Recept Kyselo od Krakonoše

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Brambory, houby, kmín, masox vložíme do 1 a 1/2 litru vody a vaříme do měkka. Přidáme chlebový kvas, povaříme. Na másle osmažíme nakrájenou cibulku, rozklepneme 3 vejce a zamícháme do řídka. Přidáme do polévky. Případně ochutíme lžičkou octa a přisolíme. Nakonec ještě kus másla a podáváme.

Nahlásit recept

  • 05.04.03 vloženo
  • 8451x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • Chlebový kvas připravíme den předem: do 1/4 l vlažné vody, rozdrobíme 3 dkg kvasnic a přidáme 3 vrchovaté lžíce žitné mouky hladké, /možno i hrubé/, kus chlebové kůrky, zamícháme, zakryjeme a necháme v teple.
  • brambory oloupané krájené
  • hrst sušených hub
  • 3 vejce
  • máslo
  • 1 cibule
  • rovná lžička kmínu
  • sůl
  • 1 masox

Doporučená příloha

  • chléb s máslem

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

nechcineschonehospravce 17.01.11 23:01

Zdá se vám normální, že každý neregistrovaný primitiv může vkládat fotky, komentáře, cokoli????

Odkaz na uvaření

pepíno 69 17.01.11 22:14

super mnamka pro labužníky polívek a je moc zdravá

Diskuse k receptu Kyselo od Krakonoše

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Manana
1515 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kyselo od Krakonoše

Mě úplně vzalo, jak romik prdí kvas! Málem mi puklo břicho! Škoda že sem u toho nebyl. Romiku, seš jednička super plus!

rehek
11 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kyselo od Krakonoše

Myslim, ze Krakonos masox nezna, ten tam urcite nepatri a vejce jsou lepsi smazena.

Labužník Romik02
1 příspěvek 10.10.03 21:41
Kyselo podle me babky

Ahoj livo,
zkus uvarit tvemu nejmilejsimu takto:
udelej kvas,neb daj kupi v nejblizsim pekarstvi,kvas prumyslovy
zvar vodu,dej jednu vetci cibulu,susane huby,sol,nech projit varem prdej kvas,dej na mirny ohen.
na panev dej maslo,nakrajenou cibuli,vajicka,udelej jako michana
zvlast uvar brambory s kminem osol ! kdyz varis brambory v zacatku,skrob obsahujici ti zbarvi chut.
vse pak spoj a dochut octem a soli dle chuti.
toto je recept datovan cca 1845-1935 velka upa
dej vedet.
Cau Romik.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Karbanátky

Nejlepší recepty

Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Štika na smetaně Štika na smetaně
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Selská pivní polévka Selská pivní polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz