Recept Kýta v pikantním nálevu

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Kýta v pikantním nálevu

Postup

Vepřovou kýtu očistíme, na­krájíme na plátky (i menší) a naklepáme. Vidličkou řádně rozmícháme všechny přísady potřebné k nálevu. Právě v této vzniklé hmotě namáčíme plátky masa a klademe je do nádoby a zbytkem hmoty je přelijeme. Necháme v ledničce 24 hodin uležet a pečeme v rozpáleném oleji jako minutku. Jídlo je pikantnější, nezapo­meneme proto na dobré víno či pivo.

Recept je z kategorií: Vepřové maso

Nahlásit recept

  • 15.01.04 vloženo
  • 7125x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 600 g vepřové (možno i hově­zí) kýty.
  • Nálev:
  • 2 vejce
  • 2 lžíce maggi
  • 1 lžíce solamylu
  • 1 lžíce majoránky
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1/2 lžičky drceného kmínu
  • 1/2 lžičky kari koření
  • 1/2 lžičky sladké mleté papriky
  • 1/2 lžičky pá­livé papriky (hodně zostříme, když místo pálivé mleté papriky dáme 1/2 lžičky čili koření).

Doporučená příloha

  • bramborové hra­nolky, obloha dle vlastní fanta­zie, zeleninový i ovocný salát.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kýta v pikantním nálevu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
jolana
5066 příspěvků 11.11.10 15:12

Jari, tebe tiez dik za fotky :)..jj..stale s obdivom pozeram ako ti to pecie a vari :)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Chléb s celerem Chléb s celerem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz