o) Jen co budu mít nějaké bylinky na zahrádce, tak je vyzkouším naložit. Děkuji Ti za recept…
Přeji Ti dobrou noc!
5068 příspěvků 6.3.07 05:30
Zalievam teplym az vlaznym ( nie horucim ). A ozaj.. je chutny na paradajkovy salat aj kusok stavky a cesnak - moc im to spolu slusi…dakujem Marianne.
297 příspěvků 25.1.09 03:43
Jolanko,
vyzkoušela jsem s opečeným arabským chlebem s oliv. olejem a jogurtovým sýrem mynzithra/labaneh, výborné. Nakládaný tymián ale nemám domácí (koupila jsem v prodejně orientálních potravin FARAH, 4O Kč/375g, Sýrie).
Recept bych chtěla vyzkoušet, tymián zalijeme vlažným nebo horkým nálevem. Děkuji za recept. Měj se hezky. M.