Recept Kyšková buchta
martan Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Olej, mouku, cukr, kakao, sodu a vejce smícháme dohromady ke konci přidáme kyselé mléko a vše promícháme. Pečeme ve vymazaném plechu asi 30 minut asi na 180 C. Po upečení můžeme pomazat povrch buchty džemem a posypat kokosem, nebo polít čokoládou.
Recept je z kategorií: Rychlé moučníky
- 07.10.03 vloženo
- 34350x zobrazeno
Čas přípravy
- 15 minut
Ingredience
- 175 ml oleje
- 35 dkg polohrubé mouky
- 35 dkg mletého cukru
- 2 lžíce kakaa
- 1/2 lžíce jedlé sody
- 2 vejce
- 1/2 l kyselého mléka (kyšky) nebo kefíru
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Kyšková buchta
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Kyšková buchta
38 příspěvků 3.7.11 11:11
Je opravdu moc dobrá a výborná na zužitkování všemožných špajzových pokladů: kakao (které jsem neměla po ruce) jsem nahradila karobem a povrch posypala (značně již archivní) kompotovanou dýní. Po upečení jsem ještě povrch polila čokoládovou polevou - zbylou ještě z vánočního pečení. Tomu říkám úklid špajzu
Včera jsem ji vyzkoušela a je moc dobrá. Při pečení jsem celý povrch posypala mraženým lesním ovocem. „Utopilo se“, ale to nevadí, i tak chutná buchta výborně.
P.
577 příspěvků 25.1.09 03:43
Taky ji dělávám, moc chutná mým vnučkám.
1075 příspěvků 8.10.03 15:57
Diky za odpoved. Me rodiste bylo Zlinsko, bydliste Uherskobrodsko, pak nejake roky jsem zila v Kanade a ted ziji paty rok v Lucembursku ve meste Dudelange asi 20 minut jizdy autem do hlavniho mesta Luxembourg. Preji Ti at se Ti v Holandsku libi a budu se tesit na Tve recepty, ktere nam budes posilat do Labuznika. Ahoj
73 příspěvků 25.1.09 03:43
Jsem rada ze chutna
Příspěvek upraven 21.10.12 v 11:04
1075 příspěvků 8.10.03 11:13
Prave jsem koukla na Tvou osobni stranku a zjistuji, ze pochazis z Uherskohradistska, jako ja. Ted jsem se z tama vratila. Muzu se zeptat, odkud presne pochazis?. Jak dlouho zijes v Holandsku?(Pokud nechces, nemusis mi odpovidat.) Ja nyni ziji v Lucembursku. Ver mi Martan, ze kdyz jsem cetla Tvuj prvni recept na Labuzniku, ze jsem si myslela, ze zrejme pochazis z Moravy. Tusila jsem to podle Tvych receptu. Tesim se na Tve dalsi receptiky. Ahoj
1075 příspěvků 8.10.03 10:27
Tento recept je skutecne vyborny a hlavne rychly. Delavam ho vetsinou, kdyz se mi ohlasi necekana navsteva. Poslala jsem ho jiz na Labuznika pod nazvem Jednoduchy kyskovy cviboch. Ale neber to prosim Te tak, ze by mi to vadilo, ze jsi napsala duplikat. Mne se to stava taky, ze napisi duplikatni recept. Pri takovem mnozstvi receptu se to snadno prehlidne. Ja bych si toho asi ani nevsimla, ale protoze tuto buchtu pecu dosti casto, tak jsem to postrehla. Ale ver mi, vubec mi to nevadi. Timto chci jen rict, ze se to nestava jenom mne, protoze hodne receptu je stejnych nebo podobnych, pouze se zmenou nazvu.
Tve recepty se mi libi a tesim se jiz na dalsi. Mej se moc hezky
492 příspěvků 25.1.09 03:43
super, boduješ
Takhle jsem se po ránu dlouho nezasmála
))))) Tu buchtu mám taky ráda, my ji říkáme
kefírová.
73 příspěvků 8.10.03 07:24
Proc ne
)
Nam ji pekla babicka a je to taky moje oblibena buchta z detsvi. Jenom nam tam babicka nedavala mandlicku a nerezala ji do kosoctvercu!
je má oblíbená buchta z dětství. Dělala nám ji mamka. Jen jsme ji speciálně pojmenovali… Totiž: . Jednou tyhle řezy upekla, potřela marmeládou, pak čokoládou, nakrájela na KOSOČTVERCE a na kosočtverec položila na ozdobu mandličku. No a od té doby se tenhle zákusek nepojmenoval už nikdy nikdo jinak než Pí.ové řezy. Moralisté prominou, ale je to tak. Jo, někdy to tak v životě chodí…!