Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
divana Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Exkluzivni jemna pastika urcena k prime spotrebe… nekdy neni treba ani
chleba
Jatra a srdce odblanime, nasekame na mensi kousky a nechame 1/2 h marinovat spolecne s rozdrcenym cesnekem a korenim (muskatovy orisek, tymian, rozmaryn, pepr, nove koreni, skorice, sul). Na panvi rozpalime 100 g masla, zpenime nasekanou cibulku a nalozenou smes zprudka oprazime do zlatova. Zalijeme brandy a jablecnym dzusem (strouhanym jablkem) a nechame veskerou tekutinu vsaknout. Stahneme z ohne. Pripravime smes smetany na slehani, strouhane limetkove kury, sekanych bazalkovych listu a soli a pepre dle chuti. Touto smesi zalijeme teply jatrovy zaklad. Zamichame, nechame vychladnout. Nasekame orisky dle chuti a volby a smes spolecne se zbytkem masla (nejlepe pokojove teploty) rozmixujeme do hladka. Vychladime v lednici, podavame nejlepe s cerstvym krupavym tmavym chlebem a aromatickym vinem (suche portske, martini, cherry, tokaj atd).
Recept je z kategorií: Chuťovky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
7.10.12 15:04
Recept je velice jednoduchý a nenáročný, zvládne jej v pohodě
i každý začátečník…
Ale při vší té jednoduchosti je velice dobrý a doporučuju vyzkoušet.
Tentokrát jsem dělala pouze z kuřecích jater, ale rozhodně vyzkouším
i tu variantu se směsí jatýrek a srdíček.
Moc dobře chutnala paštika již druhý den.
Jen místo másla jsem použila sádlo, přece jen do paštiky se mi zdá být
vhodnější, alespoň pro naše chuťové buňky
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Labužnická paštika z drůbežích jater
Tak na tu se těším už teď

1 příspěvek 11.3.11 15:17
Upresnuji trochu vice…orisek dovnitr ano (nemusi byt ani dohladka rozmixovan, vetsinou dohladka rozmixuji pastiku a pridam nasekane orisky extra…asi jsem byla zbrkla pri psani jak jsem to tak zkratila)…jinak zdobim jeste navrch celymi orechy a cerstvymi celymi bazalkovymi listy…souhlas se vsemi…casino…v receptu pisi, ze celou marinovanou smes smazim zprudka na panvi, tzn vcetne marinady, nic nevyhazuji…mam rada tu jemnou korenenou chut kterou to po ulezeni celku doda…je na kazdem kolik zcelkoveho pomeru pouzije
Diky za komentare
Divana
Jolana - oříšek dovnitř, ano, musí křupnout stejně jako hořčičné semínko, jak píše casino.
Recept se mi líbí, bude lepší než můj původní, zdlouhavý. Díky:)
Jen oříšky nebo mandle nemixuji…
Konečně paštika, která se nepeče ve slaninovém kabátku

V receptu se nepíše, co s marinádou… Pokud se nevyhodí (já to tak chápu) tak se mi zdá toho koření příliš… Na druhou stranu, pokud se nevyhodí, tak proč marinovat, že?
Také bych byl pro to, část jádrovin nechat najemno posekané, nebo nahrubo rozmixované. Můžete také vyzkoušet hořčičné semínko… Uvidíte, že potom budete v paštice jazykem hledat ta semínka, abyste si jimi mezi řezáky „křupli“
5068 příspěvků 16.7.10 17:53
Divana, krasny recept
…prosim, tie oriesky zamiesame do pastety?
..
Vdaka