Recept Labužnícky utopenec po Gemersky - pre 8 osôb

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Špekačky alebo safalády na prieč z jednej strany asi do 2/3 porežeme .
Cibuľu pokrájame na plátky , čerstvé papriky , červenú repu pokrájame na tenké plátky a použijeme na vrstvenie .
S vymiešaným poterom naplníme zárezy v špekačkách (safaláde) a naložíma na zástelku z cibule , papriky , repy a pár kúskov hrozna resp. čučoriedok .
Takto založíme asi 3 vrstvá alebo 4 podľa veľkosti pohára . Dbáme na to aby posledná vrstva na vrchu bola vždy zelenina nie mäsový výrobok .

Do vody do dáme ingerdiencie pre nálev (okrem octu a nátrium benzonátu ) , niekoľko sekúnd necháme vrieť .
Ocot dáme do nálevu až po čiastočnom vychladení ( pri varení silne páchne ) , nátrium benzonát rozpustíme miešaním asi v 1 dl vychladnutom náleve a zmiešame ) .
Zakladaný pohár zalejeme vychladeným nálevom , na vrch nalejeme olivový olej , vhodným spôsobom uzatvoríme a uložíme do chladničky alebo tmavé chladné miesto asi na 7-10 dní vyzrieť .

Recept je z kategorií: Studená kuchyně


Reklama

Nahlásit recept

  • 24.09.07 vloženo
  • 6828x zobrazeno

Čas přípravy

  • do 40 min.

Počet porcí

  • 8 porcí

Ingredience

  • ( doporučené dávky určené pre 1,5 kg špekačiek alebo saflád do 2 – 2,5 l pohára )
  • a.) Základ na vrstvenie v pohári :
  • 1,5 kg ( asi 16 ks špekačiek resp. safalád)
  • 1 -1,5 kg cibuľe ( 2 l pohár asi 1 kg , 2,5 l pohár do 1,5 kg)
  • 1 - 2 ks stredne veľkej mrkvy podľa chuti postrúhať resp. pokrájať na tenké plátky
  • asi 10 ks zrnka veľkého buľharského hrozna resp. iného hrozna s pikantnou
  • príchuťou , alebo 10– 15 ks čučoriedok
  • 5 – 10 bobkových listov
  • 1-1 červená , žltá , biela čerstvá paprika pokrájať na tenké plátky
  • 1 stredne veľká červená repa
  • b.) Základ na poter špekačiek alebo safalád :
  • 3 PL kremžskej horčice
  • asi 20 g plnotučnej horčice
  • 2 PL chreň
  • 10 – 12 ks cesnaku – pretlačíme
  • 1 KL mleté biele korenie
  • 1 KL zmesu čierneho , červeného , zeleného korenia
  • 1 PL sójovej omáčky
  • ( PL – polievková lyžica , KL – kávová lyžica)
  • c.) Nálev :
  • 0,5 l vody
  • 0,3 – 0,5 l svetlého piva
  • 3 dl octu
  • 2 – 3 ks feferónky na kusy pokrájať
  • 2 – 3 čili celé papričky
  • 5 bobkových listov
  • 1 KL soľ
  • 1 PL cukor ( alebo med )
  • 1 KL horčičné semienka
  • 10 – 15 ks celé čierne korenie
  • 2 ks celé nové korenie
  • 1 KL natrium benzonát
  • 3 PL olivový olej

Doporučená příloha

  • čerstvý grahamový rožok , tmavý chlieb , špaldový chlieb , pivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Labužnícky utopenec po Gemersky - pre 8 osôb

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
buraci
1136 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Labužnícky utopenec po Gemersky - picur

Recept muzes opravit primo v textu, otevri si Muj Labuznik a Moje recepty, tam je to mozne.

 
picur
1 příspěvek 25.01.09 03:43
Re: Labužnícky utopenec po Gemersky - pre 8 osôb

pozn. autora receptu : pre ingrediencie na poter prosím opravte :

asi 20 g plnotučnej horčice
má byť správne :
asi 200 g plnotučnej horčice

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Restovaná kuřecí játra


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Bazalkové máslo Bazalkové máslo

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz