Recept Labužníkovo tajemství

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Plátek vepřové kýty i roštěnku dobře očistíme a naklepeme tak, aby byly přibližně stejně velké. Z obou stran maso osolíme a opepříme. Na plátek z kýty položíme plátek Ementálu /musí být menší než maso/, na sýr dáme žampiony, feferonku, oříšek másla, kapary a povrch přikryjeme šunkou /také menší než maso/, na závěr přiklopíme roštěnkou, oba druhy masa spíchneme kovovými jehlami dohromady a poprášíme hladkou moukou. Potom na oleji zpěníme na drobno nakrájenou cibuli, do ní dáme masovou kapsu a po obou stranách ji prudce osmahneme, Mírně podlijeme a dáme do trouby dusit pod poklici.
Podáváme s bramborovými hranolky a bohatou zeleninovou oblohou.

Recept je z kategorií: Závitky, rolády a hovězí dušené plátky


Reklama

Nahlásit recept

  • 05.11.07 vloženo
  • 4584x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 hodiny

Počet porcí

  • 1 porce

Ingredience

  • 1 plátek vepřové kýty
  • 1 roštěnka
  • 1 malý plátek sýru Ementálu
  • 2 sterilované žampiony
  • 1 sterilovaná nebo čerstvá feferonka
  • 2 kapary
  • 1 malý plátek šunky
  • sůl
  • mletý pepř
  • 1 lžička hladké mouky
  • 1 cibule
  • 20g másla
  • 100g oleje

Doporučená příloha

  • červené víno

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Labužníkovo tajemství

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Labužník Milan04
546 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Labužníkovo tajemství.

Maso dvojího druhu je vždycky zajímavé… ale poctivě přiznávám, že šunku bych vynechal (to není nic proti šunce; prostě hledám. zajímavé chutě, ne úplně tradiční - mohu se ovšem mýlit, samozřejmě) …

 
danda 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Labužníkovo tajemství. - Libuše :-)

hlavně, že je to maso dvojího druhu :-), snad si někdy vzpomenu v čem jsem ten Hlinomazův recept četla, ale mám pocit, že to vypravovala Bohdalka, měj se :-))

 
sivakova
489 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Labužníkovo tajemství.- Danda

Ale z Hlinomazem to nemá nic společného, je to z výstřižku, který měla moje babička v notýsku s recepty. Jen jsem tomu změnila název, Jmenovalo se to původně masová kapsa. Zdraví Libuše.

 
danda 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Labužníkovo tajemství.

Jejda, to se až nápadně podobá tomu Hlinomazovi, také to bylo vepřové a roštěnka, mezi nima něco, peklo se to…škoda, že pořád nemám v čem to péct :-(

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Hruškový koláč Hruškový koláč
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Chilli con carne Chilli con carne

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz