Recept Kýta s chutí jater

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Pokud se rozhodnete pro tohle maso, je dobré ho den předem řádně proklepat, po obou stranách pěkně osolit, opepřit a uložit do lednice.

Druhý den maso poprášíme rozemnutou majoránkou, tak jako, když solíme - hezky na obou stranách.
Začneme smažit na rozpáleném oleji s máslem. Osmahnutou stranu vždy potřeme plnotučnou hořčicí a znovu otočíme do omastku.

Začne fáze podlévání pivem. Podlít - lehce, maso v pivku otočit, nechat vysmahnout do tuku…asi tak 3×
Nakonec naservírujeme s nějakým brambůrkem a zbytek piva vypijeme.

Recept je z kategorií: Vepřové maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 13.09.07 vloženo
  • 2293x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1/2 hod + 1 den

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 velké plátky vepřové kýty
  • sůl
  • pepř
  • majoránka
  • plnotučná hořčice
  • 2 PL másla
  • 2 PL oleje
  • 10° pivo na podlévání.

Doporučená příloha

  • restované brambory, zeleninový salát nebo tatarská omáčka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kýta s chutí jater

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
zlata
1200 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kýta s chutí jater - Tulinko,

zdravím, dej vědět, jak chutnalo :-)))

 
Labužník Tulinka02
353 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kýta s chutí jater

To vypadá zajímavě, určitě vyzkouším!

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz