Recept Kýta s chutí jater

zlata Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Pokud se rozhodnete pro tohle maso, je dobré ho den předem řádně proklepat, po obou stranách pěkně osolit, opepřit a uložit do lednice. Druhý den maso poprášíme rozemnutou majoránkou, tak jako, když solíme - hezky na obou stranách. Začneme smažit na rozpáleném oleji s máslem. Osmahnutou stranu vždy potřeme plnotučnou hořčicí a znovu otočíme do omastku. Začne fáze podlévání pivem. Podlít - lehce, maso v pivku otočit, nechat vysmahnout do tuku....asi tak 3x Nakonec naservírujeme s nějakým brambůrkem a zbytek piva vypijeme.

Recept je z kategorií: Vepřové maso

Nahlásit recept

  • 13.09.07 vloženo
  • 2666x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1/2 hod + 1 den

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 velké plátky vepřové kýty
  • sůl
  • pepř
  • majoránka
  • plnotučná hořčice
  • 2 PL másla
  • 2 PL oleje
  • 10° pivo na podlévání.

Doporučená příloha

  • restované brambory, zeleninový salát nebo tatarská omáčka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kýta s chutí jater

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Kýta s chutí jater

zlata
1200 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kýta s chutí jater - Tulinko,

zdravím, dej vědět, jak chutnalo :-)))

Labužník Tulinka02
353 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kýta s chutí jater

To vypadá zajímavě, určitě vyzkouším!

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s rajčaty a...
Ořechový koláč Ořechový koláč
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Štika na smetaně Štika na smetaně
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz