Recept Kyšková buchta

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Olej, mouku, cukr, kakao, sodu a vejce smícháme dohromady ke konci přidáme kyselé mléko a vše promícháme. Pečeme ve vymazaném plechu asi 30 minut asi na 180 C. Po upečení můžeme pomazat povrch buchty džemem a posypat kokosem, nebo polít čokoládou.

Recept je z kategorií: Rychlé moučníky

Nahlásit recept

  • 07.10.03 vloženo
  • 24959x zobrazeno

Čas přípravy

  • 15 minut

Ingredience

  • 175 ml oleje
  • 35 dkg polohrubé mouky
  • 35 dkg mletého cukru
  • 2 lžíce kakaa
  • 1/2 lžíce jedlé sody
  • 2 vejce
  • 1/2 l kyselého mléka (kyšky) nebo kefíru

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kyšková buchta

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Kyšková buchta

Mischka
38 příspěvků 3.7.11 11:11

Je opravdu moc dobrá a výborná na zužitkování všemožných špajzových pokladů: kakao (které jsem neměla po ruce) jsem nahradila karobem a povrch posypala (značně již archivní) kompotovanou dýní. Po upečení jsem ještě povrch polila čokoládovou polevou - zbylou ještě z vánočního pečení. Tomu říkám úklid špajzu ;)

Papaja
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Kyšková buchta

Včera jsem ji vyzkoušela a je moc dobrá. Při pečení jsem celý povrch posypala mraženým lesním ovocem. „Utopilo se“, ale to nevadí, i tak chutná buchta výborně.
P. :-)

Scarlet02
577 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kyšková buchta

Taky ji dělávám, moc chutná mým vnučkám.

Pampeliska191
1075 příspěvků 8.10.03 15:57
Martan

Diky za odpoved. Me rodiste bylo Zlinsko, bydliste Uherskobrodsko, pak nejake roky jsem zila v Kanade a ted ziji paty rok v Lucembursku ve meste Dudelange asi 20 minut jizdy autem do hlavniho mesta Luxembourg. Preji Ti at se Ti v Holandsku libi a budu se tesit na Tve recepty, ktere nam budes posilat do Labuznika. Ahoj

martan
73 příspěvků 25.1.09 03:43
Kyskova buchta

Jsem rada ze chutna

Příspěvek upraven 21.10.12 v 11:04

Pampeliska191
1075 příspěvků 8.10.03 11:13
Martan

Prave jsem koukla na Tvou osobni stranku a zjistuji, ze pochazis z Uherskohradistska, jako ja. Ted jsem se z tama vratila. Muzu se zeptat, odkud presne pochazis?. Jak dlouho zijes v Holandsku?(Pokud nechces, nemusis mi odpovidat.) Ja nyni ziji v Lucembursku. Ver mi Martan, ze kdyz jsem cetla Tvuj prvni recept na Labuzniku, ze jsem si myslela, ze zrejme pochazis z Moravy. Tusila jsem to podle Tvych receptu. Tesim se na Tve dalsi receptiky. Ahoj

Pampeliska191
1075 příspěvků 8.10.03 10:27
Martan

Tento recept je skutecne vyborny a hlavne rychly. Delavam ho vetsinou, kdyz se mi ohlasi necekana navsteva. Poslala jsem ho jiz na Labuznika pod nazvem Jednoduchy kyskovy cviboch. Ale neber to prosim Te tak, ze by mi to vadilo, ze jsi napsala duplikat. Mne se to stava taky, ze napisi duplikatni recept. Pri takovem mnozstvi receptu se to snadno prehlidne. Ja bych si toho asi ani nevsimla, ale protoze tuto buchtu pecu dosti casto, tak jsem to postrehla. Ale ver mi, vubec mi to nevadi. Timto chci jen rict, ze se to nestava jenom mne, protoze hodne receptu je stejnych nebo podobnych, pouze se zmenou nazvu.
Tve recepty se mi libi a tesim se jiz na dalsi. Mej se moc hezky

rastoba
492 příspěvků 25.1.09 03:43
Glamo

super, boduješ :-) Takhle jsem se po ránu dlouho nezasmála :o))))) Tu buchtu mám taky ráda, my ji říkáme kefírová.

martan
73 příspěvků 8.10.03 07:24
:o)

Proc ne :o)
Nam ji pekla babicka a je to taky moje oblibena buchta z detsvi. Jenom nam tam babicka nedavala mandlicku a nerezala ji do kosoctvercu!

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Tak tohle...

je má oblíbená buchta z dětství. Dělala nám ji mamka. Jen jsme ji speciálně pojmenovali… Totiž: . Jednou tyhle řezy upekla, potřela marmeládou, pak čokoládou, nakrájela na KOSOČTVERCE a na kosočtverec položila na ozdobu mandličku. No a od té doby se tenhle zákusek nepojmenoval už nikdy nikdo jinak než Pí.ové řezy. Moralisté prominou, ale je to tak. Jo, někdy to tak v životě chodí…! :-)))))))))))

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Karbanátky Karbanátky
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz