Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
herdekbaba Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Cibuli nakrájíme na kolečka a usmažíme do zlatova. Maso nakrájíme na kostky a několik minut ho necháme péct na cibuli. Pak přidáme šálek teplé vody a dusíme téměř do měkka. Nepoškozené listy hlávkového salátu pečlivě opereme a necháme pořádně okapat. Přidáme je k téměř měkkému masu a necháme dál dusit už bez pokličky! Pak maso odstavíme, žloutky rozšleháme s citronovou šťávou, přisolíme a opatrně spojíme se šťávou z masa. Podáváme sypané sekaným koprem. Přeji dobrou chuť!
Recept je z kategorií: Vepřové maso
bramborové knedlíky, pivo
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Kýta s koprem
1436 příspěvků 25.1.09 03:43
Možno bude moja poznámka trochu od veci, ale je o šaláte. Babička a neskôr aj mamina často robili šalátovú omáčku, mali je veľmi radi. My so sestrou sme ju nazvali „skapatý šalát“ a nejedli by sme ju anikebyčo. Teraz je mamina už niekoľko rokov imobilná, tak varím ja a skúsila som to takto: šalátové listy (veľa) posekám na mixéri a keď ich pridám do omáčky, hneď ju odstavím. Tak zostane šalát trošku chrumkavý a vyhnem sa veľkým zvädnutým listom, ktoré nás - a myslím, že aj viacerých ľudí - odradili od inak veľmi chutnej omáčky.