Recept La Zingara

Španělská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

La Zingara-Gaetano Donizetti

G.Donizettiho oblubene jedlo…

Postup

Nudle uvarime, oplachneme, scedime a nechame okapat.

V hlbokej panvici/kastrol, na kvapke oleja/masla oprazime maso do makka, osolime, okorenime, pridame spenat, sunku. Premiesavame az pokial spenat nezmakne.

V druhom malom kastroliku rozpustime maslo, pridame muku, miesame az pokial muka nezbelie. Potom pomaly prilievame za staleho miesania mlieko alebo smotanu-najprv trochu mlieka aby sa nam spojilo a stale miesame, potom zasa trochu az do konca.

Besamel pomaly prilievame ku masu a sunke zo spenatom a miesame az do spojenia.
Ochutime citron.stavou alebo muskatovym orieskom podla chutia osolime a okorenime ak je este treba.
Pridame uvarene nudle a dobre premiesavame obracanim zdola hore ( nie miesanim) az sa nam vsetko spolu prehreje.
Podavame posypane struhanym syrom a ciernymi olivami (kto rad).

Dobru chut!

Pozn.:V original recept sa do besamelu pridavaju rozslahane zltka v troche mlieka.
Urcite sa da skusit s mrazenym spenatom, aj ked cerstvy je ovela chutnejsi.

Recept je z kategorií: Těstoviny


Reklama

Nahlásit recept

  • 08.03.08 vloženo
  • 4198x zobrazeno

Čas přípravy

  • R

Ingredience

  • 1 balicek nudle dlhe siroke
  • 2 jazyky jahnacie, uvarene a olupane( original)..mozme dat veprove/ udene alebo nahradit morcacim/kuracim masom--narezeme na nudlicky asi 0,7 cm siroke.
  • 200 gr sunky--zrolujeme do rolky a rezeme-vyjdu nam dlhe nudlicky
  • 250-500 gr spenat cerstvy--takisto ako sunku kladieme listy na seba,zrolujeme a rezeme na tenke dlhe nudlicky
  • struhany tvrdy syr
  • sol
  • biele korenie mlete podla chuti
  • citron.stava alebo struhnutie muskatov.orieska
  • Besamel:
  • 2 PL masla
  • 2 PL hl.muky
  • 1,5-2 salky smotany/mlieka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu La Zingara

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Lyduska
349 příspěvků 12.05.14 20:51
:mavam:
 
jolana
5065 příspěvků 10.02.14 07:58

Ejo, v originale je spanelsky zraly tvrdy ovci syr z tych ich zralych tvrdych ovcich syrov..asi tazko u nas zozenieme..cize original je to jedlo chutovo ozaj bohate ked vezmes do uvahy sunku+jazyk+ syr +cierne olivy..tie olivy su tam prave kvoli tym ingredienciam­..pretoze olivy doplnia a ozivia chut daneho(zelene sa nehodia ku udenemu a span. sunke! a zralemu! syru)..ale aj vydatne podporuju travenie.. :mavam:..doplnok vinecko cervene spanelske… :kytka:

 
Eja
3820 příspěvků 09.02.14 16:45

Uzený jazyk byl jediný jazyk, který jsem narychlo sehnala, myslím, že neuzený by byl skoro lepší, chuť by byla jemnější. Ale velmi doporučuji recept vyzkoušet. Jol neupřesňuje jaký sýr, docela by mne to zajímalo jaký je v originálu, já jsem váhala mezi parmezánem a goudou, zvolila jsem goudu, ale podle mne vůbec nejlepší by bylo pecorino.

 
di
2451 příspěvků 09.02.14 16:25

Mrzí mě, že jsem tenhle recept nenašla před týdnem, měla jsem dva uzené jazyky a nevěděla, co s nimi. Tak snad příště, no, snad na tenhle recept do té doby nezapomenu.

 
Eja
3820 příspěvků 09.02.14 16:06

Nebyla jsem líná a dokoupila uzený jazyk. Souhlasím s Jol, škoda nechat recept zapadnout. Je to - vlastně bylo- opravdu moc dobré. Držela jsem se dle dodatku originálu a do bešamelu zašlehala žloutek v trošce mléka. Dochuceno strouhnutím oříšku a citronové kúry. Nic jiného není potřeba. :potlesk:

 
Eja
3820 příspěvků 08.02.14 15:34

Čerstvý špenát čeká co s ním provedu, šunku mám, jazyk či jiné maso asi není potřeba. Děkuji za vytažení receptu. :mavam:

 
jolana
5065 příspěvků 08.02.14 15:21

..niekedy mi je tohto receptu luto, je to specialita.. my sme to dnes mali na obed sice bez jazyka ale spanelska sunka a kuracie prsa na nudlicky.. :mavam:

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Bramborové placky s jablky


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz