Recept Labužnická paštika z drůbežích jater

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Labužnická paštika z drůbežích jater

Úvod

Exkluzivni jemna pastika urcena k prime spotrebe… nekdy neni treba ani chleba :)

Postup

Jatra a srdce odblanime, nasekame na mensi kousky a nechame 1/2 h marinovat spolecne s rozdrcenym cesnekem a korenim (muskatovy orisek, tymian, rozmaryn, pepr, nove koreni, skorice, sul).

Na panvi rozpalime 100 g masla, zpenime nasekanou cibulku a nalozenou smes zprudka oprazime do zlatova. Zalijeme brandy a jablecnym dzusem (strouhanym jablkem) a nechame veskerou tekutinu vsaknout. Stahneme z ohne.

Pripravime smes smetany na slehani, strouhane limetkove kury, sekanych bazalkovych listu a soli a pepre dle chuti. Touto smesi zalijeme teply jatrovy zaklad. Zamichame, nechame vychladnout.

Nasekame orisky dle chuti a volby a smes spolecne se zbytkem masla (nejlepe pokojove teploty) rozmixujeme do hladka. Vychladime v lednici, podavame nejlepe s cerstvym krupavym tmavym chlebem a aromatickym vinem (suche portske, martini, cherry, tokaj atd).

Recept je z kategorií: Chuťovky


Reklama

Nahlásit recept

  • 16.07.10 vloženo
  • 9600x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hod

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 700 g drubezich jater (chutnejsi je mix jatra/srdce 3:1)
  • 6 strouzku cesneku
  • 1 stredni cibule (cervena)
  • hrst cerstvych listu bazalky (vyborna je skoricova odruda)
  • 2 dl brandy
  • 200 g masla
  • 1 dl smetany na slehani
  • 50 cl 100% jablecneho dzusu nebo ½ strouhaneho jablka
  • ½ muskatoveho orisku
  • 3 lzicky cerstve mleteho cerneho pepre
  • 2 lzicky tymianu
  • 1 lzicka rozmarynu
  • ½ lzicky skorice
  • 6 kulicek drceneho noveho koreni
  • kura z 1 limetky
  • sul dle chuti
  • orisky dle volby (kesu/mandle/pistacie...)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 07.10.12 15:04

Recept je velice jednoduchý a nenáročný, zvládne jej v pohodě i každý začátečník…
Ale při vší té jednoduchosti je velice dobrý a doporučuju vyzkoušet. Tentokrát jsem dělala pouze z kuřecích jater, ale rozhodně vyzkouším i tu variantu se směsí jatýrek a srdíček.
Moc dobře chutnala paštika již druhý den.
Jen místo másla jsem použila sádlo, přece jen do paštiky se mi zdá být vhodnější, alespoň pro naše chuťové buňky ;)

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Labužnická paštika z drůbežích jater

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Zuzka1973
2192 příspěvků 03.10.12 19:13

Tak na tu se těším už teď :palec: :kytka:

 
divana
1 příspěvek 11.03.11 15:17

Upresnuji trochu vice…orisek dovnitr ano (nemusi byt ani dohladka rozmixovan, vetsinou dohladka rozmixuji pastiku a pridam nasekane orisky extra…asi jsem byla zbrkla pri psani jak jsem to tak zkratila)…jinak zdobim jeste navrch celymi orechy a cerstvymi celymi bazalkovymi listy…souhlas se vsemi…casino…v re­ceptu pisi, ze celou marinovanou smes smazim zprudka na panvi, tzn vcetne marinady, nic nevyhazuji…mam rada tu jemnou korenenou chut kterou to po ulezeni celku doda…je na kazdem kolik zcelkoveho pomeru pouzije :)
Diky za komentare
 Divana

 
2905
753 příspěvků 20.07.10 12:03
Re: Labuznicka pastika z drubezich jater

Jolana - oříšek dovnitř, ano, musí křupnout stejně jako hořčičné semínko, jak píše casino.
Recept se mi líbí, bude lepší než můj původní, zdlouhavý. Díky:)
Jen oříšky nebo mandle nemixuji…

 
casino
4473 příspěvků 17.07.10 08:11
Re: Labuznicka pastika z drubezich jater

Konečně paštika, která se nepeče ve slaninovém kabátku :)
V receptu se nepíše, co s marinádou… Pokud se nevyhodí (já to tak chápu) tak se mi zdá toho koření příliš… Na druhou stranu, pokud se nevyhodí, tak proč marinovat, že?
Také bych byl pro to, část jádrovin nechat najemno posekané, nebo nahrubo rozmixované. Můžete také vyzkoušet hořčičné semínko… Uvidíte, že potom budete v paštice jazykem hledat ta semínka, abyste si jimi mezi řezáky „křupli“ :-)

 
jolana
5065 příspěvků 16.07.10 17:53
Re: Labuznicka pastika z drubezich jater

Divana, krasny recept :) …prosim, tie oriesky zamiesame do pastety? ..
Vdaka :)

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Pomerančová zmrzlina


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Houbová smaženice Houbová smaženice

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz