Recept Kyselo pálivá Sečuánská polévka - Sheun Lat Tong Pra

Čínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Kyselo pálivá Sečuánská polévka - Sheun Lat Tong

Úvod

V azii je vela verzii na kyselo stiplavu polievku, v Cine je to Secuanska verzia „Sheut Lat Tong“ v Thajsku „Tom youm“, vo Filipinach je to „Sinigang“, vo Vietname „Canh chua“. My doma skor robime Thajsku verziu ale pomocou kucharskej knihy „The Heritage of Chinese cooking od E. Chong“ prikladam aj tuto verziu, ci je ta spravna, neviem, ale chutila super.

Postup

1-Bravcove maso - pliecko nakrajame na male sliziky a dame marinovat minimalne na 30 minut. Do woku dame lyzicu - dve rastlinneho oleja a oprazime namarinove maso, pokial nezmeni farbu.

2-Do hrnca si dame sojovu omacky, polku octu (jednu lyzicu), na sliziky nakrajane jarnu cibulku, zazvor, sezamovy olej, podrvene secuanske korenie, susene chilli a koriander. A kratko oprazime.

3-Pridame na sliziky nakrajane drevene ucho, shitaky a bambusove vyhonky a oprazene bravcove maso, nakoniec zalejeme teplym pripravenym hovadzim vyvarom, ochutime solou a troskou cukru. Dame varit na cca 5 minut.

4-Po cca 5 minutach primiesame skrobovu mucku, aby polievka mala jemnu hustu konzistenciu (poloomacka), vmiesame na sliziky nakrajame tofu. V miske si vymiesame vajicka a tenkym prudom a pomocou paliciek ich vmiesame do polievky, aby sme dosiahli dlhsie vlakna (mne sa to nepodarilo).

5-Tesne pred podavanim vmiesame druhu polku octu, aby sme mali vyraznejsiu chut. Hned podavame.

Recept je z kategorií: Polévky

Nahlásit recept

  • 24.07.11 vloženo
  • 13895x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40 min

Ingredience

  • 10 secuanske korenie
  • 2 lyzice sojová omáčka lahka
  • 1 lyzicka sezamovy olej
  • 2 lyzice ocot tmavy cinsky
  • 2-3 suche chilli papricky
  • 1 lyzica zazvor nakrajany nadrobno
  • 2 lyzice koriander čerstvý
  • 2 cibulka jarna
  • 1 hrncek bambusove vyhonky
  • 2 lyzice drevene ucho (uchovec bazový)
  • 2 lyzice shi-take hríby (namočené)
  • 2-3 lyzice kukuričný škrob
  • 1 hrncek tofu makke
  • 2 vajicka
  • 200 g bravcove maso
  • 8-10 hrncekov hovadzi vyvar

Marinada na maso:

  • 1 lyzicka sezamovy olej
  • 1 lyzicka maizena
  • 1 lyzica sojova omacka lahka
  • 1- lyzica Rastlinny olej
  • sol podla potreby
  • 1 lyzicka cukor
  • voda podla potreby

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Fjordo 03.10.17 08:07

Správne je shiitake.

Odkaz na uvaření

Bento 24.07.11 12:04

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Kyselo pálivá Sečuánská polévka - Sheun Lat Tong

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Drobek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 24.07.11 21:39

Ano :potlesk: , tohle je ono.

Bento
794 příspěvků 24.07.11 11:56

Povodne tato polievka je dedinska vydatna husta , preto vajicka, tofu a muka.
Polievka ma mat tradicke 5 chuti :
1- stiplavu - chilli a secuanske korenie
2- kysla - ocot
3- sladka cukor
4- slana - sol
5- zemita - hriby
V sucastnosti je tato polievkla povysena na elegantu polievku pridanim bravcoveho alebo kuracieho masa alebo kreviet ako prvy chod cinskeho banketu.

PS: Aby sa nam to podarilo spravit za 10 minut treba vsetky suroviny nakrajat na sliziky aj hriby a mat hotovy vyvar.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Štědrák

Nejlepší recepty

Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Jahodový pohár Jahodový pohár
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz