Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Bento Čínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
V azii je vela verzii na kyselo stiplavu polievku, v Cine je to Secuanska verzia „Sheut Lat Tong“ v Thajsku „Tom youm“, vo Filipinach je to „Sinigang“, vo Vietname „Canh chua“. My doma skor robime Thajsku verziu ale pomocou kucharskej knihy „The Heritage of Chinese cooking od E. Chong“ prikladam aj tuto verziu, ci je ta spravna, neviem, ale chutila super.
1-Bravcove maso - pliecko nakrajame na male sliziky a dame marinovat minimalne na 30 minut. Do woku dame lyzicu - dve rastlinneho oleja a oprazime namarinove maso, pokial nezmeni farbu. 2-Do hrnca si dame sojovu omacky, polku octu (jednu lyzicu), na sliziky nakrajane jarnu cibulku, zazvor, sezamovy olej, podrvene secuanske korenie, susene chilli a koriander. A kratko oprazime. 3-Pridame na sliziky nakrajane drevene ucho, shitaky a bambusove vyhonky a oprazene bravcove maso, nakoniec zalejeme teplym pripravenym hovadzim vyvarom, ochutime solou a troskou cukru. Dame varit na cca 5 minut. 4-Po cca 5 minutach primiesame skrobovu mucku, aby polievka mala jemnu hustu konzistenciu (poloomacka), vmiesame na sliziky nakrajame tofu. V miske si vymiesame vajicka a tenkym prudom a pomocou paliciek ich vmiesame do polievky, aby sme dosiahli dlhsie vlakna (mne sa to nepodarilo). 5-Tesne pred podavanim vmiesame druhu polku octu, aby sme mali vyraznejsiu chut. Hned podavame.
Recept je z kategorií: Polévky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Kyselo pálivá Sečuánská polévka - Sheun Lat Tong
Ano
, tohle je ono.
Povodne tato polievka je dedinska vydatna husta , preto vajicka, tofu a muka.
Polievka ma mat tradicke 5 chuti :
1- stiplavu - chilli a secuanske korenie
2- kysla - ocot
3- sladka cukor
4- slana - sol
5- zemita - hriby
V sucastnosti je tato polievkla povysena na elegantu polievku pridanim bravcoveho alebo kuracieho masa alebo kreviet ako prvy chod cinskeho banketu.
PS: Aby sa nam to podarilo spravit za 10 minut treba vsetky suroviny nakrajat na sliziky aj hriby a mat hotovy vyvar.