Recept Kyselo od Krakonoše

Labužník Liva02 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Brambory, houby, kmín, masox vložíme do 1 a 1/2 litru vody a vaříme do měkka. Přidáme chlebový kvas, povaříme. Na másle osmažíme nakrájenou cibulku, rozklepneme 3 vejce a zamícháme do řídka. Přidáme do polévky. Případně ochutíme lžičkou octa a přisolíme. Nakonec ještě kus másla a podáváme.

Nahlásit recept

  • 05.04.03 vloženo
  • 8964x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • Chlebový kvas připravíme den předem: do 1/4 l vlažné vody, rozdrobíme 3 dkg kvasnic a přidáme 3 vrchovaté lžíce žitné mouky hladké, /možno i hrubé/, kus chlebové kůrky, zamícháme, zakryjeme a necháme v teple.
  • brambory oloupané krájené
  • hrst sušených hub
  • 3 vejce
  • máslo
  • 1 cibule
  • rovná lžička kmínu
  • sůl
  • 1 masox

Doporučená příloha

  • chléb s máslem

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

nechcineschonehospravce 17.1.11 23:01

Zdá se vám normální, že každý neregistrovaný primitiv může vkládat fotky, komentáře, cokoli????

Odkaz na uvaření

pepíno 69 17.1.11 22:14

super mnamka pro labužníky polívek a je moc zdravá

Diskuse k receptu Kyselo od Krakonoše

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Kyselo od Krakonoše

Manana
1515 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kyselo od Krakonoše

Mě úplně vzalo, jak romik prdí kvas! Málem mi puklo břicho! Škoda že sem u toho nebyl. Romiku, seš jednička super plus!

rehek
11 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kyselo od Krakonoše

Myslim, ze Krakonos masox nezna, ten tam urcite nepatri a vejce jsou lepsi smazena.

Labužník Romik02
1 příspěvek 10.10.03 21:41
Kyselo podle me babky

Ahoj livo,
zkus uvarit tvemu nejmilejsimu takto:
udelej kvas,neb daj kupi v nejblizsim pekarstvi,kvas prumyslovy
zvar vodu,dej jednu vetci cibulu,susane huby,sol,nech projit varem prdej kvas,dej na mirny ohen.
na panev dej maslo,nakrajenou cibuli,vajicka,udelej jako michana
zvlast uvar brambory s kminem osol ! kdyz varis brambory v zacatku,skrob obsahujici ti zbarvi chut.
vse pak spoj a dochut octem a soli dle chuti.
toto je recept datovan cca 1845-1935 velka upa
dej vedet.
Cau Romik.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Žloutkové věnečky

Nejlepší recepty

Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Kuře na medu Kuře na medu
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz