Recept Labužníkovo tajemství

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Plátek vepřové kýty i roštěnku dobře očistíme a naklepeme tak, aby byly přibližně stejně velké. Z obou stran maso osolíme a opepříme. Na plátek z kýty položíme plátek Ementálu /musí být menší než maso/, na sýr dáme žampiony, feferonku, oříšek másla, kapary a povrch přikryjeme šunkou /také menší než maso/, na závěr přiklopíme roštěnkou, oba druhy masa spíchneme kovovými jehlami dohromady a poprášíme hladkou moukou. Potom na oleji zpěníme na drobno nakrájenou cibuli, do ní dáme masovou kapsu a po obou stranách ji prudce osmahneme, Mírně podlijeme a dáme do trouby dusit pod poklici.
Podáváme s bramborovými hranolky a bohatou zeleninovou oblohou.

Recept je z kategorií: Závitky, rolády a hovězí dušené plátky


Reklama

Nahlásit recept

  • 05.11.07 vloženo
  • 4607x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 hodiny

Počet porcí

  • 1 porce

Ingredience

  • 1 plátek vepřové kýty
  • 1 roštěnka
  • 1 malý plátek sýru Ementálu
  • 2 sterilované žampiony
  • 1 sterilovaná nebo čerstvá feferonka
  • 2 kapary
  • 1 malý plátek šunky
  • sůl
  • mletý pepř
  • 1 lžička hladké mouky
  • 1 cibule
  • 20g másla
  • 100g oleje

Doporučená příloha

  • červené víno

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Labužníkovo tajemství

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Labužník Milan04
546 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Labužníkovo tajemství.

Maso dvojího druhu je vždycky zajímavé… ale poctivě přiznávám, že šunku bych vynechal (to není nic proti šunce; prostě hledám. zajímavé chutě, ne úplně tradiční - mohu se ovšem mýlit, samozřejmě) …

 
danda 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Labužníkovo tajemství. - Libuše :-)

hlavně, že je to maso dvojího druhu :-), snad si někdy vzpomenu v čem jsem ten Hlinomazův recept četla, ale mám pocit, že to vypravovala Bohdalka, měj se :-))

 
sivakova
489 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Labužníkovo tajemství.- Danda

Ale z Hlinomazem to nemá nic společného, je to z výstřižku, který měla moje babička v notýsku s recepty. Jen jsem tomu změnila název, Jmenovalo se to původně masová kapsa. Zdraví Libuše.

 
danda 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Labužníkovo tajemství.

Jejda, to se až nápadně podobá tomu Hlinomazovi, také to bylo vepřové a roštěnka, mezi nima něco, peklo se to…škoda, že pořád nemám v čem to péct :-(

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Tažený štrůdl


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Hermelín ve víně Hermelín ve víně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz