Recept Labužníkovo tajemství

sivakova Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Plátek vepřové kýty i roštěnku dobře očistíme a naklepeme tak, aby byly přibližně stejně velké. Z obou stran maso osolíme a opepříme. Na plátek z kýty položíme plátek Ementálu /musí být menší než maso/, na sýr dáme žampiony, feferonku, oříšek másla, kapary a povrch přikryjeme šunkou /také menší než maso/, na závěr přiklopíme roštěnkou, oba druhy masa spíchneme kovovými jehlami dohromady a poprášíme hladkou moukou. Potom na oleji zpěníme na drobno nakrájenou cibuli, do ní dáme masovou kapsu a po obou stranách ji prudce osmahneme, Mírně podlijeme a dáme do trouby dusit pod poklici. Podáváme s bramborovými hranolky a bohatou zeleninovou oblohou.

Recept je z kategorií: Závitky, rolády a hovězí dušené plátky

Nahlásit recept

  • 05.11.07 vloženo
  • 5223x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 hodiny

Počet porcí

  • 1 porce

Ingredience

  • 1 plátek vepřové kýty
  • 1 roštěnka
  • 1 malý plátek sýru Ementálu
  • 2 sterilované žampiony
  • 1 sterilovaná nebo čerstvá feferonka
  • 2 kapary
  • 1 malý plátek šunky
  • sůl
  • mletý pepř
  • 1 lžička hladké mouky
  • 1 cibule
  • 20g másla
  • 100g oleje

Doporučená příloha

  • červené víno

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Labužníkovo tajemství

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Labužníkovo tajemství

Labužník Milan04
546 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Labužníkovo tajemství.

Maso dvojího druhu je vždycky zajímavé… ale poctivě přiznávám, že šunku bych vynechal (to není nic proti šunce; prostě hledám. zajímavé chutě, ne úplně tradiční - mohu se ovšem mýlit, samozřejmě) …

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Labužníkovo tajemství. - Libuše :-)

hlavně, že je to maso dvojího druhu :-), snad si někdy vzpomenu v čem jsem ten Hlinomazův recept četla, ale mám pocit, že to vypravovala Bohdalka, měj se :-))

sivakova
491 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Labužníkovo tajemství.- Danda

Ale z Hlinomazem to nemá nic společného, je to z výstřižku, který měla moje babička v notýsku s recepty. Jen jsem tomu změnila název, Jmenovalo se to původně masová kapsa. Zdraví Libuše.

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Labužníkovo tajemství.

Jejda, to se až nápadně podobá tomu Hlinomazovi, také to bylo vepřové a roštěnka, mezi nima něco, peklo se to…škoda, že pořád nemám v čem to péct :-(

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Masarykovo cukroví

Nejlepší recepty

Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky
Reveňový koláč Reveňový koláč

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz